Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan egyeztethető össze a...

Hogyan egyeztethető össze a Vatikán és az egyház mérhetetlen vagyona Jézus tanitásaival?

Figyelt kérdés

2016. nov. 18. 08:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
11%

A felesleges vagyongyűjtést azt én is ellenzem, én amellett érveltem, hogy az egyháznak adakozni önmagában nem rossz és nem is bibliaellenes. S ezt Vidiripinek írtam, nem neked. Mert szerinte ez a cselekedet "nagy baj", holott benne van a Bibliában.

Hogy a Katolikus egyház vagyongyűjtése mennyire felesleges és önérdekű, azon lehetne vitázni, de akinek nincs kellő rálátása és elfogult is, az nyilván csak a negatívumokat veszi észre. Mert hogy pl. számtalan kórházat vagy iskolát is fenntart az egyház a "mérhetetlen" vagyonából, azzal már rendszerint nem igazán foglalkoznak a kritikusok...

"Különben István35-öt nem kell komolyan venni."

Pedig azért olyan sokat nem szoktam én viccelődni... pláne nem itt a GyK-n. :)

2016. nov. 18. 20:29
 12/24 anonim ***** válasza:
25%

Egyrészt nincs mérhetetlen vagyona.

Másrészt, egy vagyontalan egyház nem tudna fenntartani intézményeket, és lényegesen kevesebbet tudna segíteni.

Eladjuk mindenünket, és megetetjük az összes szegényt ma... és holnap mit eszünk?

Továbbá egy vagyontalan egyház politikai befolyása is jóval kisebb lenne. Te itt biztos kárörvendően felnevetsz, hogy hát igen, az egyháznak nem lenne szabad politizálnia, de a helyzet az, hogy az egyháznak politizálnia kell, mert különben cserbenhagyná azokat, akiket támogatnia kell.

2016. nov. 18. 20:34
 13/24 How Arrow ***** válasza:
3%

Az nem egyeztetés kérdése hogy pénzért bocsájt bünt.

Az intézmények amit itt felhoztak az szemfényvesztés, a horribilis vagyon mellett.

2016. nov. 18. 21:34
 14/24 anonim ***** válasza:
50%

Máté.6:19,20.Ne gyüjtsetek továbbá kincseket magatoknak a Földön,ahol moly és rozsda emészt,és ahol tolvajok törnek be és lopnak.20.inkább az égben gyüjtsetek magatoknak kincseket,,ahol sem moly sem rozsda nem emészt,és ahol nem törnek be és nem lopnak tolvajok.

Jézus azt mondta"a rókáknak van barlangjuk de az ember Fiának,nincs hhová lehajtani fejét".

Az apostolok dolgoztak a betevőért,nem a halgatokkal tartatták magukat.Pld.Pál sátor fonó volt.

De,hogy a halottakért való imáért pénzt vesznek el,ahol már maga a gyakorlat is irás ellenes.

Volt,hogy egy szegény család nem tudta az egyház adot kifizetni,igy a családhoz tartozó halott 2 hétig ült a boncterembe amig mindent ki nem fizetett a hozzátartozó.

Volt,hogy a faluban lévő halottat az Unitárius nem temethette el,mondván ez Katolikus temető.A halott apja 300 éves gyökerekkel rendelkezett és a pap 5 évvel.Ez Hargita megyében történt Románia.A közeli város adott helyet,mert az a polgármester ember volt.

Ez a mai szellemi inkvizíció.

2016. nov. 19. 08:53
 15/24 anonim ***** válasza:
A 14.bejegyzésre nem jön koment ,pdig a GYIK sürün használoitol elvárnám.
2016. nov. 19. 11:14
 16/24 anonim ***** válasza:
Istvan35,minden bejegyzést kommentálsz,hogy/hogy a 14-nél elakadtál,vagy nem szereted?Sajnos azok sem akik részesei voltak.
2016. nov. 19. 17:15
 17/24 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Kedves Vidiripi, és mi van akkor, ha az egyháznak és a szegényeknek is ad?"

A kérdésben konkrétan szerepel a Vatikán! Így ezt nagyon is figyelembe vettem.

Ebből kiindulva visszakérdezek Istvan35!

Az Őrtorony szervezet Vezető testülete, konkrétan milyen programokat illetve adakozási rendszert dolgozott ki az árvák megsegítésére? (a kérdésben is konkrét egyház van megjelőlve)

Nem az egyéni kezdeményezésekre vagy esetlegesen a gyülekezeti kezdeményezésekre gondolok. Hanem a szervezetire!

De akkor kiegészítem az írásomat! Szóval igen, a válasz az hogy baj! Nagy baj, hogy a Vatikánnak ilyen hatalmas vagyona van.

De visszatérve az adományozásra. Sokszor voltam Jehova tanúi rendezvényei legyen az gyülekezeti összejövetel vagy kongresszus! S egy nap többször is felhívták az adományozásra a figyelmet és mind ezt úgy hogy az emberek ott járkáltak el az adomány ládák mellett. Csak az nem vette észre aki vak volt vagy aki nem akarta észre venni!

De ami a legszomorúbb az szerintem az hogy a gyülekezetekben szintén ugyan ez ment ott is napirenden volt folyamatosan az adakozás. De a Királyság termekben is általában a bejárat közelébe teszik az adomány ládákat szóval ott is csak az nem látja meg aki nem akarja.

Persze mindig hangoztatva van hogy nincs egyházadó a tanúknál. Az nincs valóban. De helyette van állandó felszólítás na meg van megszavaztatás, hogy havi szinte mennyit pénzt küldjenek a fiókhivatalnak vagy erre meg arra a programra. S persze hogy a hívek megszavazzák. Kérdés az hogy ha nem szavaznák meg akkor mi lenne vajon kapnának e levelet a fiókhivataltól?

Szóval hivatalosan nincs agyházadó Jehova tanúinál de igazából létezik.

De ez egy szükségmegoldás! Mert ahol lehet számítani az adott egyház tagjainak a hitére és szeretetére ott bizony annyi mindig lesz hogy a szükséges kiadásokra jusson anyagi fedezet. Mert a hittel elmondott ima meghallgatásra talál és a szükséget sem hagyja Isten figyelmen kívül s megküldi a segítséget ha az Ő akarata szerint való dologra kell az anyagi fedezet!

12. válaszoló!

Nem! Az egyháznak nem kell politizálnia. Nem az a dolga. Nem azért hozta létre Jézus az egyháza hogy az politizáljon.

2016. nov. 20. 14:29
 18/24 anonim ***** válasza:

17😞."A tanuknál kiteszik a dobozt és bejelentik a gyüjtést.Ez igy van.

De a Tanuk a kongresszus termet kibérlik a tulajtol pénzbe kerül.A hangosítás, villany ,fűtés stb.ezt mi kigyüjtsük és kifiztsük.

Ellentétben nálatok:keresztelés,esküvés, temetés,halottakért való ima,kepe,egyházadó stb.Ha ezek nincsenek kifizetve a család halottját nem temetik el pedig a papnak fizetése van az államtól is.De a Tanuknál a vének nem kapnak fizetést sehonnan,sem az államtól sem a gyülekezettől.

Ugy,hogy ne tegyél egyenlőséget a szükséges dolgok és a szükségtelen dolgokk között.

Nembeszélve atemplom javítását a közbirtokosság fizeti a faluban amiben a tanuk pénze is benne van.De a Tanuk Királyságtermét a Tanuk saját gyüjtéséből fedezik.Ugy,hogy még egyszer irom külömbség van a szükséges és a szükségtelen dolgok között.

2016. nov. 21. 10:10
 19/24 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"De a Tanuk a kongresszus termet kibérlik a tulajtol pénzbe kerül.A hangosítás, villany ,fűtés stb.ezt mi kigyüjtsük és kifiztsük."

Írásodból itélve te nem Magyarországon élsz! A helyzet az hogy Budapesten saját terme van a tanúknak méghozzá kongresszusi terme és bizony ott is folyamatosan felhívták a figyelmet az adakozásra. Pedig ott is egyértelmű helyeken voltak az adomány ládák illetve a bankkártya terminálok! Lehetsz mérges, ideges, haragos stb. De a helyzet az hogy tanú vagyok rá mert ott jártam és saját szememmel láttam és a saját fülemmel hallottam.

Sőt egy idősebb férfi megkért hogy keresek másik helyet mert ahová leültem az másnak volt fenntartva. De később már ki is írták. Viszont ami meglepett hogy ez a férfi azt mondta nekem hogy neki is parancsolnak.

- Ja hogy parancsolnak!

"Ellentétben nálatok:keresztelés,esküvés, temetés,halottakért való ima,kepe,egyházadó stb.Ha ezek nincsenek kifizetve a család halottját nem temetik el pedig a papnak fizetése van az államtól is.De a Tanuknál a vének nem kapnak fizetést sehonnan,sem az államtól sem a gyülekezettől."

Nos ellentétben nálunk? Már hogy Magyarországra gondolsz vagy egy konkrét egyházra?

Mert a tanúknál Magyarországon sincsenek így a dolgok.

Ha meg a vatikáni egyházra gondolsz akkor egyetértek. Igen így van! De kihagytad azt hogy papi nőtlenség van ami szintén nem Biblikus dolog. "egyfeleségű férj legyen"

Én általában ezzel szoktam kezdeni amikor a Vatikánt bírálom mert ez sokkal egyértelműbb és mindenki láthatja.

"Ugy,hogy ne tegyél egyenlőséget a szükséges dolgok és a szükségtelen dolgokk között."

18-as! Ezeket amúgy sem neked írtam. De egyenlőséget meg te teszel köztük mert én nem erről beszéltem. Hanem arról hogy minek kell elmondani pl. egy kongresszus alkalmával. Egy saját termes kongresszus alkalmával egy nap 5-6 alkalommal felhívni a figyelmet az adományozásra! Hát a tanúk szíve a hitük által nincs felindítva hogy ezt megtegyék? Állandóan figyelmeztetni kell őket erre? Sőt meg is kell szavaztatni a helyi gyülekezetekben a rendszeres adományokat a fiókhivatalnak? A Vezető Testület és a fiókhivatalban lévő emberek hite az hol van ilyenkor? Vagy Isten nem rendeli e ki a szükségest a munka elvégzésére?

Egyébként meg drága felebarátom, mert ugye hited szerint testvérek nem lehetünk. Feltűnt e hogy határozottan elleneztem az egyház és a politika keveredését. Vajon a Vatikán is így gondolja? Vagy esetleg súg e neked ez az információ neked olyasmit hogy én nem vagyok katolikus?

"Királyságtermét a Tanuk saját gyüjtéséből fedezik.Ugy,hogy még egyszer irom külömbség van a szükséges és a szükségtelen dolgok között."

Nálatok ki is dönti el hogy mi a szükséges vagy a szükségtelen?

Pl. milyen bibliai alapja van az óraszámoknak? Szükséges vagy szükségtelen?

2016. nov. 21. 12:46
 20/24 A kérdező kommentje:

19.🐶Nálunk a Tanuknál minden holnapban számla jelentès van.Itta dobozbol kivett pènzt amit kèt szemèly veszi ki ès irnak egy átvèteli nyomtatványra a kèt aláirással.Havonkènti költsèget bejelentik ès a számlákat amit kifizettek kitüzik a terem falára.Ugyanakkor bejelentik a számlákon kivül mennyi pènz maradt.Ekkor mindenki tudja következöben mennyi a költsèg ès azszerint teszünk a dobozba.Èn a felesègemmel 2 eu teszünk havonta de ha bejelentik,hogy veszünk pld 1 fütő kazánt ès az árát is,akkor az szerint adakozunk.Ha marad pld.300 lej elküldjük a fiokhivatalban a tanulmányokèrt.

Ugy,hogy telyes ellenőrzès alatt folyik az a kevès pènz,de annál becsületesebben.Itt Romániában nem kapunk pènzt semmire mint pld.a katolikusok,ortodoxok.

Ha a kongreszuson több doboz van a kènyelemèrt van,neklyjen keresni.

Kevès helyen van saját terem,.Mi 100km utazunk Brassoba kivenni egy jègpalotát.

2016. nov. 21. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!