Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen irányzatai vannak a...

Milyen irányzatai vannak a katolikusságnak? Mit kell róluk tudni?

Figyelt kérdés

Nem régiben rokonok jöttek látogatóba. Ahány unokatesóm van, családonként annyi féle vallás tagjai. Eddig azt hittem ez normális, hiszen különbözőek vagyunk, mindenki másban hisz, én elfogadom őket, csak legyünk meg békèben. Igen ám, de ők már nem fogadnak el másokat...

Honnan tudjam, hogy ki milyen szekta vagy híresebb vallás tagja? Mire vigyázzak nagyon, hogy ne értsenek félre és ne vegyék sértésnek vagy ingerlésnek a mondataimat, tetteimet?

Valami római meg görög katolikusságról tudok és kálvinizmusról. De biztos van még pár irányzat. Meg egyik idősebb női rokonunk szűzmáriás, ő csak és kizárólag a Szent Anyához imádkozik és rendszeresen eljár a Máriával kapcsolatos helyekre. (Pl: Hercegszántón egy kútban megjelent és időnként elzarándokol oda és iszik a kútból. De sok más ilyen hely is van, ő többet tudna felsorolnk, én csak ezt jegyeztem meg, mert ott volt legutóbb; be van neki osztva, hogy mikor hova megy, havonta jut egy vagy két ilyen kis belföldi utazás)

2016. nov. 16. 12:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10.hsz!

Mielőtt minősítgetnél,olvasd el a "szekta" szó jelentését,és a katolikus rendek megkülönböztetését!

2016. nov. 18. 16:22
 12/12 anonim ***** válasza:
a 10-es korrekt leírás
2016. nov. 18. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!