Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak engemet idegesít mikor a...

Csak engemet idegesít mikor a keresztények lepogányoznak mikor ateista vagyok?

Figyelt kérdés

Szóval az a lényeg hogy én egy olyan környéken élek ahol a lakosság kemény 90%-a keresztény és emiatt kicsit kitűnök a tömegből. És ha egyszer megkérdi valamelyik jóságos tagja ennek a csoportnak hogy hiszek-e istenben akkor én kényelmesen rávágom hogy abban hiszek amit látok és bizonyitható. Erre a válasz: Aha szóval te pogány vagy...

Tudtomban a pogányság az a régebbi vallások egyike, többistenhittel( ilyen hitű volt Magyarország is a kereszténység és az amiatt bekövetkező eretnek gyilkolások előtt)

Szóval most annyira beképzeltek ők hogy minden idegen vallást pogánynak azonosítanak vagy csak én vagyok brutális módon félreinformálva. De ha ugyanezt elmondom nekik akkor csak értetlenkednek hogy miket beszélek a pápa találta fel a pogány szót meg minden. Most nyilván azt gondoljátok miért akadok fent ilyen dolgokon, de ezt 13 éven át napiszinten átélni már picit agyhúzó...

2016. nov. 17. 18:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nyomasztó helyen lakhatsz.
2016. nov. 19. 18:01
 12/15 anonim ***** válasza:

Na, látszik, hogy a keresztények tudatlanok, mint a sötét éjszaka.

Egyrészt nem kepesek logikusan gondolkodni, másrészt a "nem zsidó" az a goj, nem pedig a pogány.

Javasolt, hogy üssék fel az értelmező szótárt a pogánynál. Mert különben én minden vallásost szektásnak fogok nevezni, ami meg nekik esik zokon.

2018. aug. 1. 06:59
 13/15 Alex Fly ***** válasza:

@12: Tök jó, amikor valaki a saját tudatlanságát érvként használva lehülyézi azt, akinek a mondanivalóját nem képes felfogni...

"Egyrészt nem kepesek logikusan gondolkodni, másrészt a "nem zsidó" az a goj, nem pedig a pogány." -és természetesen ebben az országban a héber/jiddis nyelv az elterjedt, ezért a magyar nyelvű alak használata helytelen. Bizonyára a Biblia fordítói közül senki sem képes a logikus gondolkodásra, ezért szerepel.mindenhol a magyar nyelvű "pogány" szó a fordításokban és nem a héber/jiddis "gój"...

Tény, hogy az utóbbi időben elterjedt ai ismert magyar nyelvű kifejezések idegenyelvű alakjának használata, de ez nem jelenti azt, hogy az anyanyelvi alak hibás lenne -még akkor sem, ha egyesek nem tudják, hogy annak van elterjedt magyar nyelvű megfelelője is.

2018. aug. 1. 10:30
 14/15 anonim ***** válasza:

@Alex Fly

>>Tök jó, amikor valaki a saját tudatlanságát érvként használva lehülyézi azt, akinek a mondanivalóját nem képes felfogni...<<

Már ugye aminek van is mondanivalója… Mert a vallás csak bullshit.

A biblia szektás fordítói a logikus gondolkodásnak hacsak parányi szikrájával is rendelkeztek volna, az első fejezet elolvasása után ki kellett volna vágják a kukába az egész irományt. És ezen még a grammatikázásod se segít.

A bibliában és a vallásban a logika olyan ritkaság, mint apácazárdában fitymacsattogás.

2018. aug. 3. 16:28
 15/15 Alex Fly ***** válasza:

@14: ja, így már értem. Téged nem a kérdés/válasz érdekel. És még a tények sem zavarnak túlzottan...

Persze, hiszen csak azt várodcelb hogy a kitalációdat mindenk megerősítse.

Mondhattad volnab hogy a valláskárosultak egyik legidiótább csoportjába tartozol: azon fanatikus ateisták közé, akik szerint amit a szerény képességeikkel nem képesek felfogni, az csak baromság lehet...

Mindegy, már rájöttem.

2018. aug. 3. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!