Jehova Tanúja vagyok a szüleimmel élek. Sajnos rosszat cselekedtem, loptam. Mit tegyek?
Sajnos az iskolában sokat bántanak és szerettem volna egyszer azt, hogy a többiek jófejnek lássanak. ma reggel elvettem Édesapámtól kábé 300Ft-ot és a büfében vásároltam belőle egy zacskó csipszet, amiből a többieket is megkínáltam. Mi a véleményetek? Mit tegyek?
A szüleimnek miért nem tudom elmagyarázni, hogy bántanak?
#3: Nem ez a baj, egyszeri alkalom nem probléma, ilyen tételben.
A baj az, ha most elhallgatod, és úgy tűnik, hogy nem vették észre. 300 Ft nem nagy pénz, nem valószínű, hogy a szüleidnek feltűnne. Lehet, hogy észre sem veszik(bár a jehovásoknál a túró tudja, mennyire tartják számon a pénzt).
A baj az, hogy ezen felbuzdulva legközelebb is előfordul, aztán megint, aztán észre sem veszed, és rendszeressé válik a dolog. Ez még nem jehovásként is nagy probléma, náluk meg aztán főleg. Ha ez bekövetkezik, és rájönnek, akkor aztán tényleg megvan a baj (ez egyébként a nem jehovásoknál is ugyanúgy probléma).
Szóval javaslom, hogy mondd el a szüleidnek, hogy mit csináltál, és hogy miért tetted. Valószínűleg meg fogják érteni a dolgot, és gyanítom, hogy esetenként majd ők adnak neked egy kis pénzt, hogy vegyél belőle valamit, amit meg tudsz osztani a többiekkel. Másokkal megosztani amid van az jó dolog, akár jehovás vagy akár nem, ez nem ennek a függvénye.
Ha valóban megkeresztelt Tanú vagy, azzal hogy ide írtad, ezt a történetet sokkal nagyobb hibát követtél el.
S ahogy az előttem szólók is írták a Szüleidhez fordulj segítségért, vagy egy olyan érett testvérhez, ai tud ebben neked segíteni,
Egyebek mellett nem hiszem el azt amit írsz, s hogy miért, azt tudnod kell....
Livingwitness értesítette a Véneket, akik küldték a galaktikus csendőrséget, akik nem találták meg az ujjlenyomataidat.
Amúgy a lopás tényleg ne legyen rendszeres. Ha nem jehovatanúk lennének a szülők, azt mondanám, hogy mondj el mindent és kérj elnézést, de mivel szektások, ezért inkább azt mondom, ne mondd el, mert a szektás emberek reakciója ki tudja, milyen lehet, de valószínüleg durvább vagy rosszabb, mint egy nem-szektatagé. Ettől függetlenül viszont tényleg ne lopj többé.
1. Biztos, hogy nem vagy tanú (én sem)
2.Lopni bűn.
3. Hazudni is.
"Ha valóban megkeresztelt Tanú vagy, azzal hogy ide írtad ezt a történetet, sokkal nagyobb hibát követtél el."
Bizony, a jehovásoknál el kell hallgatni az ilyen dolgokat, nehogy valaki megtudja róluk, hogy ők is tesznek néha bűnös dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!