Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi egy őszinte...

Jehova Tanúi egy őszinte választ szeretnék olvasni a részetekről, megkapom? (lent kifejtem)

Figyelt kérdés

Mi hajt benneteket, mi az oka annak, hogy ennyire fanatikusan(elnézést a kifejezésért) mentek fejjel a falnak?

Ne mondjátok azt, hogy a hitetek mert nekem is van hitem, és mindenki másnak is van hite. Persze a hit is lehetne egy ok, de nálatok ez ha így lenne akkor vak hitről kellene beszélnünk de ezt ti saját magatok utasítjátok vissza.

Azt sem tudom elfogadni öszinte válasznak, hogy a szeretet lenne az az ok, mert ha ez így lenne akkor nem léteznének olyan honlapok mint pl. az exjt.hu vagy a jehovatanuiblog.hu vagy örtoronyfigyelők meg stb oldalak. Akkor egyszerűen egy olyan "páncél" venne körűl a szervezetet amin képtelenség lenne rést ütni. De ezt ti is nagyon jól érzékelitek és tudjátok, hogy elég sebezhető főleg most az utóbbi időben a szervezetetek.

De akkor mi az az ok ami arra késztet titeket, hogy ennyire vakon kövessetek egy olyan vallási irányzatot ami egyáltalán nem biztos, hogy a helyes úton jár?

Rendben van én azt elfogasdom, hogy ti úgy látjátok, hogy minden más vallás hamis és csak a tiétek az igaz, és valójában pontosan itt van a bibi mert én ennek a "bibinek" az okát keresem!

Nagyon érdekel, hogy mi az ami hajtja azt a belső "motortt" bennetek.

Az ismeret szerzés lenne az!? De vajon ez elég a megváltáshoz?

A hírdetés lenne az!? De mi az oka annak, hogy hírdetsz? Miért teszed!?

Tehát rengeteg szál van de ezek a szállak olyanok mint egy pókháló, és minden szál a pókhoz vezet. Szóval az ok csak egy lehet!

De mi az!?

Én nem végeztem teológiát, elmegyek a templomba részt veszek a misén áhitattal meghallgatom a papot, és hogyha olyan valami fogja meg a figyelmemet amit hasznosnak találok embertársaim részére is akkor írok egy blogot és megosztom másokkal is, de nem erőszakoskodom senki otthonába és főleg nem fenyegetőzöm armageddonnal vagy preapokaliptikus jóslatokkal mert Jézus nem ezt várja el tőlem.

Ő inkább azt várja el tőlem, hogy a szetretetet a megbocsátást és a feltámadást hírdessem, és semmi esetre sem a káoszt meg hasonló horrorisztikus dolgokat.

-Nálatok ez nem így van mert nektek nincs pap, nincs prédikátor ti csak magatok vagytok egy szervezet árnyékában ami irányítja az egész világon a híveit, ami, vagy talán helyesebbe fogalmazva AKI még azt is megmondja, hogy hova kell pontot tenni. Tehát magyarán mondva nincs szabadságotok gondolkodni!-amitek van az egyszerűen csak egy szervezet akarata.

De mi az oka, hogy ti ennek nem tudtok ellen állni?

Mivel bíztat benneteket, hogy egyszerűen nem veszitek sokszor észre azt a fájdalmat és azt a kopárságot amit magatok után hagytok?

Lessz olyan tanú aki meg fogja tudni válaszolni nekem ezeket a kérdéseket őszintén?

Hát reménykedem...

2016. nov. 25. 13:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Miért gondolod, hogy vakon követjük a vallási irányzatot, amiben te nem vagy biztos hogy helyes út?"

Igen tudom hogy a kérdezőnek írtál. De had osszam meg én is a gondolataimat ezzel kapcsolatban! S nem utolsó sorban a saját, személyes tapasztalataimat!

Szerintem sok Jehova tanúja azért követi úgymond vakon ezt az irányzatot mert nem tehet mást!

Amennyiben erkölcsi okból közösítenek ki valakit az teljesen érthető! De van más ok is erre az eljárásra. A szellemi ok. Pl. ha nem ért egyet a Vezető Testület tanításával s ennek rendszeresen hangot ad. De a családja is ott van a szervezetben s őket meg nem akarja elveszíteni. Így két lehetőség marad vagy befogja a száját és azt teszi amit mondanak vagy feladja a családi kapcsolatait!

Vakon követés még az is hogy óraszám követelmények vannak. Mire föl? Mert hogy nem a jézusi tanítás mintájára az biztos.

" Ha részt vennél egyen is egy ilyen összejövetelen ámulnál, mint Jézus idejében a sokaság Máté 7:28,29..."

Én részt vettem ilyen összejövetelen nem is egy ilyen alkalmon sőt kongresszusokon is meg társas összejöveteleken is. Ámulásnak azért nem mondanám. De valóban voltak érdekes dolgok. Tudod mikor ámultam el. Amikor találkoztam egy olyan emberrel aki olyan részleteke mutatott a Bibliából amiket soha egyetlen Jehova tanújától sem halottam vagy tapasztaltam. Na akkor valóban el ámultam.

Tudod amikor kb. 2 hetenként felhívják a figyelmedet ugyan azokra a dolgokra akkor nem ámul el az ember. Hanem azt érzi hogy száraz és unalmas az egész! Legalább is én ezt éreztem. Pedig annyi minden van a Bibliában hogy soha nem gondoltam volna. Kezdtem azt hinni hogy ó 2-3 év alatt mindent tudni fogok. De ez volt az emberi mivoltom megnyilvánulása. Találkoztam azzal az emberrel s elámultam. Természetesen voltak Jehova tanúinál is nagyon érdekes témák és szolgálatok. De összességében nézve ezek az alkalmak ritkák voltak. Sok volt az ismétlés.

Később aztán világossá vált számomra hogy az erős központi irányítás miatt van ez így. Minden sablonos. Mindenre van szabály s előbb veszik elő a segédanyagot amire is hivatkozol mint a Bibliát!

"Tehát mi nem vakon követjük, nem megyünk fejjel a falnak, főleg nem vallási irányzatot, inkább meggyőződünk arról, amit tanulunk a Biblián alapuló segédanyagból."

Igen itt a kulcsszó: "segédanyagból"

Nem a Bibliából. Miért nem abból? A kérdés költői nem kell rá választ adni!

De igen vakon követitek mert nem tehettek mást! Nagyon erős a kiközösítéstől való félelem és így természetesen nem fognak nagyon felszólalni az emberek aki még is megteszi annak számolni kell a következményekkel. Sokszor kérdezték tőlem hogy mikor keresztelkedem meg. Az volt a válaszom hogy majd el jön az ideje. El is jött! De nem az Őrtorony szervezeten belül. Hála a mennyei Atyának!

A szervezet ezért is kényszerül megváltoztatni a tanításait! Van olyan tanítás amit pl. 9 alkalommal kellett megváltoztatniuk. Sajna nem illett bele az előző verzió az időbe! Biztos nem világos hogy Jézus azt mondja: "...nem a ti dolgotok tudni az időket..." De talán 2 éve el is ismerték ezt a dolgot. Fent van a hivatalos honlapon is. De a tagoknak még is ezt kellet elfogadniuk és tanítaniuk mindaddig amíg úgymond az adott tanítás érvényben volt vagy épp van!

Rengeteg minden eszembe jut nem is tudom hogy mit írjak le. Talán ennyi elég is lesz. Bár én magam soha nem lettem Jehova tanúja de ettől függetlenül tartom a kapcsolatot velük. Időnként van olyan hogy el is megyek hozzájuk személyesen s beszélgetünk persze nem csak szellemi dolgokról. S van olyan is hogy kérdeznek arról hogy milyen az életem el is mondom nekik. De van ott rengeteg dolog ami vakon megy. De ettől függetlenül sem Jehova tanúinál sem máshol nincsenek tökéletes emberek!

2016. nov. 27. 16:45
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

11-es válaszolónak:

De igenis tehet mást, ez egyáltalán nem így működik Jehova Tanúinál. Senki nem kényszerít, hogy elfogadd a Biblia igazságát, ha viszont megkeresztelkedsz, köteles vagy az egész Bibliát elfogadni és tényleg a szervezet útmutatásait is, de ez sem kényszerből van hanem megérted észérvekkel, hogy az neked és a gyülekezetnek mért jó. Tehát ez az érv téved téves.

Az elég baj ha valaki a családtagja miatt jár az összejövetelekre – saját magad és Jehova miatt kell járnod.

Az óraszám pedig, csak statisztika, hiszen ha elmész a szolgálatba leméred az időt és leadod, a Bibliának nem mond ellent hiszen számtalan statisztikai adat van benne. Pl. hányan voltak, akiket Jézus és az apostolok megvendégeltek Máté 14:21; mennyi kosárral szedtek össze maradékot Máté 14:20 – (bár ez nem az óraszám, miért ne lehetne azt felírni?)

Azért nem ámultál ezeken az alkalmakkor mert nem értékelted eléggé. – ennyi

Viszont azt értékelted, - (bár nem tudom pozitív volt e vagy negatív, ha rosszul ítélem meg bocs) hogy kritizált.

Én nem tartom vagy tartanám tolakodásnak ha állandóan felhívnák a figyelmemet valamire, hiszen a segítőszándékot vélném benne.

Az egész a hozzáállással van kapcsolatban, hogy én hogyan fogadom.

Igen 2-3 év alatt mindent tudni akartál, de a szíved ott volt? Nem a válasszal teli fej a lényeg hanem az is, hogy a szíve, hol van.

Amit meg leírtam a segédanyagról, az pedig igaz.

A kiközösítés pedig a tiszta gyülekezetet védi (1Kor 5:3 - „Távolítsátok el a gonosz embert magatok közül.”)

Én azt javaslom, ha egyet értesz vele, hogy: 1Kor 6:12 12 Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos. Mindent szabad nekem, de nem fogom hagyni, hogy bármi is hatalma alá vonjon. – vagyis észérveken kell alapulnia mindennek és az észérveket ha nem fogadod el, akkor Sátán környékez és ezt nem kéne engedni. :)

Én elég rég Tanú vagyok és én is átéltem sokmindent a szervezetben és kezelni tudom, mert saját magam járok utána.

(egy Tanú)

2016. nov. 27. 22:11
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"De igenis tehet mást, ez egyáltalán nem így működik Jehova Tanúinál. Senki nem kényszerít, hogy elfogadd a Biblia igazságát, ha viszont megkeresztelkedsz, köteles vagy az egész Bibliát elfogadni és tényleg a szervezet útmutatásait is, de ez sem kényszerből van hanem megérted észérvekkel, hogy az neked és a gyülekezetnek mért jó. Tehát ez az érv téved téves. "

Na, akkor elmondok egy kis történetet.. Az ex-barátom JT családban nőtt fel, sőt, ő maga is az lett (meg van keresztelve). 6 éve ismerkedtünk meg, szimpatikusak voltunk egymásnak és összejöttünk. Elköltözött otthonról (vidékről), hogy összeköltözzünk. Hivatalosan lakótársak voktunk, valójában viszont két srác, akik párkapcsolatban éltek egymással. Pár évvel később szakítottunk, mert mindketten úgy éreztük, hogy nincs értelme folytatni a dolgokat, de azóta is nagyon jó barátok vagyunk. Lényeg, hogy 6 éve él az általatok használt terminológia szerint "kettős életet". Otthon kiderült, hogy meleg, de a szülők még mindig azt hiszik, hogy szűz. Valójában a srác (saját elmondása szerint) csak azért marad ebben a vallási agyrémben, mert tudja, hogy a családja megszakítaná vele a kapcsolatot, ha otthagyná ezt az egészet. Retteg attól, hogy elvesztené őket, ill. a barátait onnan, mivel tudja, hogy ha kiközösítik, akkor onnantól kezdve többé nem beszélhetnek vele. Technikailag persze, elmehetne és otthagyhatná a JT-ket... de azért valljuk be, az ilyen korlátozások pszichés terror alatt tartják az embert. Úgyhogy ennyit arról, hogy tévedés az, hogy valaki érdekből marad papíron JT.. :)

2016. nov. 27. 23:29
 14/25 anonim ***** válasza:
18%

Hát az ex-barátod is elkövette a legnagyobb hibát. Valójában nem akar „JT” lenni, csak a „családelvesztés” miatt keresztelkedett meg – még saját magát is becsapta -. És igenis beszélhetünk arról ez az érv is téves, mert ha nem keresztelkedik meg egyszerűen hitetlen családtag lett volna és a hitetlen családtagot is értékelni kell.

A gyülekezet nem tartja pszichés terror alatt hanem ő saját magát, a rossz felfogása miatt. És már eleve elítélendő az, hogy meleg (és nem derült ki ez 6 év alatt?) ez érdekes.

A lényeg, hogy ez gyenge érv a szervezetünk ellen sőt hamis is.

(egy Tanú)

2016. nov. 28. 17:58
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Tipikus.. az egyetlen ellenérv mindössze annyi, hogy: "de ez akkor is téves". :) Amúgy meg gyerekként keresztlkedett meg, úgyhogy nem önmagát csapta be, hanem őt csapták be a gyülekezetben és a családjában, akik ebbe beleerőltették.. elmondása alapján folyton azt kérdezgette tőle mindenki, hogy mikor keresztelkedik végre már meg, mert már alkalmas volna rá. A végén töke tele lett az egésszel és belement.. Azóta persze végtelenszer megbánta, hogy megkeresztelkedett. Nem egyszer sírva beszélt arról, hogy ha nem keresztelkedik meg akkor, úgy most nem volna semmi baja az egész helyzetéből.

Hát, gratulálok! Ez a nagy szeretetet hirdető vallás.. Tök mindegy, hogy egy adott dolog szerintetek bűn-e vagy sem. Hogy jöttök ti ahhoz, hogy bárki felett ítéletet mondjatok?

2016. nov. 28. 19:16
 16/25 anonim ***** válasza:

Már ne is haragudj , már most is hamis, mert akit gyerekként keresztelnek meg, annak a gyereknek tisztában kell lennie a tanításokkal, (de ahogy te írtad: „beleerőltették”. Ha ez igaz, akkora szülők is felelősek sőt vétkesek ebben és nem a szervezetünk. A szervezetünk nem lát bele senkinek az elméjébe és a szívébe. Annak alapján döntik el, hogy alkalmas e a keresztelkedésre ahogyan fejlődik a tanulásban. Á ez egy túlbuzgó és vakbuzgó kérdés egy Tanú részéről. Ösztönözni ám lehet erre, de ráverni kierőszakolni valakiből, hogy keresztelkedjen, az bűn.

Már bocsáss meg nem „vallás”, nem a szervezet, hanem egyes Tanúk, akiknek szintén segítségre van szükségük, mondanak ilyet és ez helytelen és még viccből sem mondunk ilyet, aki komoly és felelősségteljes Tanuk vagyunk. Egyszó mint száz a szervezetünk nem ilyen és sajnálatos, hogy ilyen előfordulhat – tökéletlenségből egy Tanúval – Na úgyhogy ez sem nem vált be.

(egy Tanú)

2016. nov. 28. 19:42
 17/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Senki nem kényszerít, hogy elfogadd a Biblia igazságát, ha viszont megkeresztelkedsz, köteles vagy az egész Bibliát elfogadni és tényleg a szervezet útmutatásait is, de ez sem kényszerből van hanem megérted észérvekkel, hogy az neked és a gyülekezetnek mért jó. Tehát ez az érv téved téves."

/Azért hogy tiszta legyen a dolog. A Biblia igazsága és a Vezető Testület igazsága az két külön dolog! S te vagy tévedésben ha azt hiszed hogy egy és ugyan az. S erre a bizonyíték ott van a saját hivatalos honlapotokon./

Oké rendben akkor legyen téves! De akkor te hogyan neveznéd azt a helyzetet amikor nem fogadja el a Vezető Testület tanítását de nem is akarja elveszíteni a családját? Ha nem kényszernek nevezem azt hogy ott marad a gyülekezetben, akkor minek kell vagy lehet nevezni?

S milyen helyzet az ilyen ha nem kényszerű helyzet?

"Az elég baj ha valaki a családtagja miatt jár az összejövetelekre – saját magad és Jehova miatt kell járnod."

Én nem járok Jehova tanúi összejövetelére. Egyébként az én családomban nem hogy Jehova tanúja nincsen de még vallásos ember sincs. egyedül én vagyok hívő! S igen a mennyei Atya és az ő fia az Jézus Krisztus miatt kell járni. Persze ezenkívül azért még van más is.

"Az óraszám pedig, csak statisztika, hiszen ha elmész a szolgálatba leméred az időt és leadod, a Bibliának nem mond ellent hiszen számtalan statisztikai adat van benne. Pl. hányan voltak, akiket Jézus és az apostolok megvendégeltek Máté 14:21; mennyi kosárral szedtek össze maradékot Máté 14:20 – (bár ez nem az óraszám, miért ne lehetne azt felírni?)"

A pontos számot nem tudjuk hogy mennyien voltak. Azt tudjuk hogy 12 telekosár lett az ételmaradékból. S igen ennek valóban semmi köze az óraszámokhoz!

Na de nézzük hogy mit is csináltak az apostolok! Márk 6:30

Hogy ez az esemény rendszeres lett volna az nem írja. De nem az időt számolták. Az csak statisztika és igazából nem tükrözi a valóságot! Na meg ahogyan írtam is azt lehet manipulálni könnyedén. Mint ahogyan meg is tették és teszik is sokan. Megjegyzem ezt fiatalok csinálták a rájuk nehezedő nyomás illetve megfelelési kényszer miatt!

"Azért nem ámultál ezeken az alkalmakkor mert nem értékelted eléggé. – ennyi

Viszont azt értékelted, - (bár nem tudom pozitív volt e vagy negatív, ha rosszul ítélem meg bocs) hogy kritizált."

Lehet hogy nem értékeltem eléggé.

Viszont te nagyon félre értettél valamit. Ugyan is én nem kritikáról beszéltem. Hanem arról hogy akkor ámultam el nagyon amikor az a férfi olyan részletekre mutatott rá a Bibliában amilyen részleteket előtte soha nem hallottam tanútól vagy olvastam kiadványban. Az a férfi nem Jehova tanúiról beszélt nem is érdekelte hogy én felhoztam a tanúkat. Hanem a Bibliában leírtakról magyarázott részleteket! Illetve arra hívta fel a figyelmemet hogy mi is van leírva pontosan!

"Én nem tartom vagy tartanám tolakodásnak ha állandóan felhívnák a figyelmemet valamire, hiszen a segítőszándékot vélném benne.

Az egész a hozzáállással van kapcsolatban, hogy én hogyan fogadom."

Nem értem hogy miről beszélsz! Milyen tolakodásról beszélsz? Én nem emlékszem arra hogy ilyesmiről írtam volna és hiába olvastam el újra amit írtam nem találtam meg hogy hol van a tolakodással kapcsolatos rész.

Hogy jön ez a tolakodás ide? Ki tolakszik és miért? Oké segítő szándék. De ki tolakszik? Te tolakszol vagy én tolakszom? Nem értelek, ezt hogyan jött ide?

"Igen 2-3 év alatt mindent tudni akartál, de a szíved ott volt? Nem a válasszal teli fej a lényeg hanem az is, hogy a szíve, hol van."

Nem sértésnek szánom! De neked bajod van a szövegértéssel?

Nem azt írtam hogy mindent tudni akartam. Hanem azt hogy, idézem: "Kezdtem azt hinni hogy ó 2-3 év alatt mindent tudni fogok."

Kiemelem neked a lényeget hátha így megérted. - KEZDTEM AZ HINNI...

Nem tudni, hanem hinni. Nem ugyan az. Legalább is nekem nem az.

válasszal teli fej. Ez jó tetszik! Pedig Jehova tanúinál pont ez van tanítva. Teokratikus szolgálati iskola. Illetve akkor még volt ilyen azóta átalakult de a könyv az még megvan! S az bizony pontosan arról szól. A válaszokról. Miért húzzák alá a válasz az Őrtoronyban vagy miért használnak szövegkiemelőt? Hát nem a válaszok miatt. Képzeld el hogy én is kaptam szövegkiemelőt az egyik véntől. Mert láttam hogy én nem használok ilyesmit. Így hozott nekem egyet, narancssárgát. Még meg van!

Egyébként eszembe jutott egy Biblia vers is. De ezt az ÚVF-ban olvasd el mindenképpen. (na nem mintha azt hinném hogy nem azt használod) De más fordításokban nem úgy van írva ahogyan ott! János 17:3

De tudod mit itt egy kis gyűjtés a fordításokból. Nekem Csia Lajosé tetszik a legjobban!

Károli: „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.”

Kecskeméthy: „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedüli igaz Istent, és akit elküldöttél, Jézus Krisztust.”

Neovulgáta: „Az örök élet pedig az, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit küldtél, Jézus Krisztust.”

Vida: „az pedig a (világ)korszakokra szóló élet, hogy megismerjenek Téged az egyedül való(igaz) Istent és akit elküldtél, Jézus Krisztust.”

Békés-Dalos: „Az örök élet az, hogy ismerjenek téged, egyedül igaz Istent és akit küldtél, Jézus Krisztust.”

Csia: „Az az örök élet, hogy téged, az egyetlen igaz Istent ismerjenek, és azt, akit elküldtél, a Felkent Jézust.”

EFO: „Az örök élet pedig az, hogy megismerjenek téged, az egyetlen, igaz Istent és Jézus Krisztust, akit elküldtél.”

Ravasz: „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél: a Jézus Krisztust.”

Masznyik: „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek tégedet, mint egyetlen igaz Istent és a Jézus Krisztust, a te küldöttedet.”

Soós: „Ez pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedüli igaz Istent, és akit küldöttéi, Jézus Krisztust.”

S hogy van ez fordítva az ÚVF-ban?

„Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.”

Ismeretet szerzek egy emberről. Haja, szeme színe, testalkata, stb. Ez ismeret. De ettől még nem ismerem meg magát az embert! Ez magyar nyelvtan. Fontos hogy milyen szavakat használunk. Remélem érthető a lényeg de ha mégsem akkor tovább részletezem. Ugyan is van még egy Biblia vers ami rávilágíthat a lényegre!

"Amit meg leírtam a segédanyagról, az pedig igaz."

Hol állítom én hogy ez nem igaz? Amúgy meg egyet értek vele.

"A kiközösítés pedig a tiszta gyülekezetet védi..."

Te tényleg nem figyelsz vagy ez szándékos? Azt írtam hogy az erkölcsi okból való kiközösítés az teljesen érthető. Azon nem kell magyarázni semmit! Ilyesmi nálunk is van. Ez nem a tanúk saját találmánya. S nem csak a tanúk alkalmazzák!

"Én azt javaslom, ha egyet értesz vele, hogy: 1Kor 6:12 12 Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos. Mindent szabad nekem, de nem fogom hagyni, hogy bármi is hatalma alá vonjon. – vagyis észérveken kell alapulnia mindennek és az észérveket ha nem fogadod el, akkor Sátán környékez és ezt nem kéne engedni. :)"

Pontosan mire is gondolsz? Mivel azt nem írtad le. Milyen észérvek? S milyen észérveket nem fogadok el. Nézd el nekem de nem vagyok gondolat olvasó! Írd le világosan hogy mire gondoltál!

"Én elég rég Tanú vagyok és én is átéltem sokmindent a szervezetben és kezelni tudom, mert saját magam járok utána."

Én soha nem voltam tanú de sok mindent átéltem Jehova tanúi között! Nekem is sok személyes tapasztalatom van. Természetesen meg sem közelíti a tiédet! De én kb. 1,5 jártam rendszeresen Jehova tanúi közé. Igyekezve azon hogy egyetlen alkalmat se hagyjak ki!

"Valójában nem akar „JT” lenni, csak a „családelvesztés” miatt keresztelkedett meg – még saját magát is becsapta -."

Egyetértek! De akkor miért keresztelkedett meg? Milyen folyamatok és események alapján hozta meg azt a döntést hogy megkeresztelkedik? Mi volt vagy voltak azok a hatások hogy így döntött?

"A gyülekezet nem tartja pszichés terror alatt hanem ő saját magát, a rossz felfogása miatt. És már eleve elítélendő az, hogy meleg (és nem derült ki ez 6 év alatt?) ez érdekes."

Hát láttam én néhány dolgot amit a jóakarat szerint tettek. De igazából nagyon nem volt az jó! Az hogy nem derült ki hogy meleg az annyira nem meglepő. Egy fiatalnál aki otthon lakik ez nem annyira szembetűnő mint ahogyan azt te képzeled. Az sem derült ki a fiatalok esetében hogy nem valós óraszámokat adtak meg. A családban azért másképp viselkedik az ember tudja hogy a szülei mit várnak el és igyekszik megfelelni. S mivel nem akarta elveszíteni a családját ez azt jelenti hogy szereti a családját nagyon is. Így alkalmazkodik az elvárásokhoz. S mint ahogyan te is ő is képes kontrollálni magát! Nincs ebben semmi rendkívüli.

S újra megjegyzem hogy tőlem is kérdezgették sokszor hogy mikor keresztelkedem meg! Hála a mennyei Atyának és az ő fiának Jézus Krisztusnak, hogy nem lettem az Őrtorony tagja. De később bemerítkeztem! (csak nem az Őrtoronynál)

"Már ne is haragudj , már most is hamis, mert akit gyerekként keresztelnek meg, annak a gyereknek tisztában kell lennie a tanításokkal, (de ahogy te írtad: „beleerőltették”."

Tudod én is tisztában voltam és vagyok sok mindennel. Ennek ellenére még is követek el hibákat! S nem hiszem el hogy te nem.

Akkor egy tapasztalatlan gyermek aki a szüleire van utalva és ráadásul egy egész gyülekezet figyel rá és unszolja hogy keresztelkedjen meg, akkor szerinted nem lehetséges hogy az a gyermek azt érzi hogy ezt meg kell tennie akkor is ha nem akarja? Pl. a szülő azt mondja a gyereknek hogy menjen aludni de az nem akar. Viszont kellene mert holnap korán kell és fáradt lesz! Ami igaz is és tudja is de akkor sem akar. De a szülei csak unszolják így kénytelen mert nem engednek neki mást. Na már most ebben az esetben nem csak a szülők de a gyülekezet is hajtogatta a dolgot! Buzdította, biztatta hogy tegye meg! De írhatnám azt is hogy sugalmazta, felbujtotta! Bár lehet hogy ezek a szavak már túl erősek! Ezt majd eldöntöd te!

"Ha ez igaz, akkora szülők is felelősek sőt vétkesek ebben és nem a szervezetünk."

Addig jó hogy a szülők is. Na meg a gyülekezet is és azt tudja mindenki hogy a gyülekezet egyenlő a szervezettel így ők is felelősek! De ha tévedek akkor javíts ki!

"A szervezetünk nem lát bele senkinek az elméjébe és a szívébe."

Akkor hogyan állíthattak olyat illetve mondhattak a gyereknek olyat hogy készen áll rá?

"Annak alapján döntik el, hogy alkalmas e a keresztelkedésre ahogyan fejlődik a tanulásban. Á ez egy túlbuzgó és vakbuzgó kérdés egy Tanú részéről. Ösztönözni ám lehet erre, de ráverni kierőszakolni valakiből, hogy keresztelkedjen, az bűn."

Igen de ennek van egy finomabb formája is. Az pedig az hogy állandóan azt kérdezgetik hogy mikor teszi meg! Ez nem rákényszerítés de nyomás alatt van tartva az a gyerek és hogy szabaduljon az a fiatal gyermek ez alól a nyomás alól így megteszi. S igen itt van a szülők felelőssége. Meg kellett volna a gyermeknek tanítani hogy nem kell neki megkeresztelkedni csak ha valóban ő akarja. És a szülőknek határozottan fel kellett volna lépnie a kérdezősködök ellen és közölni velük hogy ne kérdezgessék a gyermeket. Mert amikor készen fog állni akkor majd ő megteszi jelzi hogy szeretné megtenni! S ez bizony valóban a szülők hibája. Nagy hibája. De hát meg akarnak felelni ők is egy szervezetnek. S itt a probléma gyökere. Nem is viszem tovább ezt a gondolatot! Majd mindenki kiegészíti azzal amivel akarja!

"Már bocsáss meg nem „vallás”, nem a szervezet, hanem egyes Tanúk, akiknek szintén segítségre van szükségük, mondanak ilyet és ez helytelen és még viccből sem mondunk ilyet, aki komoly és felelősségteljes Tanuk vagyunk. Egyszó mint száz a szervezetünk nem ilyen és sajnálatos, hogy ilyen előfordulhat – tökéletlenségből egy Tanúval – Na úgyhogy ez sem nem vált be."

Akkor ezeket a tanúkat a véneknek kellene párfogásba venni! Már ha lenne rá idejük a töménytelen papírmunka, adminisztráció és jelentés készítés mellett. S akkor még ott van a saját családjuk és a munkájuk is.

Sajnos pont arra nem jut elég idejük amire kellene, az emberekre. Én is sokszor vártam hogy beszélhessek az egyikükkel. De most megbeszélés van a véneknek vagy a papírok vagy ez van az van, nem ér rá. Aztán meg már nem is kerestem minek, úgy sem ér rá. Olyan is előfordult hogy vártam hogy jön tanulmányozni, igaz nem volt időpont megbeszélve de volt hogy egy egész hét kimaradt úgy hogy nem tanulmányoztunk. Mert nem volt ideje!

Pedig nem e az embernek kellene fontosabbnak lennie? Persze lehet hogy más Jehova tanúi gyülekezetben másképp van. Bár nem hiszem mivel mindenkinek ugyan olyan feladatai vannak. De azért nem is zárom ki a lehetőségét teljesen!

2016. nov. 28. 23:03
 18/25 anonim ***** válasza:

“Már bocsáss meg nem „vallás”, nem a szervezet, hanem egyes Tanúk, akiknek szintén segítségre van szükségük, mondanak ilyet és ez helytelen és még viccből sem mondunk ilyet, aki komoly és felelősségteljes Tanuk vagyunk. Egyszó mint száz a szervezetünk nem ilyen és sajnálatos, hogy ilyen előfordulhat – tökéletlenségből egy Tanúval – Na úgyhogy ez sem nem vált be.“

A barátom való életből vett példája áll szemben a szavaddal. Én (ill. a barátom) azt mondom (mondja), hogy itt vannak a tények, melyek szerint a gyülekezet és a család beszélték rá arra, hogy fiatalon megkeresztelkedjen. És akkor itt van a te szavad, kedves ismeretlen JT, aki azt állítod, hogy: “Hát, igen, ilyen sajnos előfordulhat, de ez csak egyéni eset, és amúgy ez nem így működik ám szervezeti szinten, mert hát, én azt mondom, hogy ez nem így van nálunk és akkor is igazam van. Azért, mert csak!” Ha egy érett petrezselyemgyökér volnék, akkor valószínűleg elfogadnám az “érveidet”, de mint gondolkodó embert, egyáltalán nem győztél meg.

Mellesleg amennyire a barátomtól tudom, most már a kiadványaitokban meg a gyűléseiteken elhangzott beszédeitekben is az van hangsúlyozva, hogy a lehető legfiatalabban keresztelkedjenek meg a gyerekek. Úgyhogy nem godnolnám, hogy nincs nyomás rajtuk. Viszont az is nyilvánvaló, hogy miért is olyan fontos ez nektek (ill. a vezetőiteknek).

Egy gyerek (akármennyire is érett gondolkodású) könnyen befolyásolható. Nem képes életreszóló komoly döntéseket hozni. Még egy 10-12 éves gyerek sem fogja fel, hogy milyen következményekkel jár az életére vonatkozóan az a 3 másodperc, amíg víz alá nyomjátok. A szervezet pontosan tudja, hogy ha még kamasz koruk előtt (amikor a legvalószínűbb, hogy a lázadás elvinné őket a csoportjaitokból) víz alá buggyantja a fiatalokat, akkor nagyobb valószínűséggel bent is maradnak. Ki akarna számkivetett lenni azzal, hogy később otthagyja a JT-ket, és ezzel együtt kitagadottá válik a családja és barátai által? Tehát megelőzendő a fiatalok elvándorlását, rábeszélitek őket arra, hogy keresztelkedjenek meg még gyerekként, aztán pedig megzsaroljátok őket azzal, hogy vagy bent maradnak, vagy elveszítenek mindenkit, aki számukra fontos...

UI: Már előre látom, hogy szerinted ebben is tévedek és nyilván az előző válaszodhoz hasonló ütős érvekkel fogsz előállni, úgyhogy ne fogd vissza magad. Hozom a popcornt. Te is kérsz? ;)

2016. nov. 29. 00:15
 19/25 anonim ***** válasza:

Na hát valódi regényt írtál.

„Azért, hogy tiszta legyen a dolog.” Nemcsak vádat kellene mondanod, hanem az írásaink idézetét is, amely igazolná az általad vélt különbséget. Erre akkor kellett volna gondolnia, mielőtt megkeresztelkedett. Amúgy meg ha tényleg nem ért egyet VELE elmegy a vénekhez elmondja nekik és kész, nem lesz tovább ’Jehova Tanúja’ mert jobb egy igazsággal , mint sok hamisan. És á… a rokonság, hát válasszon ő volt, aki beleugrott, ezért NEM A TÁRSULAT a hibás, és nem a testvérek, hanem a „rokonai”.

Nagyot tévedsz „a rájuk nehezedő nyomás illetve megfelelési kényszer”-t illetően, te nem látsz bele senkibe, hogy ez így lenne. Azért meg ez igaz lehet a „meleg barátodra”, még nem igaz Jehova Tanúira (és ezt nem szükséges bizonyítanom). A statisztika pedig mindenütt ott van a világban akár mikor történik is valami.

„Lehet hogy nem értékeltem eléggé.” Ennek semmi értelme számomra mivel nincs témája.

„Nem értem hogy miről beszélsz!” – „Tudod amikor kb. 2 hetenként felhívják a figyelmedet ugyan azokra a dolgokra akkor nem ámul el az ember. Hanem azt érzi hogy száraz és unalmas az egész! Legalább is én ezt éreztem.” – ebből feltételeztem, hogy tolakodást érzel, de mivel ténylegesen nem mondtad, félreértettem (bocsi!).

Ismeret szerzés: Nézd, amit írtál én úgy értettem ahogy válaszoltam, ám új megvilágításnál azt kell, hogy lássam, hogy más az értelme, így az legyen úgy ahogy kiigazítottál.

Ám viszont nem tudom mit akarsz ezzel az idézettel sőt fordításokkal.

Számomra a Ján 17:3 azt jelenti, hogy az ember örökké fog élni a az új világban (Paradicsomban) és örökké ismeretet fog szerezni Jehováról és Jézusról.

Viszont neked is bajod van a szövegértéssel, mert az hogy azt írtam: „Nem a válasszal teli fej a lényeg hanem az is, hogy a szíve, hol van.” Ezzel nem azt akartam mondani a „válasszal teli fej” nem fontos, hanem nem ez a lényeg. Az Őrtorony aláhúzások pedig segítik a válaszadást és a szövegkiemelő sem írásellenes, sőt ha nem tudsz válaszolni, hogy szerzel ismeretet örökké (Ján 17:3).

Nézd a segédanyagról szóló írásod valójában kritikus hangvételű –

1 „Nem a Bibliából. Miért nem abból?” („A kérdés költői nem kell rá választ adni!”)

2 „A szervezet ezért is kényszerül megváltoztatni a tanításait!”

3 „Van olyan tanítás amit pl. 9 alkalommal kellett megváltoztatniuk. Sajna nem illett bele az előző verzió az időbe!”

4 „De a tagoknak még is ezt kellet elfogadniuk és tanítaniuk mindaddig amíg úgymond az adott tanítás érvényben volt vagy épp van!”

Hát mik ezek az írások ha nem azt akarod mondani, hogy ’nem igazak’.

Kiközösítés: 2Ján 10,11 „Ha valaki elmegy hozzátok, és nem ezt a tanítást viszi, soha ne fogadjátok az otthonotokba, s ne is köszönjetek neki soha. 11 Mert aki köszön neki, az részes annak gonosz cselekedeteiben.

Gal 5:19-21 A test cselekedetei pedig nyilvánvalók, és ezek azok: paráznaság, tisztátalanság, gátlástalan viselkedés, 20 bálványimádás, spiritizmus gyakorlása, ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység, haragkitörések, perlekedések, meghasonlások, szekták, 21 irigykedések, italozós tivornyázások, dorbézolások és effélék. Ami ezeket illeti, előre figyelmeztetlek titeket, mint ahogy figyelmeztettelek is előre, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, nem öröklik Isten királyságát.

Az észérvek azt jelentik, hogy pl. az 1Kor 6:12,13 Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos. Mindent szabad nekem, de nem fogom hagyni, hogy bármi is hatalma alá vonjon.

Vannak olyan dolgok, melyeket nem ír a Biblia, ám ésszerűnek tűnik v ésszerű, mert meggyőző erejű, akkor elfogadom mindaddig míg ellentmondásba nem kerül a Bibliával. Gyülekezetben ha vannak szabályok, de nincs ellentétben a Bibliával miért ne követném – ez csak egy példa.

„De akkor miért keresztelkedett meg?” Amikor valaki megkeresztelkedik külön megkérdezik tőle, hogy ’kényszerítette e valaki vagy más ilyen okból e’ és ha igen nem keresztelik meg. Szerintem ezt tőle is megkérdezték, mint ahogy anno tőlem is. Valójában a szüleit is becsapta. Erre nem lehet mit mondani , csak annyit, hogy NEM A SZERVEZET TEHET RÓLA.

Ide figyel nálunk megkeresztelkedhet nagyon fiatal is ha megértette, hogy miért keresztelkedik meg hisz felnőtt felelősségteljes gondolkodást várnak el egy leendő keresztelkedőtől, ellenkező esetben nem keresztelik meg.

Keresztelkedés előtt megkérdezik „megértetted e…” Ha igen a válasz, így persze, hogy azt mondják „készen állsz rá”.

Bárhogy próbálkozol, ismét NEM A SZERVEZET A HIBÁS

Hogy „mikor teszi meg!” kérdés mért volna helytelen, nyugodtan mondja meg, hogy még nem áll készen ezért és ezért (nem tudja pl. eldönteni ’még nem értette meg’)

„Akkor ezeket a tanúkat a véneknek kellene párfogásba venni!” A türelem rózsát terem.

„A barátom…” “Hát, igen, ilyen sajnos előfordulhat, de ez csak egyéni eset, és amúgy ez nem így működik ám szervezeti szinten, mert hát, én azt mondom, hogy ez nem így van nálunk és akkor is igazam van. Azért, mert csak!”

Vajon hol van ez az idézetem? – ráadásul kipótolod.

A másik meg ez a te véleményed, a fiatalkori keresztelkedésről

Én ezt írtam:

„Egyszó mint száz a szervezetünk nem ilyen és sajnálatos, hogy ilyen előfordulhat – tökéletlenségből egy Tanúval – Na úgyhogy ez sem nem vált be.”

UI: lehet, hogy ez az utolsó írásom neked, mert én nem fogok veled vitatkozni, én leírtam a mi Biblián alapuló észérveimet és azt teszel vele amit akarsz.

Amúgy meg nem vagyok híve a regényírásnak és csak most tettem kivételt. Legközelebb nem is válaszok ilyen hosszúra. Én a rövid velős jól érthető írást kedvelem. És lehet, hogy már csak a kérdezőnek válaszolok, ha érdekli.

(egy Tanú) :)

2016. dec. 2. 19:54
 20/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nemcsak vádat kellene mondanod, hanem az írásaink idézetét is, amely igazolná az általad vélt különbséget."

[link]

[link]

"Nagyot tévedsz „a rájuk nehezedő nyomás illetve megfelelési kényszer”-t illetően, te nem látsz bele senkibe, hogy ez így lenne. Azért meg ez igaz lehet a „meleg barátodra”, még nem igaz Jehova Tanúira (és ezt nem szükséges bizonyítanom). A statisztika pedig mindenütt ott van a világban akár mikor történik is valami."

Te jó ég! Ennél azért jobban figyelhetnél. Ugyan is két külön kommentről és külön emberről van szó! Az egyikünk százaléka 88 az enyém meg 49%! Nézd csak meg!

Tévedni meg nem tévedek mert tudom hogy mit mondtak. Nem láttam beléjük ők mondták! Ennyi és nem több!

"Ennek semmi értelme számomra mivel nincs témája."

Te írtad nekem hogy nem értékeltem eléggé. Erre válaszoltam én azt hogy, lehet hogy nem értékeltem eléggé!

"Viszont neked is bajod van a szövegértéssel, mert az hogy azt írtam: „Nem a válasszal teli fej a lényeg hanem az is, hogy a szíve, hol van.” Ezzel nem azt akartam mondani a „válasszal teli fej” nem fontos, hanem nem ez a lényeg. Az Őrtorony aláhúzások pedig segítik a válaszadást és a szövegkiemelő sem írásellenes, sőt ha nem tudsz válaszolni, hogy szerzel ismeretet örökké (Ján 17:3)."

Válasszal teli fej! Tetszett ez a megfogalmazás azért írtam. Igen így van hogy a szíve hol van! Egyetértek!

Épp ez a gond hogy neked ugyan azt jelenti! "örökké ismeretet fog szerezni Jehováról és Jézusról." Az ismeret szerzés és a megismerés nem ugyan azt jelenti!

Tudod egy vak ember szerezhet ismeretet a színekről de soha nem fogja őket megismerni! Érted a példát?

"Vannak olyan dolgok, melyeket nem ír a Biblia, ám ésszerűnek tűnik v ésszerű, mert meggyőző erejű, akkor elfogadom mindaddig míg ellentmondásba nem kerül a Bibliával. Gyülekezetben ha vannak szabályok, de nincs ellentétben a Bibliával miért ne követném – ez csak egy példa."

A kötelező óraszám? Vagy a keresztelkedési kérdések? Vagy miben különbözik a Vezető Testület a pápától? Hogy néhányat említsek!

"Amikor valaki megkeresztelkedik külön megkérdezik tőle, hogy ’kényszerítette e valaki vagy más ilyen okból e’ és ha igen nem keresztelik meg. Szerintem ezt tőle is megkérdezték, mint ahogy anno tőlem is. Valójában a szüleit is becsapta. Erre nem lehet mit mondani , csak annyit, hogy NEM A SZERVEZET TEHET RÓLA."

Akkor a szülők tehetnek róla? A kérdés továbbra is adott! Mi motiválta abban hogy még is megkeresztelkedjen? S ha a szülei hibásak akkor az Őrtorony részéről miért nem volt figyelmeztetés? Ők a csatorna állítólag Isten szócsöve! Nem próféták de ihletettek!

"„A barátom…” “Hát, igen, ilyen sajnos előfordulhat, de ez csak egyéni eset, és amúgy ez nem így működik ám szervezeti szinten, mert hát, én azt mondom, hogy ez nem így van nálunk és akkor is igazam van. Azért, mert csak!”

Vajon hol van ez az idézetem? – ráadásul kipótolod.

A másik meg ez a te véleményed, a fiatalkori keresztelkedésről"

Ezt sem én írtam. Két külön személy vagyunk. Nézz csak utána hogy ki mit is írt!

"Amúgy meg nem vagyok híve a regényírásnak és csak most tettem kivételt. Legközelebb nem is válaszok ilyen hosszúra. Én a rövid velős jól érthető írást kedvelem. És lehet, hogy már csak a kérdezőnek válaszolok, ha érdekli."

Nagyszerű! De úgy is elfogod olvasni amit írtam.

De itt egy kérdés amire viszonylag rövid választ lehet adni!

Kik készítették az ÚVF-t? Azt amelyiket 1984-ben adtak ki!

U.I.: Egyébként nem válaszoltál lényeges kérdésekre!

De akkor te hogyan neveznéd azt a helyzetet amikor nem fogadja el a Vezető Testület tanítását de nem is akarja elveszíteni a családját? Ha nem kényszernek nevezem azt hogy ott marad a gyülekezetben, akkor minek kell vagy lehet nevezni?

Pedig erre is röviden lehetne válaszolni!

2016. dec. 2. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!