Hogyan egyeztethető össze a Vatikán és az egyház mérhetetlen vagyona Jézus tanitásaival?
Szia Vidiripi!
"Ebből kiindulva visszakérdezek Istvan35! Az Őrtorony szervezet Vezető testülete, konkrétan milyen programokat illetve adakozási rendszert dolgozott ki az árvák megsegítésére?"
Te úgy ismersz engem, mint aki tanú, és gondolom ezért kérdeztél így vissza. De fel kell világosítsalak, hogy sosem voltam tanú, csak tanú családban nevelkedtem, ezért sokáig szimpatizáltam a nézeteikkel. Viszont kb. egy éve már annak, hogy elég nagy nézetváltozásokon mentem keresztül, főképp itt a gyk-n szp72-vel folytatott vitáimnak köszönhetően. Szóval már sokmindenben nem értek velük egyet, de még nem vagyok tagja egyik felelezetnek sem.
"De kihagytad azt hogy papi nőtlenség van ami szintén nem Biblikus dolog. "egyfeleségű férj legyen" Én általában ezzel szoktam kezdeni amikor a Vatikánt bírálom mert ez sokkal egyértelműbb és mindenki láthatja."
Pedig ez sem túl jó érv. Ezt a részt többféleképpen lehet érteni, itt egy cikk az értelmezéseiről: [link]
Mindenesetre az egyedülálló vezetők kizárása az, amit Pál semmiképp sem érthetett ezalatt, hiszen Pál maga sem volt házas, és az apostolok jórésze sem, pedig hát ők voltak az első vezetők, akiket közvetlenül Jézus nevezezett ki. Illetve ezt az 1 Korinthus 7,8-9 is cáfolja:
"A nem házasoknak és az özvegyeknek pedig ezt mondom: jó nekik, ha úgy maradnak, mint én is. Ha azonban nem tudják magukat megtartóztatni, házasodjanak meg, mert jobb házasságban élni, mint égni".
Nem túl valószínű, hogy Pál olyan tanácsot adna az egyedülálló fiatalembereknek, ami alkalmatlanná tenné őket a gyülekezeti vezetésre.
A katolikus Egyház a házasságot szentségnek tartja, s ezzel semmi probléma nincs. A papi tisztséget köti a nőtlenséghez Pál apostol ajánlása nyomán. Mellesleg az egyház római rítusán kívül nincs is ilyen szabály és a római rítuson belül is el lehetne törölni, ha a pápa úgy akarja.
Vidiripi
Kérdező!
"Nálunk a Tanuknál minden holnapban számla jelentès van.Itta dobozbol kivett pènzt amit kèt szemèly veszi ki ès irnak egy átvèteli nyomtatványra a kèt aláirással."
Igen tudom! Láttam, nem is egyszer!
"Havonkènti költsèget bejelentik ès a számlákat amit kifizettek kitüzik a terem falára."
Én is láttam ilyen papírt!
"Ugy,hogy telyes ellenőrzès alatt folyik az a kevès pènz,de annál becsületesebben.Itt Romániában nem kapunk pènzt semmire mint pld.a katolikusok,ortodoxok."
Magyarországon másképp van. Itt az államtól kaphatnak Jehova tanúi is pénzt!
"Ha a kongreszuson több doboz van a kènyelemèrt van,neklyjen keresni."
Ha neked ez maradt meg akkor semmit sem értettél meg abból amit írtam.
"Kevès helyen van saját terem,.Mi 100km utazunk Brassoba kivenni egy jègpalotát."
Magyarország, Budapest! Erről írtam.
István35!
"Te úgy ismersz engem, mint aki tanú, és gondolom ezért kérdeztél így vissza. De fel kell világosítsalak, hogy sosem voltam tanú..."
Igen valóban így van, annak gondoltalak. De ez esetben elnézésedet kérem!
"Szóval már sokmindenben nem értek velük egyet, de még nem vagyok tagja egyik felelezetnek sem."
Ezzel én is pontosan így vagyok. Sok mindenben nem értek velük egyet. De van néhány dolog amiben viszont igen!
"Pedig ez sem túl jó érv. Ezt a részt többféleképpen lehet érteni,..."
De arra szerintem elég jó érv hogy ne az egyház mondja meg hogy megházasodhat vagy sem egy pap. Na de mind1! Zárjuk le ezt a témát.
17: Az Egyház segít felnevelni az árvákat. Politika.
Az Egyház részt vállal a tanításból, a gyógyításból, iskolái, kórházai vannak. Politika.
Az egyháznak könyvtárai, közgyűjteményei vannak. Politika.
Az Egyház ételt oszt, segélyszervezeteket működtet. Politika.
Az Egyháznak nincs akkora vagyona, mint ahogy azt az emberek hiszik. De ezt hiába is igyekszünk megcáfolni, mert a bankoknak is vannak üzleti titkaik. Politika?
Azt mondanád, hogy minderre nincs szükség, mert mindezzel a Sátán birodalmát erősítjük. A válasz az, hogy gyümölcséről ismerni fel a fát. Ha a szavazáson nem szavazol arra a lehetőségre, amivel te is egyet értesz, mert nem tartozol ehhez a világhoz, akkor nem tettél meg mindent ahhoz, hogy a világ jobb legyen. Mégis, mi közöd ehhez a világhoz? Ebben az országban élsz, ha dolgozol, akkor adózol, ha nem dolgozol, felveszed a segélyt, a nyugdíjat, amit szerinted a Sátán szolgái biztosítanak neked? Miért is nem gondoskodtok legalább egymásról? Politika?
Vidiripi
23. válaszoló!
"Az Egyház segít felnevelni az árvákat. Politika."
Aszem félreértettél. A politika alatt én a hatalmat értem az állami hatalmat s persze ennek a hatalomnak a megszerzését!
Szerintem nézz utána hogy mekkora állami támogatás jár azért ha valaki állami gondozott gyereket vesz maga mellé. A katolikusegyház eltörpül az államhoz képest ha az árvák felneveléséről van szó! Viszont nem csak a katolikus egyház foglalkozik az árvákkal. Szóval nyugodtan lehet használni a többesszámot. Egyházak! S így már valóban sokkal jobb a helyzet.
De továbbra is azt vallom hogy egyetlen egyháznak sem kellene belefolynia a politikába. Ismerek olyan hívő embert aki parlamenti képviselő volt. S ő maga mondta hogy otthagyta azt a "világot", mivel nem volt összeegyeztethető a hívő életével.
Mondj egy politikust aki árvákkal foglalkozik és szívén viseli a sorsukat! Én egyet sem tudok mondani!
"Az Egyház részt vállal a tanításból, a gyógyításból, iskolái, kórházai vannak. Politika."
Sok esetben az első iskolákat amely a szegényebbeknek biztosított tanulási lehetőséget hívő emberek hozták létre és nem a politikai illetve állami hatalom!
"Azt mondanád, hogy minderre nincs szükség, mert mindezzel a Sátán birodalmát erősítjük."
Tévedésben vagy. Én azt írtam hogy arra nincs szükség hogy az egyház politizáljon. Az hogy te nem ugyan azt érted politizálás alatt amit én az itt a probléma gyökere.
"A válasz az, hogy gyümölcséről ismerni fel a fát. De ezt hiába is igyekszünk megcáfolni, mert a bankoknak is vannak üzleti titkaik. Politika?"
Igen pontosan az, gyümölcs. A piszkos anyagiak.
A napjainkban megfigyelhető politika egyre erkölcstelenebb! Ezt nevezhetjük a politika gyümölcsének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!