Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő, valláshoz teológiához...

Hosszúhajú kérdése:

Hívő, valláshoz teológiához értő emberek! Egy film kissé megijesztett. Segítség?

Figyelt kérdés
Azért ebbe a kategóriába írtam, mert vallási szemszögből szeretném elemezni a fimet. Az "átkozottak otthona" 1991-es filmet jó kis esti thrillernek szántam. Aztán rendesen betojtam tőle, mert hogy valós történeten alapul. Nem mondom hogy túl nyugodt lettem, felkavart, hiszen vallásos vagyok - katolikus, és valahogy mindez ellentmond Istennek, a tanultaknak. Most kicsit összekeveredtem. Mennyiben egyeztethető ez össze a hittannal vallással bibliával? Isten tényleg adott ekkora hatalmat a démoni erőknek? - ez valahogy kiesett nekem a hittananyagból. Nyilván azt fogjátok mondani, hogy a film nem igaz. Én viszont naivan elhiszem, hogy az, hiszen a történet hősei - szó szerint hősei - ma is élő személyek - a wiki ír is róluk... megnyugtat valaki? aki poénkodni akar az csak az időt húzza, meg az oldalak számát növeli. Köszi!

2016. nov. 19. 21:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kerdezo, ha te ennyire kepes vagy bedolni egy filmnek akkor jobb ha eladod a tv-t, es felkeresel egy jo szakembert.

Ertem en hogy vallasos vagy, de ha benned felmerul a kerdes hogy tenyleg leteznek ilyen dobalos demonok akkor nagy baj van. Bar nem vagy egyedul, az Apollo 18 cimu film is hatalmas paranojat okozott az osszeeskuves elmeletek rajongoi kozt.

2016. nov. 21. 14:16
 12/16 A kérdező kommentje:
11! a szakember már megvan egy ideje, pont azért vagyok ilyen instabil lelkileg
2016. nov. 21. 14:32
 13/16 anonim ***** válasza:
A leleknek ehhez semmi koze. Agyban dol el minden, ott kell csak rendet rakni.
2016. nov. 21. 17:23
 14/16 A kérdező kommentje:
a lelki dolgokba ne menjünk bele, mert az én pszichés betegségem pár éves koromban kialakult gyógyíthatatlan személyiségzavar, ami ugye nem agyi rendrakás kérdése, ( bár nem az agyamat érinti, hiszen nem pszichotikus ) de visszatérve a szakember felkeresését megelőző témára, nem szoktam bedőlni sose egyetlen filmnek sem, ebben az a döbbenetes még, hogy az esemény szemtanúi élnek. Ki merne ekkora kamut bevállalni, teljes névvel, címmel?
2016. nov. 21. 22:32
 15/16 anonim válasza:
A film elött vágott már falhoz démon? Ha nem akkor valószínül a film megnézése után sem fog.
2016. nov. 21. 23:03
 16/16 anonim ***** válasza:

Ki merne ekkora kamut bevállalni, teljes névvel, címmel?

El sem hinned sok ember mire kepes a penzert.

Mellesleg lehet megtorlent eset, valos szemelyekkel, de akkor is sok filmet meg kiszineznek plusz cselekmennyel.

Ha a demonok helyett urlenyek lennenek akkor elkezdenel hinni az ufokban?

2016. nov. 22. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!