Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi lehet annak az...

Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy néhány ember nem akar keresztény lenni?

Figyelt kérdés

2016. nov. 24. 17:58
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Amikor a kérdést feltettem,nem a Föld teljes lakosságára gondoltam,hanem Európa lakosságára.Igen,igazatok van abban,hogy nem néhány ember nem akar keresztény lenni,hanem nagyon sokan.A12-es válaszadó írja,hogy sokan visszarettennek attól,hogy önállóak legyenek,ezért akarnak keresztények lenni.Én nem értem azt,hogy mi köze a kereszténységnek az önállósághoz.Azért mert valaki hisz Istenben,és elfogadta Jézust Urának,Megváltójának,miért kell azt gondolni róla,hogy életképtelen?

Ha megnézzük Jézus cselekedeteit,mert ugye az bizonyított tény,hogy itt járt a Földön,akkor láthassuk,hogy betegeket gyógyított,ördögöket üzött,szeretetre tanította az embereket.Nem olvashatjuk sehol,hogy bárkinek is ártott volna.Azért jött,hogy az ördög munkáját lerontsa.Mondjátok meg nekem,mi ebben a rossz?Az emberek sajnos nem értik azt,hogy nem Isten a problémáink okozója,hanem a sátán,aki arra ösztönzi őket,hogy gyülöljék egymást.Elég csak megnézni Jób könyvében az 1-es fejezetet,hogy hogyan ösztönözte a sabeusokat és a káldeusokat, hogy elrabolják Jób állatait.Én úgy gondolom,hogy sokan azért nem fogadják el a kereszténységet,mert nem igazán értik meg a lényegét.Pedig a kereszténység nem rabság,mert Isten szabad akaratot adott az embernek.De szerintem nincs abban semmi rossz hogy az embertásaddal szeretetben jársz,és elfogadod Jézust Uradnak Megváltódnak,vagy imádkozol Istenhez.Ne értsetek félre,nem meggyőzni akarlak benneteket,hanem csak beszélgetni.

2016. nov. 25. 20:32
 22/40 Pietrosol ***** válasza:
46%

Szia!

A rosseb tudja, de azért próbálj meg különbséget tenni a névleges és tényleges között, mert a névleges "keresztények" között is lámpással kell keresni a ténylegest.

2016. nov. 26. 08:52
 23/40 anonim ***** válasza:

nem kívánnak egy brutális vallást követni ami több vért hagyott maga után a történelemben mint bármely másik

másik oka hogy nem lát logikát a bibliátokba mivel nincs, dugig ellentmondásokkal ép ésszel felfoghatatlan butaságokkal

esetleg szimplán nem tetszett neki hogy mikor még végtelen gyermek volt elhurcolták akarata ellenére a templomotokba és ráerőszakolták a szülei a saját vallásukat

"Pl. ott vannak az ügy nevezett "simulékony" jellemek akik oda húznak ahol a többség van. "

tehát azt állítod hogy a te szavaid használva "simulékony" jellemek azért nem keresztények mert gyávák egy keresztény országban pl ateistának lenni?

na ne vicceskedjünk már

2016. nov. 26. 13:04
 24/40 Alex Fly ***** válasza:
44%

Tudod, mi egyáltalán a kereszténység? Ha neked a szeretet hagyta a legtöbb vért a történelemben maga után, akkor némileg hézagosak az ismereteid.

"nem lát logikát a bibliátokba " -azt akartad írni, hogy nem képes felfogni a Biblia logikáját. Elhiszem, hogy kell némi érettség ahhoz, hogy megértsd, de erről nem a Szentírás tehet. Az áltrel sem érthető mindenki számára...

Abban igazad lehet, hogy ha erőszakkal próbálták beleverni a hitet, azzal csak az ellenállását erősítették meg az egész kereszténységgel szemben. Ez tényleg lehet ok pár esetben...

"...azért nem keresztények mert gyávák egy keresztény országban pl ateistának lenni..." -ezzel mit akarsz mondani? Hol van ma keresztény ország? Világszerte a vallásuk miatt üldözöttek 80%-a keresztény. És nem csak az ISIS által kormányzott területeken, hanem a hagyományosan kereszténynek mondott helyeken is: Európa, Egyesült Államok... A gyávaságban is van igazság: sokan tényleg gyávák ahhoz, hogy keresztények legyenek; főleg ez utóbbi helyeken.

2016. nov. 26. 18:22
 25/40 anonim ***** válasza:
64%

Kedves alex az előtted szóló vagyok. Tudom mi a kereszténység, egy börtön, lánc a szabad gondolkodásnak.

Szeretet? igen erre a szlogenre hivatkoztok, aki nem hisz az istenedbe nem tud szeretni? vagy mire célzol ezzel?

Kereszténység bűnei érdekelnek inkvizíció például, tudom erre az a szlogen hogy azt emberek tették. Nem hallottam még olyan buddhistáról aki embereket égetett el mert nem hitte az ő hitét. Arrafelé ezek szerint tündérsárkányok laknak? Esetleg csak hozzászoktatok hogy aki nem keresztény az nem ember.

Ha hiszed ha nem végigolvastam a bibliátokat de nem találtam benne semmi bölcsességet csak és kizárólag szerencsétlen helyzetben lévő embereknek példameséket amivel azonosulhatnak, semmi többet. Általánosítás olyan 10 parancsolattal amit már előtte törvényben használtak évszázadokkal. Sok más vallásban találtam értelmes gondolatokat ebben semmit.

Már a teremtésetek logikátlan, például ádám és éva története, 2-3 generáció "beltenyészet" rettentő súlyos deformitásokat, életképtelen magzatot okoz, erre a könyvetek amit 2000 éve írtak visszaemlékezésként megírja hogy anno régen 2 emberi lény vagy 500. generációja vagyunk tehát ez így logikus.

hol van keresztény ország? magyarországon, nem probléma hogy emberek halnak meg a kórházakban és az iskolák romokban pénzhiány miatt de az adómentességet élvezitek,erre az a szlogen hogy ti is segítetek, oké tegyük fel ebben van valami CSAKHOGY!!! Pl:Kaptok 10 forintot csak 8-9 et adakoztok tovább a többi? ja a papnak is lakni kell valahol? Mért nem megy el dolgozni? Az munka neki hogy kisöpri a templomot? Kapát a kezébe hajrá.

Az országvezetésben is benne a mancsotok vagy lehet nem vagyok elég bölcs hozzá hogy értelmezzem a KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT jelentését. Beleszóltok azok életébe akik nem azonosulnak veletek nem fogjátok fel hogy ez a TI vallásotok NEM A MÁSIK EMBERÉ.

NEM várhatjátok el hogy mindenkinek úgy kelljen élnie mint a ti elvárásotok. PL vasárnapi boltzár, persze hogy fellázadt a nép nem a középkorban élünk ha csúnyán néztél a papra mentél a máglyára mert "meg akartad verni szemmel". Abortusz? jaj azt be akarjátok tiltani igaz aki tenné nem a vallásod vallja. Mit szólsz hozzá ha azt mondom a miséd ideje alatt ezentúl a wcm pucold?

Nekem az felel meg nekem meg ez csak az a különbség én nem akarom rád erőltetni.

2016. nov. 26. 21:08
 26/40 A kérdező kommentje:

Tudom mi a kereszténység egy börtön,lánc a szabad gondolkodásnak.

Én amikor ezt a kérdést feltettem,az érdekelt hogy mit gondolnak erről azok,akik keresztények és azok akik nem keresztények,nem pedig az,hogy hogyan tudjátok a kereszténységet gyalázni.

Abban igazat adok neked,hogy a múltban is történtek és a mai napig is történnek olyan dolgok,aminek nem kellene hogy megtörténjenek.

Kritizálod a Bibliát,kritizálod a papokat,megkérdőjelezed a teremtést,belekevered a politikát a hitünkbe,bár semmi köze sincs hozzá.Pedig senki sem akart ráderőltetni semmit.A keresztény ember feldata az hogy hirdesse az evangéliumot,nem pedig az hogy meggyőzzön.Ha te a Bibliában nem találtál bölcsességet,nem baj.Nekünk keresztényeknek a hitünk alapja.Úgy érzed gátol téged a szabad gondolkodásban de nekünk a szabadságot jelenti.

2016. nov. 26. 23:48
 27/40 Alex Fly ***** válasza:
@25: azt hiszem, megadtad a kérdésre a választ. A kommentedből kiderül az ok: a tudatlanság.
2016. nov. 27. 00:41
 28/40 anonim ***** válasza:
Alex Fly, ugye szelektív látásod van?
2016. nov. 27. 01:16
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

kedves alex 25 ös vagyok

azon kívül hogy lehülyézel esetleg érvelni is tudnál kérlek?

nem tudom mért tudatlanság ha nem a te szemüvegeddel nézi valaki a világot, azért nem érvelnek keresztények mert nem tudnak, én nem állítottam hogy tudatlan vagy csak mert egy vérben ázó vallás követője vagy

szíved joga miben hiszel, nem gondolod komolyan most bosszúból elkezdünk kivágni egy erdőt hogy megtisztítsam a lelked ? nem a középkorban élünk, a jó példát követem nem a vallást

kedves kérdező

nem keverek én semmit, sehova

nem sértegettem senki nem mondtam hogy pl ostoba vagy, tudatlan stb

véleményt alkottam, de mivel nem a te skatulyádnak megfelelő a válasz nem is akarod olvasni és sértésnek veszed

van egy ateista "példabeszéd" ha így tetszik

egy keresztény és egy ateista beszélget

megkérdezi az ateista a keresztényt

te keresztény hagynád hogy megerőszakolják a testvéred és megöljék?

a keresztény elborzad dehogy is én isten híve vagyok ez elfogathatatlan

az ateista válaszol

akkor lehet jobb ember vagy mint az istened

2016. nov. 27. 10:42
 30/40 Alex Fly ***** válasza:

@25: senki nem hülyézett le. Csak annyit írtam, hogy tudatlan vagy. Amiről írtál, annak semmi köze a kereszténységhez: ez az, amit elképzel róla egy olyan ember, ainek fogalma sincs arról, mi is az.

Tudod, ezt hvják az érvelési hibák felsorolásánál "szalmabáb érvelésnek".

2016. nov. 27. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!