Az emberek miert nem szoktak imadkozni, pl etkezes elott?
Szép Jó estét, bemutatkozok,én vagyok az IQ fájter, én írtam a kaptáros filmes választ. Igen, nagyon szégyenlem magam, hogy egy ilyen nagyon fontos, intellektuális kérdést széjjeltrollkodtam.
Először is a zombis filmek is filmek nem csak azok,amiket te láttál, vagy amit most beleértesz magadnak a "minden film" kategóriájába,hanem a Kaptár című film is rendes film és ott bizony nem láttam imádkozó embereket leszámítva azokat akik az életükért imádkoztak. Mivel a válaszom abszolút releváns volt, ezért még a moderátorokhoz sem mehetsz oda sírni, hogy nem a kérdésre válaszoltam.
Másodszor pedig elég nagy naivitás kell ahhoz, hogy a felvilágosodás után 200 évvel rádöbbenjen valaki, hogy "Úristen, valahol tényleg nem imádkoznak?"! Aki nem vallásos az triviálisan nem imádkozik. Mivel a nem vallásos emberek számára is készítenek filmeket, ezért következtetésképp nem minden filmben imádkoznak.
Eloszor is koszonom szepen annak aki ertelmes valaszt irt. Az aki meg nem tudott ertelmes valaszt adni a kerdesre, hat nem lettem toluk kevesebb. Es meg csak sirni se fogok. Inkabb csak nevetek. A kerdesemben pedig ugy szolt a kerdes, hogy :
Eszre vettem, hogy minden filmben imadkoznak az emberek etkezes elott.
Es igen minden filmben altalaban imadkoznak az emberek etkezes elott.
Nem arra voltam kivancsi, hogy miert nem imadkoznak a filmekben az emberek. A kaptarban meseld mar el nekem, hogy hol van olyan jelent, ahol leulnek egy asztalhoz az emberek enni?
Altalaban minden olyan filmben ahol van nagy csaladi etkezes imadkoznak: pl ott a halalosabb iramban film is ott is van ima.
Direkt beleraktam azt a ket szot is hogy ETKEZES ELOTT.
"Eszre vettem, hogy minden filmben imadkoznak az emberek etkezes elott."
https://www.youtube.com/watch?v=LCKrQb9vb0s
Hol a fenében imádkozik itt Bud Spencer és Joe Bugner?
Tehát legalább egy filmben nem imádkoznak, magyarán nem lehet igaz a fenti mondatod.
Kicsit pontosítanám a meglehetősen általános kijelentést. Nagyon sok amerikai filmben, amelyben vallásos családot mutatnak be étkezéskor, imádkoznak. Persze ez nem zárja ki, hogy vannak olyan, nem az USÁ-ban készült filmek is, amelyekben imádkoznak étkezés előtt.
Mi azért nem imádkozunk étkezés előtt, mert a családomban ez nem volt szokás, nem tanítottak nekünk asztali imádságot. Pedig a szüleim katolikusok, de nem járnak rendszeresen templomba. Nem sok olyan családnál jártam életemben, ahol imádkoznak evés előtt. Akik igen, azok rendszeresen járnak templomba is.
"A tobbi ertelmes valaszokat koszonom szepen, jo tudni hogy vannak meg jo emberek :) Ugy erzem ez egy komoly poszt."
Aki nem imádkozik az nem is jó ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!