Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem tudom merre induljak?

Nem tudom merre induljak?

Figyelt kérdés

Katolikus vallást gyakorló családom van. Én engem is a katolikus hit irányába próbáltak nyilván terelni.

Viszont amikor álltalános iskolába jártam volt egy tanárunk aki ezoterikus volt, jóslást és ehhez hasonló dolgokat mutatott nekünk és nagyon hatással volt rám. Azóta elcsusztak a nézeteim ugymond. Valahogy bennem van az hogy a katolikus hitet kövessem de vannak dolgok amiket nehezebb elfogadnom és voltak csalódásaim is (igaz az emberekkel kapcsolatban volt). Most jelenleg ott tartok hogy szivesebben olvasgatok más vallásokrol könyveket és nézek utánnuk. Én abba hiszek hogy jónak kell lenni és hogy azt adjam másoknak amit szeretném hogy nekem adjanak. Általában az ellenségeimért is imádkozok viszont ez úgy érzem kevés ahhoz hogy istennek tetszően éljek. De nem tudom merre induljak hogyan nyissak újra egy vallás felé akár a katolikis vallás felé. 21 évesen normális hogy az ember ezt nem tudja és nem találja a helyét ebben a kérdésben?

2016. nov. 26. 11:46
 1/9 piriiiii ***** válasza:
15%
Szerintem olvass Hamvas Bélát.
2016. nov. 26. 12:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Hova akarsz elérniiiii?
2016. nov. 26. 12:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az Istennel való kapcsolat nem kor kérdése, sosem késő Rá találunk, esetleg sajnáljuk, hogy nem figyeltünk jobban már korábban.

A jószándékú tanárod valójában elég nagy lelki kárt okozott, nem csoda, ha összezavarodtál. Valódi erő és hatalom áll a jóslás/ezotéria/agykontroll/energiagyógyítás/reiki/spiritizmus/babona/varázslás stb mögött. De az 1000 féle arc mögött mindig ugyanannak az emberfeletti személynek az ereje áll, Isten és az emberi lelkek ellenségéé. Készséggel "segít" (varázsol, jósol, hatalmat ad, gyógyít stb), de sohasem ingyen... mindennek ára van.

Ha Te is kértél szolgálatot a tanárod hatására, segítségével (pl. jóslatot, ingázást, gyógyítást, hatalmat, sikert, különleges tudás stb) akkor sajnos üzletet kötöttél és ennek ára van. Csak a Jóisten tudja helyetted megfizetni ezt az árat és tud a következményektől (nyugtalanság, Istentől való eltávolodás, félelem, rémálmok, vonzalom az ezotériához stb) megszabadítani.

Találd meg a magad útját, kérd meg a Jóistent, h szabadítson meg ettől a rossz "üzlettől" és következményeitől. Inkább a Bibliát olvasd, kérj tanácsot Istentől, és keress egy olyan keresztény közösséget, ahol a Bibliát tanítják.

Sorsfordító lehet ez a könyv:

R Morneau Játék a tűzzel (Advent Kiadó)

[link]

A szerző saját élete, ő is katolikus családból származik, fiatalon keresi a jó utat, találkozik és majdnem csatlakozik nagyon egy intelligens, gazdag és befolyásos csoporthoz, akik az ezoterikus-spiritiszta hatalmakkal vannak kapcsolatban.

Ennek a fiatalnak a története ihletet adhat Neked is a döntéseidhez :)

2016. nov. 26. 15:53
 4/9 anonim ***** válasza:

"jóslást és ehhez hasonló dolgokat mutatott nekünk és nagyon hatással volt rám. Azóta elcsusztak a nézeteim ugymond. Valahogy bennem van az hogy a katolikus hitet kövessem de vannak dolgok amiket nehezebb elfogadnom "

Szia!

Pontosan így van, ahogy Írod: hatással volt rád. A tanárod, az okkultista szeméttel, amit bevitt közétek, megfertőzött Benneteket is. Innentől a dolog természetéből fakadóan ez szinte nyilvánvaló, hogy akarva-akaratlanul is elfordulsz a katolikus hitedtől és ellenérzéseket táplálsz vele szemben. Ahol jelenleg tartasz -"hogy szivesebben olvasgatok más vallásokrol könyveket és nézek utánnuk."- az megint csak sajnos általános ilyen előzményekkel; hogy álvallásokhoz fordul az ezoterikus dolgokkal érintett ember. Olyan hamis vallásokhoz, amik elvezetik őt az egy igaz Istentől, amik elvezetik Jézus Krisztustól.

Mert a jóslásban és a többi ezoterikus (okkult) praktikákban olyan erő működik, amelynek célja, hogy meggyengítse, megroppantsa a keresztény hitedet és kivezessen a katolikus keresztény vallásból.

Normális, hogy azt érzed, hogy nem találod a helyedet ebben a kérdésben, s hogy azt is érzed, hogy szükséged van az Istennel való kapcsolatra valamiképpen, s akár újra nyitnál a katolikus hit felé, de egyszerre az ellenérzéseidet is táplálja valami...

Isten szeret téged és Jézus nem mondott le rólad, mert Ő azért jött, hogy ,,megkeresse, ami elveszett" és hogy ,,lerontsa a sátán művét" az egyes emberben is, és az életre visszavezesse.

Amit te megtehetsz ennek érdekében, hogy Lehetőleg szentgyónásban elmondod ezt az ezoterikus dolgot; az érdeklődést és hogy részt vettél egy ilyen tanár sajátos témájú óráin. És hogy Jézus nevében megtagadod ezt az ezoterikus érdeklődést és ellene mondasz Jézus Krisztus nevében minden okkult, a jóslásban és a többi ezoterikus katyvaszban működő erőnek.

S akkor jó eséllyel visdzakaphatod a Jézussal való egységedet, az Istennel való szorosabb kapcsolatodat, s a hited szilárdságát.

2016. nov. 26. 15:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Merre indulj? Hát az attól függ, mik az igényeid a földi valóságból. Annyi bizonyos, hogy itt a tudásból lehet a legkönnyebben megélni, már ha nem mások megcsalásában gondolkodsz (akkor mehetsz ezoterikusnak, feltéve, ha van érzéked a hazudozásra, mehetsz politikusnak, ha elég vastag bőr van a képeden, és még akad néhány hasonló).

Ha kellően sokat tudsz és találsz magadnak jó foglakozást, megalapoztad az életed, akkor gondolkodhatsz a szellemi (misztikus) szükségleteidről is. Minden vallás alapvetően egy hit a földöntúliban, a jóban, a tisztességben, a szeretetben és együttérzésben. ÉS minden vallást ki lehet fordítani ennek ellenkezőjére. Rajtad múlik, melyiket választod. De itt is az a helyzet, kell némi tudás, hogy az ocsút a búzától el tudd választani. Mert (eleinte) piszokul hasonlítanak ám egymásra.

2016. nov. 26. 19:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha ez vigasztal en 27 vagyok, es szivbol szeretnek hinni a bibliaban, jezusban, de egyszeruen tul foldhozragadott vagyok, es nem megy, oriasi blodsegnek tunik az egesz :( a mondanivaloja zsenialis, tenyleg szeretnek hinni benne, de nem megy :(
2016. nov. 26. 21:32
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Kinőtted a kereszténységet.

Ha keresel, akkor meg fogod találni azt a rendszert, ami a lelki és szellemi szintednek megfelel.

Ne hagy tisztázatlanul ezeket a kérdéseket magadban. Óvakodj azoktól, akik meg akarják mondani, merre indulj.

2016. nov. 26. 22:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne indulj semerre. Olvasd el ami érdekel, és majd kialakul magától, hogy mivé válsz. 21 évesen még nagyon kevés az élettapasztalatod, hagyd magad nugodtan elsodródni egyik vagy másik iránya, hgy megtapasztalhasd a lehető legtöbbet.

Megjegyzem, téged úgyis szinte csak keresztény hatások fognak érni európai környezeted miatt, tíz élet is kevés lenne valamennyi vallást megismerni.

2016. nov. 27. 07:32
 9/9 anonim ***** válasza:
21 évesen teljesen normális, hogy még nem találtad meg azt amit el tudsz hinni, és nem ráderőszakolt hitrendszernek érzel.Jó, ha keresgélsz, kutakodsz...elsősorban önmagadban, és megtanulod a belső késztetéseid felismerni, mert a választ mindenképpen önön bensődből kaphatod csak meg, de hogy azt felismerd, esetleg meghallhasd, jó ha megtanulsz figyelni...és még jobb, ha találsz egy olyan lelkületű embert, akitől szívesen tanulnál,és aki segítene, képes lenne is arra, vagyis találd meg a testben megjelent Mestert...ha valóban szükséged van Rá, akkor meg fogod találni!
2016. nov. 27. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!