Ha a szüleim Jehovások, de én nem beleszolhatnak e abba hogy kapjak vérátömlesztést?
16 éves vagyok,én 12 korom óta nem járok el szüleimmel a jehovás gyülésekre,sokat imádkoznak miattam hogy vissza találjak.
Mütétem lesz,kell szolnom az orvosnak hogy ha kell adjanak vért? Vagy szüleim döntik el? Ők azt mondanék nem kaphatok,nehogy megszolják őket
Kedves kérdező!
Nem tudom elhinni,hogy te Tanú szülők gyermeke vagy,mert mint ahogy az előzőekben írtad,jártál sokáig az összejöveteleikre.
Márpedig ha jártál,akkor tudnod kellene,hogy Jehova Tanúi,és összejövetelek !
Nem beszélve arról,hogy hallottál volna az évek folyamán arról is,hogy nem azért nem engednek a vér kérdésben mert félnek attól,hogy megszólják őket,hanem azért mert szeretnének megfelelni annak amit elvár tőlük az Isten.
Az egész kérdést csak provokálásnak gondolom,de ha mégsem az akkor előre is bocsánatot kérek a gondolatért.
Akárhogy is lesz,18 éves korodig ők döntenek a sorsodról,még ha elmész a gyámügyre is ,nem biztos ,hogy a te javadra döntenének,persze meg lehet próbálni.
Utólag szeretném még Molyembernek üzenni:ha a műtéti papírjaimon az áll,hogy nem adhatnak vért ,akkor az orvos nem tehet semmit,köteles ezt betartani,mert különben törvényt sért.Tehát ha bíróság elé kell állnia,akkor azért fog oda állni,mert megszegte a törvényt,mert ugyanis nekem mint Tanúnak törvényadta jogom,hogy megtagadjam a vérátömlesztést.
"Nem tudom elhinni,hogy te Tanú szülők gyermeke vagy,mert mint ahogy az előzőekben írtad,jártál sokáig az összejöveteleikre. "
12 évesen még a gyere igazán gyerek. Nem fogja meg őket igazán az, amit ott tanítanak és sok esetben nem is figyelnek.
Van olyan gyerek akitől megkérdezték hogy ki a kedvenc Bibliai szereplője? A válasz az volt hogy Marci és Zsófi.
Szóval nem lehet csodálkozni ha ezt azt nem jegyez meg 12 évesen.
"Balinhun, már megint ordít belőled a degeneráltság... "
Kedves 7. válaszoló, mért is derogáltság az, hogy fogadjon szót 16 évesen a szüleinek? Mért is baj az, hogy gyerekként, ne szegüljön ellen, azoknak akik nevelik, etetik, és gondoskodnak róla? Mért is baj ez erkölcsileg?
Ismét láthattunk egy fondorlatos terelést egy Tanú részéről.
Úgy tesz, mintha csupán arról lenne szó, hogy a gyereknek kötelessége engedelmeskednie a szüleinek (ezzel mindenki tisztában van) és eltereli a figyelmet arról, hogy ez esetben a gyerek életébe kerülhet a szófogadás.
Kedves Bálinhun!
A "már megint" az azért, mert reagáltam egy korábbi hozzászólásodra egy másik kérdésnél. (ahol azt javasoltam, hogy néhány átgondolatlan kijelentés előtt talán böngészd át a wikipédiát, úgy legalább kisebb lesz a beégésed).
"derogáltság az, hogy fogadjon szót 16 évesen a szüleinek?" - Nem gondolnám, hogy minden esetben jót okoz egy szülő a gyerekének, még akkor is, ha a legjobbat akarna neki. Intő például:
Meg ez is:
És úgy gondolom, hogy igenis, ha a gyermek felismeri, hogy az élete, testi vagy szellemi épsége veszélyben van a szülei döntései miatt, felléphessen ez ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!