Miért kell kt-ra járnom?
Van itt Romániában kt amire hetediktől kell járni és már nagyon unom. Nem tudom kialudni magam egyetlen hétvégén sem mert mindig reggel kell menni és kötelezik a templomban járást is. Nem szeretem, hogy egyfolytában csak a vallást és a kérdéseket tömik belénk,hogy nincs egy szabad hétvégém.
Ki lehet lépni a kt- közösségből vagy muszály nyolcadik végéig kibirnom? Mert nekem ez a vallásos dolog nagyon nem tetszik.

A kötelező dolgokat mindig azokkal kell megbeszélni, akik azt a határozatot vagy törvényt hozták és megszavazták. Sajnos, ha kötelező, akkor nem igen lehet kibújni alóla.
Persze hitvallást lehet váltani, gondolom én.
Én legalábbis úgy gondolom, ha valaki valóban igazi pap akar lenni, de családot is szeretne, akkor ne menjen katolikus papnak, hanem legyen Protestáns pap, vagy prédikátor, vagy gyülekezet vezető.
Ha van és adott a választási lehetőség, akkor nincs "kötelező". Ami pedig fenyegetéssel vagy zsarolással jár együtt, az biztos nincs Istentől.
A másik dolog pedig az, hogy milyen elhivatottsággal és lelki ajándékkal rendelkezik az az illető, aki ezeket az alkalmakat tartja. Tehát Istentől van e vagy sem? Az iskolákban a tanárok között, de még az óvodában az óvónők között is vannak súlyos különbségek. Ki hogy adja le az anyagot, ki, hogy teszi azt érdekessé a hallgatóság számára. Tehát a lényeg, hogy van e elhivatottsága Istentől, vagy csak tanulta ő is, bemagolta, aztán kötelezőileg leadja a tananyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!