Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy idegen részt vehet zsinagó...

Handsomeboy kérdése:

Egy idegen részt vehet zsinagógában istentiszteleten bp-en? Ki tud tanácsot adni milyen napon van? Időpont?

Figyelt kérdés
zsinagóga,istentisztelet

2016. nov. 28. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát.. én voltam a király utca (nagy körűt) környékén egy lakászsinagógában, de igazából egy "kereszténység és a világ vallásai" előadássorozat nézőjeként a rabbi hívott meg minket. Ha nem hív senki, nincs ismerőse az embernek, gondolom nehebb bejutni.. De ott lehettünk, kérdezhettünk, normális szertartás volt, nagyon kedvesek voltak, úgyhogy gondolom ha valahogy rájuk találsz, biztosan szívesen látnak.:)
2016. nov. 28. 23:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Honnan tudnák,hogy idegen vagy és nem vagy zsidó? :) Amúgy most este hat körül vannak a szombatfogadások. Tavasszal pedig héttől azt hiszem.
2016. nov. 29. 12:56
 3/6 anonim ***** válasza:

De vigyél valami sapkát mindenképp, mert csak kipában, vagy bármiben, ami a fejedet fedi, lehet bemenni. Én sima kötött sapkában voltam, véletlen volt nálam, de adtak papírkipát is, akinek nincs sapkája (egy papírból hajtogatott tölcsér, nem szép, de célra megfelel, a lényeg, hogy takarjon:D)

#1 voltam

2016. nov. 29. 13:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Vigyek sapkát? Okés egy Kipa semmi esetre sem fog ártani,jó ezt tudni:DD
2016. nov. 29. 18:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk azért arra készülj fel, hogy eléggé el leszel veszve, de jó élmény lehet. :D
2016. dec. 10. 19:26
 6/6 anonim válasza:

Helló!

Én rendszeresen jarok zsinagógába. Ha el szeretnél menni egy istentiszteletre, akkor én a dohány zsinagógát ajánlom. Én is oda járok. Nagyon befogadó mindenki, nem kell félni. Azért ajánlom a dohányt, mert egyszerűen gyönyörűek a dalok. A kórusban (férfikórus) több operaénekes is van. Az egyik kántor is operaénekes volt. Sábeszkor gyere, akkor a legjobb:) . Őszi napfordulótól tavasziig helyszín :hősök zsinagógája ( a nagyzsinagóga mellet egy kupolás mészköves épület) és kezdés:17:00. Maskor meg helyszín: a nagyzsinagóga. Időpont: 18:00-ás kezdés.

2017. jan. 30. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!