Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Teremtés vagy evolúció által...

Teremtés vagy evolúció által jött létre az émber?

Figyelt kérdés

2016. nov. 18. 09:03
1 2 3 4 5
 31/49 Tom Benko ***** válasza:
100%
@Pencroft Tivald: Nem szinte, hanem tényleges alkalmazásai vannak, pl. evolúciós algoritmusok. E tekintetben kézzelfogható folyamatnak is tekinthetjük.
2016. nov. 20. 11:23
 32/49 anonim ***** válasza:
20%

Vidiripi

"nem zárja ki egymást. mi van ha az evolúciót isten teremtette?"

Kizárja! A Biblia világosan leírja hogy a növényeket az állatokat és magát az embert is Isten teremtette.

Nem egymásból fejlődtek ki mint ahogyan az evolúció álltal tanítják!

hollófernyiges!

"Ha nem csak kreacionista brossúrákból tájékozódnál, akkor tudnád, hogy az egyszerű fajok (pl moszatok) úgy szexelnek, hogy nincsenek még elkülönülve a nemek..."

Bizonyára nem tünt fel de a kérdés konkrétumot fogalmaz meg! Ez a konkrétum meg nem a moszatokról szól hanem az emberről. Amúgy meg ha moszatok és ráadásul nemtelenek. Akkor esetükben szerintem nem lehet szexről beszélni. Maximum szaporodásról.

Ha esetleg én tévednék, akkor kérlek definiáld azt hogy mit is jelent a szex kifejezés számodra. Mert szerintem a szex az nem csak testi de érzelmi dolog is. S a moszatok esetében erősen kétlem hogy ilyesmiről szó lenne!

Ha nem csak kreacionista brossúrákból tájékozódnál..."

Na ez kíváncsivá tett. Melyik az a brossúra ahol erről szó van? Mivel én még soha nem láttam hogy ez valahol le lenne írva így nagyon szeretném látni. Kérlek ne szomoríts el azzal hogy nem tudod megmondani mivel neked látnod kellet! (logikusan gondolkodva)

10. válaszoló!

"Hát, ha azt vesszük alapul, amit itt leírtál, akkor látod én sem tudom. A baj csak annyi a leírásoddal, hogy köszönőviszonyban sincs az evolúció működésével, semmi köze sincs hozzá."

Ez teljesen természetes dolog hogy köszönőviszonyban sincs vele. De annak örülök hogy elismered hogy nem tudod. Én sem tudok sok mindent!

Például azt sem tudom hogy te hogyan definiálod az embert. Vagy azt sem hogy mikortól nevezed az adott élőlényt embernek. Mert ugye az én hitem szerint volt egy férfi és aztán egy nő is. Majd gyermekük lett! Aszem a történetet még te is ismered.

Mitől ember az ember?

De amit tudok az az hogy a kérdést nem te írtad ki! Amennyiben így van akkor hogyan is vitatkozhatnék a te állításoddal a 3. kommentemben? Ezt elmagyarázhatnád!

"Legyél oly szíves, és előbb tájékozódj az evolúció működéséről, hogy máskor ne hordj össze róla ekkora sületlenségeket, mint amiket eme hozzászólásodban tettél. Ettől ugyanis nem a te verziódat teszed hihetőbbé, hanem saját magadat hiteltelenné a kérdést illetően."

Hogy az én verziómat elhiszed vagy sem, az nem számít semmit! De mivel a kérdésben konkrétan az emberről van szó és én eddig úgy tudtam hogy az emberi szaporodáshoz két nem kell férfi és nő így semmi olyasmit nem írtam, ami ezzel a verzióval ellentétes lenne! Azt írod hogy evolúció. Oké de melyiknek a működéséről beszélsz te? Mert ugye mivel az emberről volt szó én arra gondoltam. De ugye itt megint az a kérdés hogy mikor lehet valakit embernek nevezni? Amikor a fizikailag úgy néz ki mint egy ember akkor az már teljességgel nevezhető embernek vagy ez önmagában még kevés más is kell hozzá?

2016. nov. 20. 15:14
 33/49 anonim ***** válasza:
89%

"Ez teljesen természetes dolog hogy köszönőviszonyban sincs vele."

WTF?? Már ne haragudj, de leírtál egy csomó sületlenséget meg baromságot egy rakásra az evolúció nevében, amiknek azonban semmi közük sincs az evolúcióhoz. Ezt követően pedig számodra teljesen természetes, hogy ez így van jól? Hogy annak amit beszélsz, semmi köze sincs ahhoz, amiről beszélsz? :D Neked valami mentális problémád lehet, ha tényleg így gondolod.

Szerinted hogyan lehetne érdemben vitázni bárkivel is, akinek teljesen természetes dolog az, hogy homlokegyenest mást ért az egyes fogalmakon, mint amit azok valójában takarnak, jelentenek?

2016. nov. 20. 15:31
 34/49 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

"Ezt követően pedig számodra teljesen természetes, hogy ez így van jól?"

Nem! Számomra az teljesen természetes hogy te azt írtad amit írtál. Oké igaz el kell magyarázni a dolgot mert te nem érted. Biztosan új ember vagy.

Tehát: A vallás kategóriában feltesznek egy ilyen kérdést mit ez is. Evo kontra teremtés.

Írnak olyanok akik az evo mellett voksolnak és írnak olyanok akik a teremtés mellett. S természetesen mindig van olyan aki azt írja hogy aki a teremtésben hisz az hülyeséget ír az evoról.

Erre gondoltam amikor azt írtam hogy természetesen köszönőviszonyban sincs vele. S igen jobban ki kellett volna fejtenem hogy mire is gondolok mert valóban félre érthető egy kicsit! Ezért elnézést kérek nem voltam egyértelmű!

Viszont te meg azt írod hogy nem tudod! Ha nem tudod akkor az azt jelenti hogy hinned kell benne. Vagy még is mit nem tudsz? Mivel ugye ezt nem fejted ki! Azt nem tudod hogy ki kellett alakulni a férfinak és a nőnek vagy azt nem tudod hogy egy helyen kellett tartózkodniuk a szaporodáshoz vagy azt nem tudod hogy passzolniuk kellett egymáshoz? Vagy azt nem tudod hogy mind ez véletlen volt vagy megtervezett?

2016. nov. 20. 18:53
 35/49 anonim ***** válasza:
95%

"Írnak olyanok akik az evo mellett voksolnak és írnak olyanok akik a teremtés mellett. S természetesen mindig van olyan aki azt írja hogy aki a teremtésben hisz az hülyeséget ír az evoról. "

Én nem írtam ilyet. Én azt írtam, hogy konkrétan te hülyeségeket hordtál össze az evolúcióval kapcsolatban. Ezt pedig nem azért írtam, mert te a teremtésben hiszel (egyébként nekem tökmindegy, hogy te miben hiszel és miben nem), hanem azért, mert az mind egy nagy rakás hulladék volt, amit összeírkáltál az evolúcióval kapcsolatban. Felőlem aztán hihetsz a hétfejű sárkányban vagy a japán mitológiában is, engem nem érdekel. Nekem az szúrta a szemem, hogy olyanokat írkáltál össze az evolúcióval kapcsolatban, aminek a világon semmi köze sincs az élővilág evolúciójához.

Tudod, van itten egy figura, Tom Tailor néven van fenn. Ő is vallásos, keresztény ha jól tudom, és ő is a teremtésben hisz. Ennek ellenére ha az evolúcióval kapcsolatban nyilatkozik, akkor arra érdemes odafigyelni, mert jókat szokott írni. Te viszont a szokásos kreacos félremagyarázások és mellébeszélések garmadáját hánytad ide, ami minden, csak nem evolúció.

Érted már a dolgot?

"Viszont te meg azt írod hogy nem tudod! "

No várj. Engedelmeddel idézném a 10-es hozzászólás ide vonatkozó részét:

>> "Véletlenül ki kellettlakulnia a női egyednek és a férfi egyednek is. Aztán kompatibilesnek kellett egymással lenniük hogy szaporodni tudjanakS véletlenül még egy ugyan azon a földrajzi helyen is kellet legyenek és egymásra is kellett találniuk. A további szaporodás érdekében! Amire ugye milliónyi bizonyíték van.

Nem is tudom melyik dologhoz kell nagyobb hit!"

Hát, ha azt vesszük alapul, amit itt leírtál, akkor látod én sem tudom. A baj csak annyi a leírásoddal, hogy köszönőviszonyban sincs az evolúció működésével, semmi köze sincs hozzá."

Látod, én erre írtam, hogy nem tudom melyikhez kell nagyobb hit, a teremtés elfogadásához, vagy ahhoz a maszlaghoz, amit írtál evolúcióként és én visszaidéztem. A kettő közül még mindig a teremtés a hihetőbb, mert az amit te írtál, az egy nagy bullshit, és a világon semmi köze sincs az evolúcióhoz. De ha te ebben akarsz hinni, akkor tedd, engem az sem érdekel, sok ember van aki még nagyobb ökörségben képes hinni, szóval nem oszt nem szoroz hogy te miben hiszel. Csak ne akard ezt a bullshitet evolúcióként eladni, mert - leírom még egyszer - a világon semmi köze sincs az evolúcióhoz.

Érted már?

Szóval ne pörgesd feleslegesen az agyad, hanem próbálj meg arra figyelni, amit írok, és akkor nem kell mindenáron a számba gyömöszölnöd olyan dolgokat, amiket sosem mondtam.

2016. nov. 21. 01:39
 36/49 anonim ***** válasza:
6%
Azért a keresztény vallást leökörségezni nem utal túl érett gondolkodásra.
2016. nov. 21. 01:58
 37/49 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

"Én nem írtam ilyet."

Valóban te nem írtál ilyet! De akkor még is mit írtál? Úgyértem hogy mi mellett teszed le a voksodat? Írásod alapján azt gondoltam hogy te elfogadod azt hogy az evo hozta létre az embert. Olyan opció nincs hogy Isten az evo által teremtett. Egyértelműen le van írva hogy Isten teremtette meg az embert és minden mást is!

"Nekem az szúrta a szemem, hogy olyanokat írkáltál össze az evolúcióval kapcsolatban, aminek a világon semmi köze sincs az élővilág evolúciójához."

Persze hogy nincs köze, mert nem is arról van szó. Az emberi ev-ról van szó! S én azzal kapcsolatban írtam.

"Tudod, van itten egy figura, Tom Tailor néven van fenn. Ő is vallásos, keresztény ha jól tudom, és ő is a teremtésben hisz. Ennek ellenére ha az evolúcióval kapcsolatban nyilatkozik, akkor arra érdemes odafigyelni, mert jókat szokott írni. Te viszont a szokásos kreacos félremagyarázások és mellébeszélések garmadáját hánytad ide, ami minden, csak nem evolúció.

Érted már a dolgot?"

Igen értem. Van a klasszikus kérdés. Melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás? Csak az marad ki ebből a kérdésből hogy bizony a csibéhez kell a kakas is mert anélkül nem működik.

"Látod, én erre írtam, hogy nem tudom melyikhez kell nagyobb hit, a teremtés elfogadásához, vagy ahhoz a maszlaghoz, amit írtál evolúcióként és én visszaidéztem."

Na akkor most te nem voltál egyértelmű. S én is félre értettem a te írásodat úgy ahogyan te az enyémet! Milyen érdekes!

"A kettő közül még mindig a teremtés a hihetőbb, mert az amit te írtál, az egy nagy bullshit, és a világon semmi köze sincs az evolúcióhoz."

Az a baj hogy te gondolkodsz állandóan az evo mentén. Pedig szerintem egyszerű. Olyan utódot vagy utódokat amelyet/amelyeket embernek/embereknek nevezhetünk. Szerint csak olyan egyedek képesek létrehozni amelyek maguk is emberek. S mivel az emberi szaporodáshoz két nem kell így miért is lenne akkor hülyeség amit írtam?

"De ha te ebben akarsz hinni, akkor tedd, engem az sem érdekel, sok ember van aki még nagyobb ökörségben képes hinni, szóval nem oszt nem szoroz hogy te miben hiszel."

Nos akkor ez igaz az összes valóban hívő keresztényre. Hiszen az van írva hogy Isten előbb megteremtette a férfit aztán a nőt és láss csodát egy helyen voltak.

"Szóval ne pörgesd feleslegesen az agyad, hanem próbálj meg arra figyelni, amit írok, és akkor nem kell mindenáron a számba gyömöszölnöd olyan dolgokat, amiket sosem mondtam."

Neked pedig fel kellene pörgetned az agyadat ugyan is én eredetileg a kérdésre írtam a 3. kommentemben lévőket és nem neked. Amíg nem írtál konkrétan nekem nem is tudtam hogy létezel. Tehát nem én szóltam hozzád hanem te szótál hozzám ami a kezdeteket illeti.

2016. nov. 21. 09:55
 38/49 anonim ***** válasza:
96%

"Nekem az szúrta a szemem, hogy olyanokat írkáltál össze az evolúcióval kapcsolatban, aminek a világon semmi köze sincs az élővilág evolúciójához."

Persze hogy nincs köze, mert nem is arról van szó. Az emberi ev-ról van szó! S én azzal kapcsolatban írtam. "

Az ember evolúciója ugyanaz az evolúció, ami az élővilágot is alakította, nincs külön evolúció az élővilágra és külön egy más fajta az emberre. Tényleg tájékozódhatnál egy kicsit az evoról, mert ez borzalmas amit itt összehordasz róla.

"Olyan utódot vagy utódokat amelyet/amelyeket embernek/embereknek nevezhetünk. Szerint csak olyan egyedek képesek létrehozni amelyek maguk is emberek. S mivel az emberi szaporodáshoz két nem kell így miért is lenne akkor hülyeség amit írtam? "

Mondok egy példát. Van egy tejesdobozod. Vágsz rá egy 5x5 centis lukat az aljától 10 cm-es magasságban. Ettől ez még tejesdoboz marad, ugye? Márpedig így kiválóan alkalmassá válik madáretetőnek is. Most akkor tejesdoboz vagy madáretető? Sőt, még darázscsapdának is alkalmas lesz. Szóval akkor most ez egy tejesdoboz, egy madáretető, vagy egy rovarcsapda? Mert hogy szerinted csak az egyik lehet, mindhárom egyszerre nem.

"Nos akkor ez igaz az összes valóban hívő keresztényre."

Miért, szerinted az összes hívő keresztény azt hiszi az evolúcióról, amit te iderittyentettél? Máris tudok egy kivételt: az a bizonyos Gabriel Taylor nevű figura, aki szokott ide irkálni a fórumra (korábban már említettem őt). Ő pl. tökéletesen tisztában van az evolúció mibenlétével, és nem ír róla olyan égbekiáltóan nagy sületlenségeket, mint amit te művelsz itt.

"Neked pedig fel kellene pörgetned az agyadat ugyan is én eredetileg a kérdésre írtam a 3. kommentemben lévőket és nem neked. Amíg nem írtál konkrétan nekem nem is tudtam hogy létezel. Tehát nem én szóltam hozzád hanem te szótál hozzám ami a kezdeteket illeti."

Mert javítottalak, mert konkrétan bullshitet írtál, amit evolúcióként akartál eladni. Ez baj? Hagynom kéne hogy tovább bullshitelj?

2016. nov. 21. 10:49
 39/49 anonim ***** válasza:
96%

Kedves Vidiripi!

Nézegetem itt a válaszaid, s a legutolsóhoz (# 37) bezony hozzá kell szólnom:

"Olyan opció nincs hogy Isten az evo által teremtett." - Mégis egy rakat ember, szakember biológusok, a pápa, bíborosok, egyházi vezetők, és itt is rengeteg válaszolótársam ezt vallja. S attól, hogy én nem, még elfogadom a nézeteiket.

"Egyértelműen le van írva" - Szószerinti értelmezésben egymásnak is ellentmondó, népmesei stílusban....

"Csak az marad ki ebből a kérdésből hogy bizony a csibéhez kell a kakas is mert anélkül nem működik."

És: "Olyan utódot vagy utódokat amelyet/amelyeket embernek/embereknek nevezhetünk. Szerint csak olyan egyedek képesek létrehozni amelyek maguk is emberek."

- Az a baj, hogy te a kreacionista látásmódodon egyedekben, s nem populációban, és éles határokban gondolkodsz. Az evolúció viszont FOLYAMAT. Olyan, mint egy egyenes: vannak fix pontjai, ezek be is lőhetőek. S mi össze is kötjük ezeket a pontokat.

2016. nov. 21. 11:23
 40/49 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

"Mégis egy rakat ember, szakember biológusok, a pápa, bíborosok, egyházi vezetők, és itt is rengeteg válaszolótársam ezt vallja."

Nézd el nekem de a Vatikán számomra nem bír jelentőséggel a pápa meg kifejezetten nem bír azzal! S miért is kellene nekem egyetérteni ezekkel az egyházi vezetőkkel?

Az Isten akiről én olvasok az egy olyan Isten aki irányítja az eseményeket. Amikor megteremtette az embert nem hagyta magára. Sőt azt olvassuk hogy beszélgetett az emberrel. Meg az is meg van írva hogy formálta Isten az ember testét a föld porából.

1Mózes 2:7 Ekkor megformálta az ÚR Isten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte az orrába. Így lett az ember élő lélekké.

Én a Biblia alapján azt látom és vallom is, hogy Isten a "saját kezével" alkotott. Külön figyelmet fordítva az emberre mivel azt a saját hasonlatosságára teremtette.

1Mózes 2:8 Egy kertet ültetett az ÚR Isten Édenben, kelet felől, és abba helyezte az embert, akit formált.

Sőt még azt a kertet is ahová az első embert helyezte. Nem egy folyamat révé hozta létre az Édent hanem ő maga készítette el az embernek!

"Szószerinti értelmezésben egymásnak is ellentmondó, népmesei stílusban...."

Mi az ellentmondás szerinted?

"Az a baj, hogy te a kreacionista látásmódodon egyedekben, s nem populációban, és éles határokban gondolkodsz."

Biztos én gondolom rosszul! De akkor hogyan jön létre a populáció?

"Az evolúció viszont FOLYAMAT. Olyan, mint egy egyenes: vannak fix pontjai, ezek be is lőhetőek. S mi össze is kötjük ezeket a pontokat."

tulajdon kép a teremtés is az! Előbb volt a lakhely és után a lakó. Ezek fix pontok és egyben egy folyamat részei is!

38. válaszoló!

"Van egy tejesdobozod."

Most éppen nincs! De majd szerzek egyet! Ja igen s a tejes dobozok hogyan szaporodnak? Mivel a szaporodás kulcsfontosságú. Mert ha nem képes szaporodni akkor nem is marad fenn. Tehát a szaporító szervek hogyan tudnak kifejlődni egy hosszú folyamat során ha nincsenek olyan állapotban hogy utód születhessen. Természetesen mindkét nem esetében. Ez csak lehetséges ha mind két nem rendelkezik a szükséges szervekkel és így életképes utód jöhet a világra. Persze azt nem tudom hogy a lyukvágás segít e a folyamatban. (De van egy olyan érzésem hogy egyik félnek sem lenne őszinte a mosolya.)

"Miért, szerinted az összes hívő keresztény azt hiszi az evolúcióról, amit te iderittyentettél?"

Abban vagyok biztos hogy minden igaz hívő elhiszi hogy Isten teremtette az embert férfit és nőt s az Édenben éltek! Hogy az evo-ról mit hisznek azt majd te megkérdezed tőlük. Már ha érdekel.

" Ő pl. tökéletesen tisztában van az evolúció mibenlétével, és nem ír róla olyan égbekiáltóan nagy sületlenségeket, mint amit te művelsz itt."

Nem vagyunk egyformák. De ez a valláskategória s van egy elképzelésem amiről írtam néhány dolgot. De van egy jó hírem. A hétköznapi életben senkit nem érdekel hogy mit gondolok az evo-ról. Igazából még a gyülekezetem tagjait sem. Nem is emlékszem hogy ez szóba került volna közöttünk. Sőt ha megkérdezném a full ateista munkatársaimat az evo-ról, még lehet hogy annyi sületlenséget sem tudnának össze hordani mint állításod szerint én. Jobban érdekli őket az hogy a gyerekének mi baja van vagy a házfelújítás vagy épp a számlák. A legtöbb embert nem érdekli akkor sem ha ateista. Tehát úgy mond jelentősége inkább csak itt van és természetesen a tudományos életben.

"Mert javítottalak, mert konkrétan bullshitet írtál, amit evolúcióként akartál eladni. Ez baj? Hagynom kéne hogy tovább bullshitelj?"

Oké javítsál! De mint korábban is írtam a 3. kommentem nem neked szólt így nem is gyömöszölhettem volna szádba még akkor sem ha te úgy gondolod. Mivel azt sem tudtam hogy létezel. Amúgy nincs. Azt hogy hagyod vagy sem a te dolgod. Írtam én olyat hogy fejezd be? Nem! Azt írsz amit akarsz, szabad országban élünk és vallás szabadság van!

2016. nov. 22. 00:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!