Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenben megtalálható-e az ördög?

Istenben megtalálható-e az ördög?

Figyelt kérdés

2016. nov. 11. 12:24
1 2 3 4
 21/34 How Arrow ***** válasza:

"Az én vagyok a sátán sugallatú záró szakaszodra nem reflektálok. Csak megjegyezném, aki nem tud érvelni, nyílván a vitapartner személyét fogja támadni. Ha Te ezt a momentumot nevezed isteninek, és Jézust követőnek, és engem sátáninak, lelked rajta, engem nem hat meg, de a helyedben elgondolkodnék ezen."

Erre reflektálva én nem vitatkozok és nem érvelek senkivel, és nem támadtam a személyedet nem ismerlek azt se tudom ki vagy!

Én a kérdező kérdésére reagáltam hogy Istenben nem található meg az ördög mert hazugság atyja, és magájébol szol mikor szol. Istenben pedig hazugság nincs

És én pedig személyszerint Istent nem vádolom azért mert Lucifert megteremtette se azért mert Ádámot vagy Évát vagy a kígyót mint állatot megteremtett, minden teremtményének szabad akaratja van, te is azt mondasz amit akarsz meg én is meg bár ki.

Bizonyos dolgokat másképp látsz azért nem hibáztatlak de bízom benne hogy te is Isten országába törekszel.

2016. nov. 13. 12:41
 22/34 How Arrow ***** válasza:
Jézus e világ fejedelméröl beszélt és Lucifer is annak tartja magát,de tudjuk hogy csak bitorló és a valódi fejedelme a mindenségnek Isten!
2016. nov. 13. 12:45
 23/34 anonim ***** válasza:

"Jézus e világ fejedelméröl beszélt és Lucifer is annak tartja magát,de tudjuk hogy csak bitorló és a valódi fejedelme a mindenségnek Isten!"

Csak éppen ezt te/ti gondolod így. De ha fantazmagórián kívül Jézus beszédével vagy Jézus által elismert próféta szavával meg tudod erősíteni, akkor egyet értek, ha nem, akkor mesebeszéd az egész. Vagy ha Te Jézus által elismert próféta vagy, akkor természetesen el kell fogadnom, de úgy gondolom, hogy nem bízott meg sem tanítói feladattal, sem prófétasággal.

2016. nov. 13. 15:01
 24/34 How Arrow ***** válasza:

Kedves #23

Ef 6:11 Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.

Ef 6:12 Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.

Ef 6:13 Annak okáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellenállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.

Ef 6:14 Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába,

Ef 6:15 És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével;

Ef 6:16 Mindezekhez fölvevén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok;

Ef 6:17 Az üdvösség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde:

További szép napot neked felebarátom!

2016. nov. 13. 15:49
 25/34 anonim ***** válasza:

How Arrow!

Pál nem Jézus által elismert próféta vagy tanító a Biblia szerint. Pál Isten nevében jelentette ki, hogy még az ő idejében eljön Jézus. Márpedig Jézus által is említett Mózes törvénye szerint, ami Jézus állítása szerint fel nem bontható, mindaz, aki az Isten nevében prófétál, és a próféciája nem teljesedik be, nem kell félnünk a szavát. Pál szava semmi, ha nem arról beszél, amire Jézus rendelte. Jézus az apostolságot bízta rá, hirdetni kellett az evangéliumot, azaz a jó hírt, miszerint Jézus, a felkent, elveszi a bűnöket. Ezt teljesítette is, és a rá való hallgatás itt véget is ért. Nem tanítóm, mert egy az én mesterem és az nem Pál, hanem Isten egyszülött fia. Még egyszer, Jézus által elismert próféta szavával, azaz Mózes, Ezékiel, Ézsaiás, Dániel, stb, de főleg Jézus szava által támaszd alá az állításodat, minden más elfogadhatatlan emberi kreálmány.

2016. nov. 13. 16:49
 26/34 Pietrosol ***** válasza:

#16!

Csak az ószövetségi próféták számítanak....a judaizmusban és persze mindezt azért, hogy a vérvágyad kielégüljön. Csak annyit, hogy van ez a tizenkét apostol és történetesen János szavai összhangban vannak ezzel-"Én vagyok a világ világossága". Nincs utána apróbetűs rész, hogy és sötétsége. Persze azt imaginálsz amit akarsz.

Ugye Te vagy az aki valamiféle Rambó Jézus visszajövetelére vársz?

2016. nov. 13. 17:09
 27/34 How Arrow ***** válasza:

"Pál nem Jézus által elismert próféta vagy tanító a Biblia szerint."

?????????????

2016. nov. 13. 17:29
 28/34 A kérdező kommentje:

Egy esetleges probléma:

ha az ördög Istenen kívül létezik, akkor bármi más is létezhet (létezik) Istenen kívül .... ebben az esetben Isten nem hat át mindent (ha le lehet róla válni), hogy van ez?

Más:

ha Isten maga a szeretet (ahogyan tanítják, akkor (Isten) szereti-e az ördögöt?

2016. nov. 14. 01:44
 29/34 A kérdező kommentje:

Én azt gondolom (hiszem, talán tudom is), hogy Isten mindenható (=mindent átható).

Ez persze nem azt jelenti, hogy a bűnt kellene tennünk vagy tolerálnunk.

2016. nov. 14. 01:46
 30/34 anonim ***** válasza:

Pietrosol!

Úgy vélem, nem vagy tisztában a bibliai sötétség és világosság fogalmával.

Mt 4,16

A nép, a mely sötétségben ül vala, láta nagy világosságot, és a kik a halálnak földében és árnyékában ülnek vala, azoknak világosság támada.

Ha megfigyeled a sötétség, és világosság nem bűn és bűntelenség szerepelnek itt.

Szétidézhetném magam a sötétségről és világosságról, de ha érdekel a téma, keress rá akár csak a biblia.hu-n a sötétségre és a világosságra.

A sötétség az, ahol az ember nem lát, nem lát meg dolgokat, úgymond vak. A világosság az, ahol az ember lát. Jézus a világ világossága, aki megmutat, elmagyaráz, értelmez.

Milyen „Rambó visszajövetelről” beszélsz? Megjelenik és ennek a világnak, így vége, ennek a rendszernek így vége, és mindenki, aki abban az első feltámadásban „részt vesz”, nincs rajta többé a halál. Nem tudom, hogy pontosan milyen nem „Rambós visszajövetelről” beszélsz, de Jézus „Rambós visszajövetelt” mondott:

Mt 24

26. Azért ha azt mondják majd néktek: Ímé a pusztában van; ne menjetek ki. Ímé a belső szobákban; ne higyjétek.

27. Mert a miképen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.

How Arrow?

Mit nem értesz ezen a mondaton?

„Pál nem Jézus által elismert próféta vagy tanító a Biblia szerint.”

2016. nov. 14. 04:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!