Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet az ilyet komolyan...

Hogyan lehet az ilyet komolyan venni?

Figyelt kérdés

Egy rossz mázolmány arca ez, Jézus valódi arcát nem ismeri senki, a zsidók vallása tiltja az emberábrázolást, nem készítettek szobrokat, festményeket sem. Lézerrel lehet ilyet készíteni. Egyébként a katolikusok mindent elhisznek évezredek óta.

[link]

2010. ápr. 29. 01:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mind tévúton jártok.

Itt az igazság:

[link]

2010. ápr. 29. 11:37
 12/20 anonim ***** válasza:
A leplet sokáig darabolgatták, a részeit magukkal vitték a csatába, majd kipótolták, ezek a toldások helyenként elég jól látszanak. Összesen egyszer vettek mintát a lepelből és igen nagy valószínűséggel egy ilyen toldásból sikerült, ezt akik végezték a mintavételt, azok is megerősítették, nem nagyon figyeltek oda, honnan vesznek mintát.
2010. ápr. 29. 13:08
 13/20 anonim ***** válasza:
Engem inkább Salvador Dalí-ra emlékeztet.
2010. ápr. 29. 13:56
 14/20 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 29. 14:01
 15/20 anonim ***** válasza:
Azt el tudom képzelni, hogy a leplet Jeruzsálemben szőtték, azt is, hogy egy akkoriban hatalmas termetű embert csavartak bele, akit megkínoztak és keresztre feszítettek. De ez a kivégzési mód általános volt a Római Birodalomban. Spartacus felkelésének leverése után ezrével feszítették keresztre a Via Appia mentén a rabszolgákat. És a zsidók és római megszállók között állandó volt a konfliktus, de voltak bűnözők is, akiket ugyanígy végeztek ki. Nem Jézus volt az egyetlen. Ez ugyanaz, mint amikor ősi zsidó sírokban talált kőládára Jézus nevét vésték. Általánosan elterjedt név volt akkoriban. Bizonyíték semmire sincs, marad a hit, amíg ki nem lehet ásni Jézus korának Jeruzsálemét, erre pedig nem sok remény van.
2010. ápr. 29. 20:27
 16/20 anonim ***** válasza:
81%

Hívő ember vagyok és szerintem lehetetlen, hogy Krisztus véréből maradjon a Földön minta, vagy a DNS-éből egyetlen beazonosítható kromoszómácska is. A keresztánység arról szól, hogy elfogadom Jézust Krisztusnak, Megváltónak, az ő vére az ár a mi -emberek - bűneink bocsánatára. Ez a vér, amint írva van tiszta és szent.

Ha lenne bármi is a Földön, ami tárgyiasíthatja Jézust, mint Személyt, akkor nem kellene a hit, hanem helyébe lépne a tudat. Istennek viszont lehetetlen hit nélkül tetszeni.

Ezért tartom az ilyen ereklyevadászatot hamishitű dolognak.

2010. ápr. 29. 20:38
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem azért érdekes, hogy pont az ilyen stilizált Szentképeken látható Jézus arcára hasonlít leginkább....és az is érdekes, hogy pl. az ikonokon egész más vonásaik vannak Jézusnak és Szűz Máriának is , mint a nem a bizánci szabályok alapján készült, szentképeken.Néhány Afrikai keresztény, és főleg Afro-Amerikai közösség pedig előszeretettel ábrázolja Jézust négerként.Ha Kelet-Ázsiában is elterjedt volna a kereszténység, akkor valószínűleg ott mongoloid külsejű emberként ábrázolnák, tehát mindegyik közösség a saját jellemzői alapján készítette az ábrázolásokat.Igazából nem tudjuk pontosan hogy nézett ki Jézus, a legvalószínűbb, hogy a arra a tájra volt jellemző a külseje, ahol élt, tehát közel-keleti külsejű.

Egyébként meg szerintem nem hinném, h Püspökladányban tényleg Jézus lenne látható, bár valóban hasonlít a fölvétel a már említett (stilizált) Jézus-ábrázolásokra.

Nem is régen volt a TV-ben, h valaki az egyik ilyen tömegszámra gyártott, ilyen régebbi típusú fényesre lakkozott szekrényén vélte fölfedezni Jézust...utána egy ideig én is nézegettem a szekrényünket, aztán egy idő múlva tényleg kezdett kirajzolódni valami arcszerűség, tehát ha nagyon akarjuk, akkor szerintem sok mindenbe sok mindent bele lehet látni.

2010. máj. 1. 00:59
 18/20 anonim ***** válasza:
Ma elhangzott a Hiradóban, hogy arra a szántóföldre zarándok KÁPOLNÁT akarnak építeni. Aztán majd jönnek a CSODÁS gyógyulások és fellendül az idegenforgalom, lehet majd kapni műanyagból szentek szobrait, olaj mázolmányokat és sok mást is, pl. a kocsmában pálinkát. Színtiszta üzlet az egész, csak tudnám, ennek mi köze van a hithez?
2010. máj. 2. 20:37
 19/20 anonim ***** válasza:

Torinoi lepel a legoptimálisabb esetben is 13. századbeli...

Kérdésre a válasz: Nem lehet az ilyet komolyan venni!

2010. máj. 2. 22:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Olvastam valahol, hogy a torinói lepel eredetileg a Templomos lovagok tulajdonában volt. Ezt a rendet a pénzéhes francia király követelésére a pápa feloszlatta, a vezetőiket megégették, a vagyonukat lefoglalták. Aztán az utolsó nagymester átka miatt rövid időn belül mind a három ellenségük (jogász, király és pápa) meghalt. A leplet akár a templomosok is készíthették.
2010. máj. 3. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!