Krisna megbocsájt?
Van egy visszatérõ hibám, most nincs barátnőm és néh a nem bírok magammal az önkielégítés terén. Ezt azért tartom rossznak meg a lelket mégjobban ebbe a testi világba köti az érzékek ingerlése. Ez egy visszatérő hibám is, de dolgozom rajta.
Ebből mennyire kapok vissza karmát? Mennyire bántom meg vele Krsinát? Csak mert elég instant módon érzem néha ennek a karmáját....

Elozo vagyok (16-os egyben).
Kedves szaja, Te megismerted mar Istent Krisztus altal? Ha igen, hogyhogy nem latod ezt a mindent athato csodalatos egyseget mas vallasu emberek kozott? Minden vallasos ember Isten utjat jarja.

Én itt csak értelmezésbeli problémát látok. Melyik az igaz Isten? A Biblia istene, vagy más vallasoké?
Ez csak a mi szemszögünkből merül fel. Isten különböző formákban járt már a Földön. Természetes, hogy mindig azt mondta magáról, hogy Ő az igaz Isten, hiszen saját magának Ő ugyanaz a személy. Aztán az emberek, különböző kultúrákban írtak róla, és kijelentették, hogy csak ez az igaz. Ahogy én látom, Isten egyre több engedményt ad az embereknek, hogy elérjenek hozzá. Kezdetben voltak a bonyolult szertartások, most pedig már Jézus azt mondja, fogadd el Őt és kövesd a szeretet törvényét, és üdvözülsz. Hasonlóan a Krista tudatban, Isten-szeretettel és egy egyszerű mantra énekléssel felszabadulhatunk. Isten azt szeretné, ha mindenki megtalálná, és ez ebben a korban nem könnyű, ahol az anyagi javak hajszolása, és az érzékek kielégítése a legfontosabb. Ezért adott egyszerű módszereket, amit mindenki a saját rohanó életében is könnyen kovethet. Ki-ki a saját kultúrájának, mentalitásának megfelelően.

(20) "Azert nem erthetjuk meg Istent a maga teljessegeben, mert emberek vagyunk, fizikai testtel. Az erzekszerveink erosen be vannak hatarolva. A tiszta lelek nem rendelkezik hibaval ellenben a megtestesult elolennyel. Hogyan is erthetnenk meg Istent a veges elmenkkel? Hogyan tudjuk felfogni a vegtelent?"
Nos én nem a végtelenségről beszéltem, de nem is az időtlenségről, örökkévalóságról s még csak nem is a legapróbbról vagy a leggigantikusabbról, amiket maximum csak a megfelelő műszerekkel, eszközökkel lehet kimutatni, hanem magáról az Isten személyéről, akaratáról, szeretetről azaz a jelleméről. Az Isten kegyelmének Szent Szelleme által ez igenis valóságosan lehetséges. Erre több ige is rámutat és rávilágít a Bibliából.

(20) "Ahogyan a hegycsucsra is tobb ut vezet, ugy tobbfele uton tudjuk Istent megkozeliteni. Nemelyik ut hosszabb es nehezkesebb, nemelyik konnyebb."
Valóban több út létezik, de hegycsúcs mégis csak egy van. És a sok hegycsúcshoz vezető út közül van és létezik egy igaz, helyes út. Tehát a sok út közül csak egy igaz van, mert nem mindegyik az, mert a közvetlen cél előtt, mindegyik véget ér s megszakad és nem éri el a csúcsot.
Jn.14,6. Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Jel.22,13. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.

Szaja!
A Kérdező azért tette fel Krsnával kapcsolatban a kérdését, mert feltehetően a Krsna tudattal ismerkedő kereső. Nem arra volt kíváncsi, hogy valaki megjelenjen a kollektív egoizmus valamelyik brigádjából és elkezdje lelöködni az útjáról, majd magához rángassa.
Ez pedig itt a vallás rovat, ahol tengernyi vallás, világnézet avatott vagy ismerkedő keresői nyilvánítják ki véleményüket. Az a Te magánügyed, hogy a kereszténységet, mint kollektív egoizmust éled meg. Tudom, hogy nálad az igazság, engedd meg, hogy más is átélje ezt (a tévedést)!

(22) "Isten különböző formákban járt már a Földön."
Ezt a butaságot honnan vetted?
Jézus az egyedüli, Akiben Isten lakott testileg. Ő a Krisztus a Testben megjelent Isten. Rajta kívül nincs és nem is volt és nem is lesz más.

Kérdező!
Ki az akinek bűntudata van? Ha Te látod a bűntudatot, érzékeled, akkor azonos lehetsz-e a bűntudattal?
Maradj ott, ahonnét látsz, ezt a kérdést pedig csak nézegesd, tartogasd vagy dobd ki!

Értem én kedves Pietrosol, én is a kérdezőnek válaszolok.
Krisna nem tud megbocsátani, mert nem létező, ember által kitalált Istenség. Az ilyen kitalált, valótlan istenségekkel tele a világtörténelem. Jézus tud egyedül megbocsátani. Ő neki van hatalma megbocsátani az emberek bűneit.

Szaja!
Láttál-e olyan részt ebben a kérdésben, hogy ki tud megbocsátani vagy konkrétan Krsnával kapcsolatban kérdezett a Kérdező?
A válaszod focinyelven durva fault, amiért piros lappal ki vagy állítva, mehetsz zuhanyozni.
További kellemes szendergést!

Kedves Szaja.
Nem tudom mi alapján állítod, hogy csak a Biblia igaz, minden más vallás hamis, de akármi is az érv, ez alapján bármelyik vallásról ugyanaz kimondható.
Annak a hatalomnak, aki most a világot uralja, pont az a célja, hogy az ellentéteket szítsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!