Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Teremtés vagy evolúció által...

Teremtés vagy evolúció által jött létre az émber?

Figyelt kérdés

2016. nov. 18. 09:03
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Vidiripi!

"Nézd el nekem de a Vatikán számomra nem bír jelentőséggel a pápa meg kifejezetten nem bír azzal! S miért is kellene nekem egyetérteni ezekkel az egyházi vezetőkkel?" - Nem egyetérteni, de figyelni. Mivel ők is keresztények, nem? Ők is Jézus útján idvezülnek, nem?

"Az Isten akiről én olvasok az egy olyan Isten aki irányítja az eseményeket." - Akkor az, akit imádsz, egy szadista diktátor.

"Sőt azt olvassuk hogy beszélgetett az emberrel." - Érdekes, hogy az emberiség legalább 2/3ával ezt egyáltalán nem teszi meg: [link]

"Meg az is meg van írva hogy formálta Isten az ember testét a föld porából." - NEM :). A "hogy" egyáltalán nincs benne! Csak, hogy csinálta. De semmi több, még egy apró részletecske sem. Na jó, hogy lett orra, s "életet lehelt". Mi atomkapcsolatokat, biokémiai kölcsönhatásokat teszünk le az asztalra. Ezekhez képest ez a leírás még népmesének is gyenge.

"Én a Biblia alapján azt látom és vallom is, hogy Isten a "saját kezével" alkotott." - Rendben. Ezzel nem lenne semmi gond, ha ezt látnánk. De a valóság teljesen más.

"Külön figyelmet fordítva az emberre mivel azt a saját hasonlatosságára teremtette." - Majomalapanyagot felhasználva. Érdekes.

S kicsit más téma: "Mi az ellentmondás szerinted?" - A teremtési sorrend (növények Nap nélkül, jéggéfagyva), meg a magától világító Hold, égitestek, mint csupán díszítőelemek, nap Nap nélkül,) valamint a két egymásba szabott mese, melyekben tök más a sorrend.

A látásmódról:

Te mikor mi beszélünk neked, 1 majomra meg 1 embere gondolsz. 1 majom szül egy majmot, egy ember szül egy embert... Mi viszont populációban gondolkodunk, amiben ott van a gének több változata is ott van...

"tulajdon kép a teremtés is az! Előbb volt a lakhely és után a lakó. Ezek fix pontok és egyben egy folyamat részei is!" - Éppen ez az! Fix pontok, de folyamat nélkül. Nem lehet összekötni, mert a két pont között nincs átmenet, így a ponton kívüli szakaszok értelmetlenek. Nálunk viszont nem.

2016. nov. 22. 15:32
 42/49 anonim ***** válasza:
17%

Vidiripi

PencroftTivald!

"Nem egyetérteni, de figyelni."

A 39. kommentedben azt írod hogy elfogadod a nézeteiket! S a felsorolásban szerepel ugye a pápa meg bíborosok. S ugye az egyház amely alatt jelen esetben a Vatikánt értjük.

De átfogalmazom hogy értsed vagy tiszta legyen. Én nem fogadom el az ő nézetüket nem is értek vele egyet és nem is szoktam figyelni.

"Mivel ők is keresztények, nem? Ők is Jézus útján idvezülnek, nem?"

Ki a keresztény? S ki üdvözül? Részletezed?

"Akkor az, akit imádsz, egy szadista diktátor."

Ezzel a véleményeddel nem vagy egyedül!

"Érdekes, hogy az emberiség legalább 2/3ával ezt egyáltalán nem teszi meg..."

Ő izé ez biztos azért lehet mert ők nem voltak ott az Édenkertben! Mert hogy én arra az időszakra gondoltam. "Teremtés vagy evolúció..." - szól a kérdés első fele!

""Meg az is meg van írva hogy formálta Isten az ember testét a föld porából." - NEM :"

Kérlek legközelebb előre szólj hogy mit értelmezel szó szerint és mit nem! Előre is köszönöm!

"A "hogy" egyáltalán nincs benne! Csak, hogy csinálta. De semmi több, még egy apró részletecske sem. Na jó, hogy lett orra, s "életet lehelt". Mi atomkapcsolatokat, biokémiai kölcsönhatásokat teszünk le az asztalra. Ezekhez képest ez a leírás még népmesének is gyenge."

Kérlek írd le hogy, az evo szerint hogyan alakult ki az emberi orr? Hogyan képes az ember illatokat érezni? De ne hagyj ki egyetlen biokémiai kölcsönhatást sem és természetesen részletezzed az atomkapcsolatokat is. Az elejétől a napjainkig tartó fejlődésig mindent írj le az összes részletet. Szerintem még a DNS szekvenciákat is.

"Rendben. Ezzel nem lenne semmi gond, ha ezt látnánk. De a valóság teljesen más."

Az hogy te mit látsz az egy dolog. Az még nem biztos hogy tényleg a valóság! Jelenlegi ismereted szerint gondolod azt hogy az a valóság ami. De az új ismeretek akár olyan irányban is formálhatnak hogy elvesd a régit és akkor már egy új valóságot fogsz látni. Ez persze nem törvényszerű de nem is kizárt!

"Majomalapanyagot felhasználva. Érdekes."

Tényleg érdekes! Én azt olvastam hogy a föld porát használta, s amikor a test elkészült...

"A teremtési sorrend (növények Nap nélkül, jéggéfagyva), meg a magától világító Hold, égitestek, mint csupán díszítőelemek, nap Nap nélkül,) valamint a két egymásba szabott mese, melyekben tök más a sorrend."

Csak úgy kíváncsiságból kérdezem. Gondolkodtál már azon hogy mi lehet ennek a tudományos magyarázata?

A mi a két történetet illeti. Látsz abban rációt hogy ugyan az a történet csak ép máshogy elmondva? Aminek oka az lehet hogy más-más dolgot emel ki a történetekben?

"Te mikor mi beszélünk neked, 1 majomra meg 1 embere gondolsz. 1 majom szül egy majmot, egy ember szül egy embert... Mi viszont populációban gondolkodunk, amiben ott van a gének több változata is ott van..."

Ezzel semmi újat nem mondtál. Tudom! De ez nem válasz arra a kérdésre hogy - idézem: "De akkor hogyan jön létre a populáció?" S ebből adódik a következő kérdés is. A gének több változata hogyan jelent meg?

"Fix pontok, de folyamat nélkül."

Nem folyamat nélkül. Minden akkor lett megteremtve amikor szükség lett rá!

2016. nov. 23. 00:30
 43/49 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Vidiripi!

"A 39. kommentedben azt írod hogy elfogadod a nézeteiket!" - Igazad van, a TOLERÁLOM inkább a helyes kifejezés. De ez manapság oly szerencsétlen megfogalmazás.

"Ki a keresztény? S ki üdvözül? Részletezed?" - Keresztény=Krisztushoz tartozó, nemde? S az ő hitük szerint csak az idvezül, aki Krisztusban hisz, nemde? (Szóval minimum 2/3-ada az emberiségnek egyenes úton tart a pokolba, hála a Teremtőnek, aki természetesen mindezt csak SZERETETből teszi :).

"Ő izé ez biztos azért lehet mert ők nem voltak ott az Édenkertben!" - MIVVAN? XD

ISMÉTLEM: [link]

"Kérlek írd le hogy, az evo szerint hogyan alakult ki az emberi orr? Hogyan képes az ember illatokat érezni? De ne hagyj ki egyetlen biokémiai kölcsönhatást sem és természetesen részletezzed az atomkapcsolatokat is. Az elejétől a napjainkig tartó fejlődésig mindent írj le az összes részletet. Szerintem még a DNS szekvenciákat is." - Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Már a DNS-szekvencia első 10 sora után halálra unnád magadat. XD

"Az hogy te mit látsz az egy dolog. Az még nem biztos hogy tényleg a valóság!" - Ez így igaz :)

" Én azt olvastam hogy a föld porát használta, s amikor a test elkészült..." - Olvashattad. De csak bele kell nézni, hogy mi a föld pora... Hol van bennünk szilícium? Na és alumínium? És ez a föld porának csak a két leggyakoribb alkotóeleme...

"Gondolkodtál már azon hogy mi lehet ennek a tudományos magyarázata? A mi a két történetet illeti. Látsz abban rációt hogy ugyan az a történet csak ép máshogy elmondva?"

- Persze, sokat. De én nemigazán látom az összefüggést. Vannak, akik látják (Hugh Ross vagy innen éppen Gabriel.Taylor), egyszer talán majd a mélyére nézek. De úgy, ahogy a kreacionisták tárgyalják, értelmetlen.

Populációról majd beszélgetünk, így is túl sok fába vágtuk a fejszéinket! :)

2016. nov. 23. 09:35
 44/49 anonim ***** válasza:
6%

Vidiripi

"Igazad van, a TOLERÁLOM inkább a helyes kifejezés. De ez manapság oly szerencsétlen megfogalmazás."

Mi vagy te, valami trendi ember aki a divatot követi?

"Keresztény=Krisztushoz tartozó, nemde?"

Már értem hogy miért is rúg nálad labdába a Vatikán meg a pápa!

"S az ő hitük szerint csak az idvezül, aki Krisztusban hisz, nemde? (Szóval minimum 2/3-ada az emberiségnek egyenes úton tart a pokolba, hála a Teremtőnek, aki természetesen mindezt csak SZERETETből teszi :)."

Akkor ezek szerint nem vagy vele tisztában hogy még Észak-Koreában is vannak keresztények. Pedig ott aztán nem sokat szórakoznak. De Kínában is vannak nem is kevesen. Sőt a poén az hogy Kína nyomtatja a világon a legtöbb Bibliát!

Számomra megdöbentő hogy a tudomány emberének vallod magadat és ennyire bagatel dolgokat hozol fel. A világ 2/3-da! Az internet és több száz embert elszállító repülőgépek világában élünk. Emberek milliói vagy milliárdjai csevegnek a neten. Mondj egy olyan magyar várost ahol még nem láttál ázsiaiakat! Rengeteg a turista minden országból utaznak össze-vissza! Kezdj már egy kis kutatásban elemzésbe úgy ahogy a tudósok csinálják. Neked ezeket a módszereket jobban kellene tudnod. De ha ez nem megy akkor vedd elő a józan paraszti eszedet. Ez nem hit kérdése.

"Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Már a DNS-szekvencia első 10 sora után halálra unnád magadat. XD"

De igen teljesen komolyan gondolom! Akkor majd a 10-dik sor kihagyom és a 11-kel folytatom. Így jó lesz?

"Olvashattad. De csak bele kell nézni, hogy mi a föld pora... Hol van bennünk szilícium? Na és alumínium? És ez a föld porának csak a két leggyakoribb alkotóeleme..."

Melyik az az élőlény amiben az összes elem megtalálható?

"- Persze, sokat. De én nemigazán látom az összefüggést. Vannak, akik látják (Hugh Ross vagy innen éppen Gabriel.Taylor), egyszer talán majd a mélyére nézek. De úgy, ahogy a kreacionisták tárgyalják, értelmetlen."

Pedig csak logikai elemzést kellene végezned teljesen függetlenül és előítélet mentesen. pusztán a rendelkezésre álló információk alapján.

"Populációról majd beszélgetünk, így is túl sok fába vágtuk a fejszéinket!"

Ne a populációról beszélgessünk hanem azt mond el hogyan jön létre egy populáció! Meg hogy az adott populáció hogyan jutott a gének több változatához!

2016. nov. 23. 12:39
 45/49 Tom Benko ***** válasza:
100%

@Vidripi:

"Melyik az az élőlény amiben az összes elem megtalálható?"

Mindegyik. Csak éppen azok a fránya arányok!

2016. nov. 23. 21:00
 46/49 anonim ***** válasza:
22%

Vidiripi

Tom!

"Mindegyik. Csak éppen azok a fránya arányok!"

Ezt írta nekem PencroftTivald: "Hol van bennünk szilícium? Na és alumínium? És ez a föld porának csak a két leggyakoribb alkotóeleme..."

Most erre mit írhattam volna?! Inkább kérdeztem! :)

2016. nov. 23. 22:51
 47/49 anonim válasza:
Attól függ ki miben hisz
2016. dec. 13. 19:02
 48/49 Tom Benko ***** válasza:
100%
@Vidiripi: Szilícium még csak-csak, alumínium leginkább ann nyomokban, hogy nem tudom, kimutatható-e egyáltalán.
2016. dec. 14. 10:19
 49/49 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

Tom Benko!

Köszi! Igaz nem én kérdeztem de így akkor született egy félválasz a kérdésre! :)

2016. dec. 14. 15:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!