Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi lehet annak az...

Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy néhány ember nem akar keresztény lenni?

Figyelt kérdés

2016. nov. 24. 17:58
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
75%

rendben van kedves alex, kérlek világosíts fel tudatlanságomról

választ még mindig nem kaptam rá mért tudatlan aki nem a te vallásod követője

rávilágítottam csak hogy butaság azt gondolni hogy van 2 entitás ami azzal foglalkozik hogy jutalmazzon illetve büntessen téged ha átléped a porba rajzolt vonalakat

(istened,ördögöd)

mi lenne ha inkább kifejtenéd szerinted mi a kereszténység?

ha úgy könnyebb neked idézgess a szent könyvedből válaszolhatok és is abból idézetekkel ha úgy érzed szeretnéd élvezi a hazai pálya előnyeit

mint említettem nem egyszer átfutottam a szent könyvedet, közel sem állítom kívülről tudom, de bőven elégszer olvastam hogy válasszal szolgálhassak belőle

amúgy ez a kedvenc részem: zsoltárok könyve, 137:9 Boldog lesz, aki megragadja, és a sziklához csapja csecsemőidet!

lehet tévedek de egy végtelen csecsemő sziklán való brutális meggyilkolása nekem nem a szeretetet és békességet idézi hanem egy vérben ázó vallást

2016. nov. 27. 12:53
 32/40 anonim ***** válasza:
A hit hiánya.
2016. nov. 27. 16:29
 33/40 anonim ***** válasza:

Kedves 31.Hsz!

A kérdés nekem úgy rémlik a keresztény hitről szól,és nem a zsidók valamelyik rabbija hitéről.

A "keresztény"kifejezés,"krisztusit" jelent,vagyis Krisztus követőjét,és nem Krisztus megfeszíttetői hitét.

Ha belegondolunk,Krisztus tetteibe,szavaiba,az idézet olyan távol áll a krisztusi elvekhez,mint Sztálin a demokráciához.Talán nem véletlen,hogy Krisztusban,csak egyetlen zsidó(Péter)ismerte fel az istent,hisz képzeletük istene a fenti dolgokban gyönyörködik.

2016. nov. 28. 05:17
 34/40 anonim ***** válasza:

a kérdés a keresztény hitről szól, mért nem akar valaki keresztény lenni

mért keversz ide rabbikat? a rabbi zsidó, a zsidó meg a keresztény nem ugyan az, te kevered a szezont a fazonnal

az idézet a TE bibliádból való amit a keresztények szent könyvként forgatnak, 2 részre bontható ószövetség-újszövetség

esetleg azt állítod hogy csak az van benne ami neked megfelel? ami erőszakos az zsidó ami nem az keresztény? ez már tényleg nevetséges

elfogadták a zsinaton hogy benne kell lenni? igen

ha mást elfogatsz ezt is el kell vagy te valami félkeresztény vagy? szelektív keresztény?

a fenti idézetnél jóval brutálisabb és erőszakosabb részletek is idézhetőek de látom már ez megfeküdte a gyomrod

ha nagy szeretetteljes vallásnak nevezel valamit amit elvileg hiszel is, elég szégyenteljes hogy egy nem hívő jobban ismeri a szent könyved mint te magad

2016. nov. 28. 15:06
 35/40 Alex Fly ***** válasza:
@31: ennyire nem érted? Nem azt nevezem tudatlannak, aki nem az én hitemet vallja; annak semmi köze hozzá. A tudatlanság az, ha a kereszténységről fogalma sincs valakinek, de természetesen kritizálja -azt, amit ő elképzel "keresztény vallás" gyanánt. Lehet, hogy amit leír és nem tetszik neki, azok valóban létező dolgok a fantáziájában létező vallásban, csak éppen a keresztyénséghez nincs semmi köze. De makacsul ragaszkodik a téveszmékhez -na ez a tudatlanság...
2016. nov. 28. 18:06
 36/40 anonim ***** válasza:

Kedves 34.Hsz!

Látom túl bonyolult módon fogalmaztam,és képtelen volt az agyad felfogni azt,amit írtam.Most leírom,a te egyszerű gondolkozásod nyelvén:

Aki keresztény,az Krisztus követője tetteiben,gondolkozásában.

Mivel Krisztustól idegen saját népe kegyetlensége,követőitől is idegen az.

Krisztus Atyja(JHWH)jelleme leírásában-az Ószövetségben- sok tulajdonság idegen Istentől,s azok a zsidók projekciói.

(Ha a zsidók istene jelleme azonos lett volna Krisztus Atyja jellemével,Krisztusnak egy zsarnok hadvezérnek kellett volna lennie,a zsidókat világuralomra emelve.)

Az Ószövetség a Biblia része,hisz Isten Fia megjelenését,a megváltást jövendöli az egész,de megfogalmazói kevés hiteles ismerettel rendelkeztek Istenről,bár ez a kevés,több bármilyen más nép,írás ismereténél.

2016. nov. 29. 09:22
 37/40 anonim válasza:

Igaza van a 36-os nak abban,hogy az ósszövetség a zsidókkal köttetett és nem a pogányokkal,bár kedvesebben is leírhatta volna.Erről olvashatunk az 1Mózes 17-ben.A szövetség része volt a körülmetélkedés is,ami más népek számára ismeretlen volt.

1Mózes 17/13Körülmetéltetvén körülmetéltessék a házadban született és a pénzeden vett:és örökkévaló szövetségül lesz az én szövetségem a ti testeteken.

Ezen kívül megvoltak a saját törvényeik,hogy hogyan kellett az engesztelést elvégezni áldozni a büneikért állatokat,amit a főpap végezhetett el.3Mózes 16-os fejezet.

Az ószövetségi törvények sokszor nagyon kegyetlenek voltak.Vegyük csak a János evangéliumban a 8-as fejezetet,amikor az farizeusok Jézushoz vittek egy asszonyt,akit meg akartak kövezni,mert házasságtörésen kapták.Az ő törvényük szerint ezért a bünért megkövezés járt volna.De mit mondott erre Jézus?János evangélium 8/7felegyenesedve monda nekik:Aki közületek nem bünös az vesse rá elöször a követ.

De elgondolkodhattak a farizeusok ezen,mert az asszonyt végül nem kövezték meg.

De az újszövetség már nem csak a zsidókkal köttetett,hanem az egész világgal.

János evangéliuma 3/16Mert úgy szerette Isten a világot,hogy az Ő egyszülött Fiát adta,hogy valaki Hiszen Őbenne EL NE VESSZEN,hanem örök élete legyen.Tehát nem azért kapjuk az Üdvösséget,mert betartjuk a tízparancsolatot,mert az ember erre úgysem képes az egész élete során,hanem kegyelemből kapjuk,mert elfogadtuk az Úr Jézust Urunknak Megváltónknak.Természetesen a szeretetbenjárást követnünk kell keresztényként is.

2016. nov. 29. 19:28
 38/40 anonim ***** válasza:
en egyszeruen nem hiszek semmifele istenben . ilyen egyszeru a magyarazat es azt hiszem nagyon sokan igy vannak ezert nem akarnak keresztenyek lenni.
2016. dec. 11. 11:53
 39/40 anonim ***** válasza:

A kereszténység nem úgy "terjed", hogy valaki kezébe nyomsz egy Bibliát, és azt mondod: Olvasd el, és hinni fogsz. Vagy egy vitában meggyőzöd, hogy Krisztus az Úr.

Ha így lenne, Jézus nem élt volna köztünk, hanem leül, megírja a cáfolhatatlan tanait tanait, kinyomtatja több ezer példányban, szétosztogatja, kereszthalált hal, és kész.

A kereszténység úgy terjed, hogy látsz valakit, aki neked szimpatikus, és megkérded:Mitől vagy Te ilyen? Ő elmondja, hogy a hite miatt van ez. És akkor Te érdeklődni kezdesz...

Sajnos, ma nagyon kevés keresztény van, aki úgy él, hogy a környezete ilyen kérdések után kövesse a Keresztény tanítást.

2016. dec. 20. 14:39
 40/40 anonim válasza:

Akkor most leírom a saját példámat:

Forn Sidr vallás követője vagyok (számodra az úgynevezett "pogány" hit)

Azért utálom a kereszténységet, mert tele van pedofil papokkal, amikor adakozol és adsz nekik egy 200-ast megvetően néznek rád, hogy miért "csak" annyi, nem 1 "keresztényt" láttam már gyűlölettel tekinteni más vallásúakra.

Ha ez neked szeretet, akkor elég sötét vagy.

A kereszténység életképteleneket akar nevelni: például: ,,ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel"

Ugyan könyörgöm pls... Ha a teljes emberiség ezt tenné, akkor akár egy méhecske is ki tudná irtani az emberiséget.

Szeretet meg minden, de azért a homoszexuálisok elfajzott teremtmények, akik sosem "üdvözülhetnek", mert csak... És akkor mit gondoljak rólatok????!!!!

Nekem nagyon nagyon fontos dolog FÉRFINAK lenni és ezt az úgynevezett keresztény gondolkodásmód nem adja meg, mert még az is bűn, ha kiállsz magadért és nem birka módon tűröd, ha mások elnyomnak. A középkorban is arra volt csak jó ez a sz*r, hogy befolyás alatt tartsák az emberket ezekkel a beteges ál-eszmékkel.

Így hát kösz nem és büszkén viselem a Mjöllnirt magamon.

2017. febr. 26. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!