Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt betért zsidó? Neked...

Van itt betért zsidó? Neked mennyi idő alatt sikerült és melyik irányzatot követed?

Figyelt kérdés
2016. nov. 29. 17:56
 1/2 anonim válasza:

Ez az attol is függ hova térsz be.

Tenyleg, olvass utána. Van ahol, peldául idehaza is ahova egyszerűen lehet csatlakozni, míg peldául az egyik brit Ortodox egyesület olyan szigorú, hogy nem fogad el akkor sem ha zsidó szarmazadod van ha nem vagy kellően vallásos.

Altalánossagban 1 max. 2 év szokott lenni.

Ha Izraelben jarsz inkabb ne beszélj arrol h betért vagy, mert egy-egy ember, lévén történelmi okai vannak nem szeretik elfogadni az ilyesmit.

Én viszont díjazom, szerintem folytas batran. Nekem semmi bajom az ilyennel és sokan masok is pozítivak lesznek, főleg idehaza.

Héber nevet választhatdz akar màr mlst is ha itthon akarsz betérni, de a betérés a te kepességeiden is múlik, szorgalmadon.

Kérdés van írj.

2016. nov. 30. 09:27
 2/2 anonim ***** válasza:

Én betértem. Ortodox vagyok, inkább az ultraortodox felé hajlok.

Nem tudom, honnan veszi az előző, hogy Izraelben nem szeretik az ilyesmit. Engem mindig mindenhol nagyon pozitívan fogadtak.

10 hónap alatt tértem be Izraelben. Úgy tudom, Izraelen kívül tovább tart, 2 év de akár több is lehet. Meg persze attól is függ, hogy milyen szorgalmasan tanulsz.

Ha van bármi kérdésed, írj.

2016. dec. 1. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!