Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a szüleim Jehovások, de én...

Ha a szüleim Jehovások, de én nem beleszolhatnak e abba hogy kapjak vérátömlesztést?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok,én 12 korom óta nem járok el szüleimmel a jehovás gyülésekre,sokat imádkoznak miattam hogy vissza találjak.

Mütétem lesz,kell szolnom az orvosnak hogy ha kell adjanak vért? Vagy szüleim döntik el? Ők azt mondanék nem kaphatok,nehogy megszolják őket

2016. nov. 9. 20:38
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Nem tudom biztosan h kell e majd vér, de jobb ha tudom mik a lehetőségek.
2016. nov. 10. 06:52
 12/40 anonim ***** válasza:
4%
Tisztázunk egy félre értést. Nem jehovások, hanem Jehova Tanúi (nem nehéz megjegyezni), illetve nem gyűlések, hanem összejövetel (szintén nem nehéz megjegyezni).
2016. nov. 10. 09:38
 13/40 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Nem tudom elhinni,hogy te Tanú szülők gyermeke vagy,mert mint ahogy az előzőekben írtad,jártál sokáig az összejöveteleikre.

Márpedig ha jártál,akkor tudnod kellene,hogy Jehova Tanúi,és összejövetelek !

Nem beszélve arról,hogy hallottál volna az évek folyamán arról is,hogy nem azért nem engednek a vér kérdésben mert félnek attól,hogy megszólják őket,hanem azért mert szeretnének megfelelni annak amit elvár tőlük az Isten.

Az egész kérdést csak provokálásnak gondolom,de ha mégsem az akkor előre is bocsánatot kérek a gondolatért.

Akárhogy is lesz,18 éves korodig ők döntenek a sorsodról,még ha elmész a gyámügyre is ,nem biztos ,hogy a te javadra döntenének,persze meg lehet próbálni.

Utólag szeretném még Molyembernek üzenni:ha a műtéti papírjaimon az áll,hogy nem adhatnak vért ,akkor az orvos nem tehet semmit,köteles ezt betartani,mert különben törvényt sért.Tehát ha bíróság elé kell állnia,akkor azért fog oda állni,mert megszegte a törvényt,mert ugyanis nekem mint Tanúnak törvényadta jogom,hogy megtagadjam a vérátömlesztést.

2016. nov. 10. 11:52
 14/40 anonim ***** válasza:
94%

"Nem tudom elhinni,hogy te Tanú szülők gyermeke vagy,mert mint ahogy az előzőekben írtad,jártál sokáig az összejöveteleikre. "

12 évesen még a gyere igazán gyerek. Nem fogja meg őket igazán az, amit ott tanítanak és sok esetben nem is figyelnek.

Van olyan gyerek akitől megkérdezték hogy ki a kedvenc Bibliai szereplője? A válasz az volt hogy Marci és Zsófi.

Szóval nem lehet csodálkozni ha ezt azt nem jegyez meg 12 évesen.

2016. nov. 10. 12:40
 15/40 anonim ***** válasza:
"gyerek"*
2016. nov. 10. 12:40
 16/40 Molyember ***** válasza:
95%
13-as, részben igazad van. Egy munkatársam többek között ezért halt meg. Rákja volt, a daganat körülnőtt egy nagyobb eret, először el se akarták vállalni a műtétet, aztán annyit szerencsétlenkedtek a vér miatt (sok, nagyon sok kellett volna), hogy a tumor szétterjedt, ő pedig meghalt. Olyan negyven körül járt, nem tudom pontosan. A felesége úgy mesélte, minden este imádkoztak, de a végén már csak sírt a pasi, hogy miért kell meghalnia. Taps. Ezt megtehette magával, mert nem ment el a műtétre, de ha egy gyereket nem engednének megműttetni emiatt, az orvos hivatalból eljárást indítana a szülők ellen veszélyeztetés miatt. Ha pedig egy akármilyen műtét közben lenne szükség vérre, az orvos beadná. Azán jelentsd fel, hogy nem hagyta meghalni a gyereked, biztosan megnyernéd a pert... Ez kb. olyan, mint a fényevős-természetgyógyászos idióták, akiknél éhen halt az a kisgyerek, miközben rohadt sok pénzük volt. Ők se akartak rosszat, szentül hittek valamiben. Remélem, agyonverik őket a börtönben.
2016. nov. 10. 15:05
 17/40 anonim ***** válasza:
6%

"Balinhun, már megint ordít belőled a degeneráltság... "

Kedves 7. válaszoló, mért is derogáltság az, hogy fogadjon szót 16 évesen a szüleinek? Mért is baj az, hogy gyerekként, ne szegüljön ellen, azoknak akik nevelik, etetik, és gondoskodnak róla? Mért is baj ez erkölcsileg?

2016. nov. 10. 15:26
 18/40 anonim ***** válasza:
88%

Ismét láthattunk egy fondorlatos terelést egy Tanú részéről.

Úgy tesz, mintha csupán arról lenne szó, hogy a gyereknek kötelessége engedelmeskednie a szüleinek (ezzel mindenki tisztában van) és eltereli a figyelmet arról, hogy ez esetben a gyerek életébe kerülhet a szófogadás.

2016. nov. 10. 16:29
 19/40 Lebannen ***** válasza:
95%
Én pedig azt mondom, ha egy szülő nem veszi figyelembe a saját gyereke akaratát, és a saját vallási meggyőződése miatt hagyja meghalni a gyerekét, egy másik emberi lényt, aki szabad akarattal rendelkezik, az semmiképpen sem nevezhető kereszténynek. Sőt inkább való a külső sötétségre, ahol mint tudjuk lesz sírás és az fogaknak csikorgatása.
2016. nov. 10. 19:03
 20/40 anonim ***** válasza:
89%

Kedves Bálinhun!

A "már megint" az azért, mert reagáltam egy korábbi hozzászólásodra egy másik kérdésnél. (ahol azt javasoltam, hogy néhány átgondolatlan kijelentés előtt talán böngészd át a wikipédiát, úgy legalább kisebb lesz a beégésed).

"derogáltság az, hogy fogadjon szót 16 évesen a szüleinek?" - Nem gondolnám, hogy minden esetben jót okoz egy szülő a gyerekének, még akkor is, ha a legjobbat akarna neki. Intő például:

[link]

Meg ez is:

[link]

És úgy gondolom, hogy igenis, ha a gyermek felismeri, hogy az élete, testi vagy szellemi épsége veszélyben van a szülei döntései miatt, felléphessen ez ellen.

2016. nov. 10. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!