Kik a 144000 tagok?

A 144 000-ek klubjának első szabálya, hogy nem beszélünk a 144 000-ek klubjáról.
A 144 000-ek klubjának második szabálya, hogy NEM beszélünk a 144 000-ek klubjáról.

Szia
Azok, akiket az Isten kiválaszt az emberek közül. Erről a
Jelenések 14:1–3 ír:
" És láttam, és íme, a Bárány ott állt a Sion-hegyen, és vele száznegyvennégyezren, akiknek a homlokukra van írva az ő neve és az ő Atyja neve. És olyan hangot hallottam az égből, amilyen a sok víz zúgása, és amilyen a hangos mennydörgés hangja; és a hang, melyet hallottam, olyan volt, mint a hárfás énekeseké, amikor hárfáznak. És amit a trón előtt és a négy élő teremtmény meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt az éneket, csak a száznegyvennégyezer, akiket a földről vettek meg.

Nekem is van egy érdekes észrevételem, ez már a negyedik kérdésed, olyan kérdések, amikre megvan már a véleményed, és csak a tüzet akarod szítani. Nem éppen keresztényhez méltó viselkedés.
Az első valószínűleg azért áll 100%-on, mert ő is átlátott rajtad, és viccesre vette a figurát, akik meg felpontozták, valószínűleg már unják ezt a sok álkérdést, amit ti, Jehova tanúi állandóan feltesztek, és örültek egy kis humornak. Ennyi, nincs benne semmi ördögi. :-)

A 144000 az ószövetségből elpecsételt Izraeliták, nekünk semmi közünk ehhez. A Biblia egész pontosan meghatározza, ezen nincs mit vitatkozni:
7,4 És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, [rész 14,1.] az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve.
7,5 A Júda nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt vala; a Ruben nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Gád nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;
7,6 Az Áser nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Nafthali nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Manassé nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;
7,7 A Simeon nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Lévi nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; az Izsakhár nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;
7,8 A Zebulon nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a József nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Benjámin nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!