Miért gyűlölik a mai napig a zsidók Jézust?
Andizsuzsi
Értem. És ezt a 21.századi nemzetközi zsidóság is így értelmezi?
"#9
Andizsuzsi
Értem. És ezt a 21.századi nemzetközi zsidóság is így értelmezi?"
Ja, pl. ezért nem térítő vallás a zsidóság, mert - pl. ellentétben a kereszténységgel - nem úgy tekint magára, mint a mindenki számára egyedüli jó és követendő vallásra, hanem mint a zsidó nép számára kijelölt útra.
Tehát a zsidó vallás szerint ha nem zsidó vagy, akkor lényegében elég jó embernek lenned, míg ha zsidó vagy, akkor emellett még a vallási előírásokat is követned kell, mert zsidóként neked még van ez a plusz feladatod is.
Ez elég rasszista felfogás nem?
Csak akkor követheted Isten útját ha zsidó vagy?
És ha én azt mondanám, hogy csak a zsidók nem követhetik Isten útját...?
44%-os,
Talan egyedul a muszlimok kovethetik Allak utjat?
Ez nem igaz kedves előttem szóló.
Ugyan is maga Jehova nem nacionalista, és az Ábrahámnak tett ígérete mindenkire vonatkozik az ígéretében benne van és akkoriban sem vetette el, amikor még a népének az Izraelitákat tekintette, ha más "nemzetiségű" ember szerette volna elismerni.
Szia!
Rossz a kérdésed, mert azt feltételezi, hogy minden zsidó gyűlöli Jézus. Van aki gyűlöli, van aki szereti és van akit tökéletesen hidegen hagy a tanítása.
"44 %-os, egyebkent igen, a ZSIDO ISTEN utjat csak akkor kovetheted, ha zsido a hitvilagod. Ha nem zsido a hitvilagod, akkor mas Isten utjat koveted."
Nem tudtam, hogy vannak személyre szabott istenek.
Akkor ez úgy is igaz, hogy a MAGYAROK ISTENÉT nem követheti zsidó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!