Lehet a zsidó vallás veszte, hogy nem térítő és nehéz betérni?
# 8
"Igen,ide."
Te tudod. Ne zavarjon, hogy nem ide tartozik.
Nem hiszem, hogy akar a zsido nep, akar a zsido vallas veszelyben forogna.
A 3500 eves tortenelmuk soran voltak mar a mainal sokkal nehezebb helyzetben is.
Kedves living witness.
Az a tény hogy Te Jehova Tanúja vagy a te magánügyed ugyanakkor nem jogosít fel arra hogy mások vallását legyen az keresztény felekezet x vagy y-ága,zsidó vallás vagy bármely felekezetet szapuld. Nekem is van Tanú ismerősöm ahogy Zsidó is. És képzeld el dacára annak hogy én református vagyok nem szapuljuk egymást.
Szánalmasnak tartom ugyanakkor azt a tökéletes meggyőződéseteket hogy a Tanúk vagyis Ti vagytok Isten választott népe.Talán kiábrándító ilyet hallanod de mások szapulásával csak magatokat teszitek nevetségessé illetve süllyesztitek el.
# 13
"Nem hiszem, hogy akar a zsido nep, akar a zsido vallas veszelyben forogna."
Nem veszélyben van, hanem erősen fogyóban. Ha nem lesznek betérők/asszimilánsok, akkor kihal a zsidó vallás/nép.
Nem ertem, hogy miert halnanak ki? En nem tudom pontosan, de ugy enlekszem a zsidok szamat 12-14 milliora teszik.
A nep tehat nem hiszem, hogy veszelyben lenne. A vallast nem tudom, de Izraelben egyre tobb a vallasos zsido, egyresz szuletesi aranyok, masreszt a vallashoz valo visszateres miatt. Es az USA-ban is jelentos szamu vallasos zsido el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!