Ha a szüleim Jehovások, de én nem beleszolhatnak e abba hogy kapjak vérátömlesztést?
16 éves vagyok,én 12 korom óta nem járok el szüleimmel a jehovás gyülésekre,sokat imádkoznak miattam hogy vissza találjak.
Mütétem lesz,kell szolnom az orvosnak hogy ha kell adjanak vért? Vagy szüleim döntik el? Ők azt mondanék nem kaphatok,nehogy megszolják őket
Kedves Bálinhun!
# 28-as válaszod:
"a kivétel természetesen, hogy ha NINCS életveszélyben, ha abban van, akkor igen is kell a vérátömlesztés!" - Tudod, ott a probléma, hogy honnan van életveszély? Mert a szülő megítélheti úgy, hogy szerinte nincsen, pl LabiCsabi meg a "fényevő" családok esete.
Akkor én most leírnám a véleményem neked Molyember!
Szóval,még mindig nem fogják fel az emberek,hogy ahhoz hogy ne haljon meg egy ember vérveszteség miatt NEM KELL vért kapnia!!!Mégpedig azért nem mert van egy olyan készítmény ami ugyanúgy szállítja az oxigént...stb-t mint a vér!
Minden mentőautóban megtalálható már ez a készítmény.
Az orvosok szimplán csak kényelmi okokból használják inkább a vértranszfúziót,mert az a készítmény aminek a rövidítése EPO ,transzfundálása valamivel körülményesebb!
Ugyanúgy megfelel a célnak mint a vér.Nem beszélve arról,hogy sokkal veszélytelenebb mint a vér,mivel vannak még betegségek amikre nem is vizsgálják a vért ,azon egyszerű okból,hogy nem tudnak ezekről a betegségekről!
Van olyan ismerősöm akit vér nélkül műtöttek,pedig nagy műtétje volt,mégis hónapokkal hamarabb felépült mint a mellette fekvő beteg aki kapott vért a műtét alatt.
Nagyon sok amerikai orvossal,professzorral készült már interjú erről a témáról,és "láss csodát" mindegyik a jobbnak tartotta a vér nélküli műtéteket,és a betegeiknek is ezt a fajta módszert ajánlják!
Kicsit hosszúra sikerült a válasz,de mindenféleképp szerettem volna ezt leírni nektek.
Kedves kérdező!
Ha van rá módod kérdezz rá az orvosodtól,hogy tud-e neked ebben segíteni,és ezzel a műtéti megoldással műteni.Ha nem tud akkor,hátha tud ajánlani neked olyan orvost aki elvégezné a műtétet véradás nélkül.
Sok sikert hozzá,és írj majd a fejleményekről!
Molyember!
Ha nem dolgoztam volna kórházban műtőben akkor lehet,hogy leállnék veled vitázni,de úgy érzem hogy felesleges,mert nem vagy tisztában a dolgokkal!
"...Az orvosok szimplán csak kényelmi okokból használják inkább a vértranszfúziót,mert az a készítmény aminek a rövidítése EPO ,transzfundálása valamivel körülményesebb! ..."
Érdekelt, amit írtál így kissé utána néztem. bevallom kissé hitetlenkedik az ember, amikor olyat hall, hogy egy mesterséges másolat jobb mint amit a természet alkot.
Szóval átnéztem magyar oldalakat és utána angolul is rákerestem, de az EPO sehol nem szerepel úgy, hogy ajánlanák műtét alatt hirtelen jelentkező vérpótlásként. Mindenhol inkább terápiás anyagként szerepel műtét előtt vagy daganatos betegeknél lassú pótlásként vérkészítmény helyett.
Tudsz esetlege forrásokat linkelni erről a műtét közben fellépő vérzés esetén való EPO alkalmazásról?
Jöhet angolul is ha már külföldi professzorok ajánlják.
Tényleg érdekel a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!