Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Feltétlenül szükséges a...

Feltétlenül szükséges a keresztség felvétele ahoz hogy valaki üdvözüljön? Gondolok itt főleg a keleti vallásokra. Budha is tudott vízen járni és szintén megjárta a Poklot mint Jézus

Figyelt kérdés
keresztség,üdvözülés

2016. nov. 26. 08:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Jól írta a nyolcas válaszoló, hogy rendkívül igazságtalan lenne, ha a cselekedetekhez volna kötött az örök élet feltétele, hiszen sokan gyermekként, magatehetetlenül, súlyos mentális betegségektől sújtva nem képesek cselekedeteikkel jó gyümölcsöt teremni. Azt kell megérteni az embereknek, ha a Bibliát és Isten szavát vesszük figyelembe, hogy mindenki egyenlőre, csak sajnos sokan azt hiszik, hogy van aki életvitelével egy kicsit előrébb lehet, mint mások, de ez egy hazugság, mivel Isten előtt nincsen emberi ranglétra, amiben lehet előrébb lenni, mint mások. A tökéletes igazságosság csakis így eszközölhető. Egyszer egy mai ige folyóiratban olvastam egy remek példát erre, van egy hatalmas tenger és van két sziget, az egyik szigeten van pár ember, az egyik nem tud úszni, a másik tud egy kicsit, de nem sokáig, a harmadik tud úszni, de 2km után elfárad, a harmadik egy élsportoló aki képes órákon keresztül úszni, de végül elfárad. A két sziget között, több, mint 100 km távolság van, így függetlenül az úszási tudástól, egyik ember sem képes a távot megtenni, még az élsportoló is elmerül a táv felénél. A két sziget közötti távot képtelenség emberi erővel megtenni, csakis Jézuson a hídon keresztül sikerülhet. Nekem ez a példázat nagyon jól szemléltette a dolgokat. Ezért is bár tisztelem az egyházi elöljárókat, de nem nézek beléjük többet, mint egy ateista emberbe, vagy egy tolvajba, hiszen egyikőjük sem képes önmaga erejéből megugrani a lécet.
2016. nov. 26. 16:31
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A vallás hit dolga. Ha hiszel az üdvözülésben, akkor annyi elég. De a vízen járást neked nem javaslom.
2016. nov. 26. 19:32
 13/14 anonim ***** válasza:
44%

Keresztség felvétele helyett javaslom ennek az értemét kutatni: Jézus mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához csak általam.

Jézus rendelkezésére bocsájtotta az emberiségnek az üdvözüléshez szükséges információt, mely a Bibliában található.

Ha valaki vízkeresztséggel megkeresztelkedik még nem biztos, hogy üdvözül, de ha megtartja Jézus szavait, akkor igen

2016. nov. 27. 11:44
 14/14 anonim ***** válasza:

Nyolcassal egyetértek, de azért azt se feledjük, hogy Jézus vére tisztára mos minket. + az igazi hit ez: megcselekedni Jézus szavát. Tehát a hit cselekedeteket hoz magával. Jakab igen szépen beszélt erről (Jakab 2). Jézus is megjegyezte: Minek mondjátok nekem "uram, uram", ha nem CSELEKSZITEK azokat, amiket mondok.

És máris lehet fizetni a tizedet, hogy az egyházi elöljárók nyaralni tudjanak:) Na jó, ez csúnya volt. Szóval a szegények szükségleteinek fizikai kielégítése a hit alapú cselekedet.

2016. nov. 27. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!