Jehova Tanúi egy őszinte választ szeretnék olvasni a részetekről, megkapom? (lent kifejtem)
Mi hajt benneteket, mi az oka annak, hogy ennyire fanatikusan(elnézést a kifejezésért) mentek fejjel a falnak?
Ne mondjátok azt, hogy a hitetek mert nekem is van hitem, és mindenki másnak is van hite. Persze a hit is lehetne egy ok, de nálatok ez ha így lenne akkor vak hitről kellene beszélnünk de ezt ti saját magatok utasítjátok vissza.
Azt sem tudom elfogadni öszinte válasznak, hogy a szeretet lenne az az ok, mert ha ez így lenne akkor nem léteznének olyan honlapok mint pl. az exjt.hu vagy a jehovatanuiblog.hu vagy örtoronyfigyelők meg stb oldalak. Akkor egyszerűen egy olyan "páncél" venne körűl a szervezetet amin képtelenség lenne rést ütni. De ezt ti is nagyon jól érzékelitek és tudjátok, hogy elég sebezhető főleg most az utóbbi időben a szervezetetek.
De akkor mi az az ok ami arra késztet titeket, hogy ennyire vakon kövessetek egy olyan vallási irányzatot ami egyáltalán nem biztos, hogy a helyes úton jár?
Rendben van én azt elfogasdom, hogy ti úgy látjátok, hogy minden más vallás hamis és csak a tiétek az igaz, és valójában pontosan itt van a bibi mert én ennek a "bibinek" az okát keresem!
Nagyon érdekel, hogy mi az ami hajtja azt a belső "motortt" bennetek.
Az ismeret szerzés lenne az!? De vajon ez elég a megváltáshoz?
A hírdetés lenne az!? De mi az oka annak, hogy hírdetsz? Miért teszed!?
Tehát rengeteg szál van de ezek a szállak olyanok mint egy pókháló, és minden szál a pókhoz vezet. Szóval az ok csak egy lehet!
De mi az!?
Én nem végeztem teológiát, elmegyek a templomba részt veszek a misén áhitattal meghallgatom a papot, és hogyha olyan valami fogja meg a figyelmemet amit hasznosnak találok embertársaim részére is akkor írok egy blogot és megosztom másokkal is, de nem erőszakoskodom senki otthonába és főleg nem fenyegetőzöm armageddonnal vagy preapokaliptikus jóslatokkal mert Jézus nem ezt várja el tőlem.
Ő inkább azt várja el tőlem, hogy a szetretetet a megbocsátást és a feltámadást hírdessem, és semmi esetre sem a káoszt meg hasonló horrorisztikus dolgokat.
-Nálatok ez nem így van mert nektek nincs pap, nincs prédikátor ti csak magatok vagytok egy szervezet árnyékában ami irányítja az egész világon a híveit, ami, vagy talán helyesebbe fogalmazva AKI még azt is megmondja, hogy hova kell pontot tenni. Tehát magyarán mondva nincs szabadságotok gondolkodni!-amitek van az egyszerűen csak egy szervezet akarata.
De mi az oka, hogy ti ennek nem tudtok ellen állni?
Mivel bíztat benneteket, hogy egyszerűen nem veszitek sokszor észre azt a fájdalmat és azt a kopárságot amit magatok után hagytok?
Lessz olyan tanú aki meg fogja tudni válaszolni nekem ezeket a kérdéseket őszintén?
Hát reménykedem...
Hát én már nem tudom követni ki mit ír és értelmetlen az egész írás is nektek. Minél jobban és többet nézem ki írkált annál jobban összekeverem, én az egyértelműséget szeretem átlátva, ezért kiszállok.
(egy Tanú)
"én az egyértelműséget szeretem átlátva, ezért kiszállok"
Köszi, hogy itt voltál! Szia!
UI: Természetesen rajtad kívül mindenki más hülye, amiért Te nem vagy képes két számot megkülönböztetni.. :)
Vidiripi
(egy Tanú)
"Hát én már nem tudom követni ki mit ír és értelmetlen az egész írás is nektek. Minél jobban és többet nézem ki írkált annál jobban összekeverem, én az egyértelműséget szeretem átlátva, ezért kiszállok."
Én a kommentjeimhez odaírtam hogy Vidiripi! Ez nem tünt fel!
Egyébként ez megdöbentő hogy ennyire nem vagy képes követni a dolgokat! Igen azt észre vettem hogy nem vagy képes követni s teljesen meg is értem hogy kiszálsz jobban is teszed. Bölcs döntés!
4,5
Elnézést a kései válaszért.
Megvizsgáltam több vallás nézeteit (nyilván nem mindet és nem annyira behatóan, hogy "guru" legyek, mert arra egy emberélet is kevés) és arra jutottam, hogy számomra a Biblia tűnik a leglogikusabbnak. A Biblia alapján, meg amit láttam egyes vallásvezetőknél és a közösségek sok tagjának a viselkedése alapján a Jehova Tanúi tűntek a legszimpatikusabbnak, mint akik a legjobban komolyan veszik, amit tanulnak, tanítanak (ez alatt nem egyéneket, hanem átlagot, mint közösséget értek). A Biblia tanulmányozáskor igyekeztem utánanézni a megemlített Bibliai részeknek. Nem csak ÚVF, hanem pl Károli Bibliát is olvastam, illetve még amit szoktam magyar nyelven az a SZIE. Ezen kívül más nyelveken is, többféle fordítást.
Tehát összességében arra jutottam, hogy ha van Isten, akkor az igaz imádathoz legközelebb álló vallást megtaláltam. Igazából a többi egy kis vizsgálódás után nem is volt konkurencia számomra, egyedül, ami elgondolkodtatott az evolúció-elmélet. Mégis arra jutottam, hogy léteznie kell Annak, aki a téridő felett áll, aki mindent megalkotott. Olvasva a Bibliát, megfigyelve a bölcs és hasznos útmutatásokat, a próféciák hitelességét és azon egyszerű tényt, hogy ha Jézus nem létezett volna (hiszen elég sokan kétségbe vonják), akkor nem indulhatott volna el ilyen nagy mértékben a keresztény vallás és irányzatai, teljesen meggyőződtem, hogy Isten létezik és igyekszem úgy imádni, ahogy a Biblia lapjain elvárja tőlem. Valamint, amit tanítunk, az igaz.
Vidiripi
Oleksandr!
"A Biblia tanulmányozáskor igyekeztem utánanézni a megemlített Bibliai részeknek. Nem csak ÚVF, hanem pl Károli Bibliát is olvastam, illetve még amit szoktam magyar nyelven az a SZIE. Ezen kívül más nyelveken is, többféle fordítást."
Részleteznéd egy kicsit hogy hogyan is zajlott ez a folyamat? Kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!