Feltétlenül szükséges a keresztség felvétele ahoz hogy valaki üdvözüljön? Gondolok itt főleg a keleti vallásokra. Budha is tudott vízen járni és szintén megjárta a Poklot mint Jézus
Keresztség felvétele helyett javaslom ennek az értemét kutatni: Jézus mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához csak általam.
Jézus rendelkezésére bocsájtotta az emberiségnek az üdvözüléshez szükséges információt, mely a Bibliában található.
Ha valaki vízkeresztséggel megkeresztelkedik még nem biztos, hogy üdvözül, de ha megtartja Jézus szavait, akkor igen
Nyolcassal egyetértek, de azért azt se feledjük, hogy Jézus vére tisztára mos minket. + az igazi hit ez: megcselekedni Jézus szavát. Tehát a hit cselekedeteket hoz magával. Jakab igen szépen beszélt erről (Jakab 2). Jézus is megjegyezte: Minek mondjátok nekem "uram, uram", ha nem CSELEKSZITEK azokat, amiket mondok.
És máris lehet fizetni a tizedet, hogy az egyházi elöljárók nyaralni tudjanak:) Na jó, ez csúnya volt. Szóval a szegények szükségleteinek fizikai kielégítése a hit alapú cselekedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!