Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a szüleim Jehovások, de én...

Ha a szüleim Jehovások, de én nem beleszolhatnak e abba hogy kapjak vérátömlesztést?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok,én 12 korom óta nem járok el szüleimmel a jehovás gyülésekre,sokat imádkoznak miattam hogy vissza találjak.

Mütétem lesz,kell szolnom az orvosnak hogy ha kell adjanak vért? Vagy szüleim döntik el? Ők azt mondanék nem kaphatok,nehogy megszolják őket

2016. nov. 9. 20:38
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
94%

Mint azt Molyember is írta egyrészt igazat beszélsz.

De, a vallásszabadság arra nem ad keretet hogy más embert megölj.

A saját életével játszhat az ember meggyőződése szerint. Ezt a vallási szabadságot senki nem veszi el.

De más életét nem lehet kockára tenni.

2016. nov. 10. 21:30
 22/40 Molyember ***** válasza:
94%
Ilyen alapon a muszlim terroristákat se lehetne elítélni, ha tényleg vallási meggyőződésből ölték meg az embereket. Valamiért marha nehéz felfogni, hogy a vallás annyira a magánügye az embernek, hogy még családon belül sem lehet hivatkozási alap. Ahogy ezt megértenék, elcsitulna minden vallási ellentét.
2016. nov. 10. 22:09
 23/40 anonim ***** válasza:
84%
Balihun, ezek szerint te is siman megolned a gyereked, mert az erkolcs meg a vallas igy keri?
2016. nov. 11. 00:28
 24/40 lilla64 ***** válasza:
89%

Kedves kérdező!

Mivel nem vagy megkeresztelt tanú,eldöntheted,hogy kapjál-e vért.

És olyan nincs,hogy az oorvos ezt ne kérdezné meg,bármilyen egyszerü is a mütét a kockázat fennáll,pl.ha gond van az illető véralvadásával.

2016. nov. 12. 04:37
 25/40 anonim ***** válasza:
84%

Szóljál nyugodtan az orvosnak és ne félj mert egyik orvos sem fogja felvállalni hogy életveszély esetén ne kapjon vért a beteg!

Teljesen mindegy hogy milyen vallású max. nem fog tudni erről! Rapasztalatból mondom!

☺☺☺

2016. nov. 12. 07:20
 26/40 anonim ***** válasza:
32%

"Balihun, ezek szerint te is siman megolned a gyereked, mert az erkolcs meg a vallas igy keri?"

Kérlek idézd ezt a szöveget onnan ahol ezt leírtam, Ha nem találsz ilyent, akkor ne vádolj vele. :) Egyáltalán nem, de nem értem, hogy mért kell kiforgatni a szavamat? Annyit mondtam, hogy: "MÍG GYEREKE IGENIS SZÓT KELL FOGADNIA A SZÜLEINEK." és "SAJNOS NEM LESZ SZABAD AKARATA AZTÁN SEM, MIVEL A JEHOVA TANÚINAK EZ SAJNOS ELŐ VAN ÍRVA ÉS A HITÜKHÖZ TARTOZIK, HOGY BELE SZOLNAK AZ ÉLETEDBE." Szóval, ha megkérhetlek, nyugodtan idézd azt, amiben azt írtam/arra utaltam, hogy megölném a gyerekem, ha a vallásom előírná. :)

2016. nov. 12. 09:24
 27/40 anonim ***** válasza:
2. Én nem vagyok Jehova Tanúja, szóval, 2 okból sem értem a vádat, amit felróttál rám. :)
2016. nov. 12. 09:27
 28/40 anonim ***** válasza:

"Kedves Bálinhun!

A "már megint" az azért, mert reagáltam egy korábbi hozzászólásodra egy másik kérdésnél. (ahol azt javasoltam, hogy néhány átgondolatlan kijelentés előtt talán böngészd át a wikipédiát, úgy legalább kisebb lesz a beégésed).

"derogáltság az, hogy fogadjon szót 16 évesen a szüleinek?" - Nem gondolnám, hogy minden esetben jót okoz egy szülő a gyerekének, még akkor is, ha a legjobbat akarna neki. Intő például:

[link]

Meg ez is:

[link]

És úgy gondolom, hogy igenis, ha a gyermek felismeri, hogy az élete, testi vagy szellemi épsége veszélyben van a szülei döntései miatt, felléphessen ez ellen."

Bocsáss meg, de nem emlékszem rád, de ez most nem is olyan fontos. :) Valóban, nem minden esetben jó ez, ez így igaz. DE! A Biblia egyrészt le írja, hogy fogadj szót apád és anyádnak, és az erkölcs is ezt diktáléja. Igen, vannak beteg emberek, akik a lányukat megerőszakolják, vagy fiukat. Megtörténhet (a legtöbb esetben), hogy a férfit bezárják, és a gyereket nevelő szülőkhöz küldik, és jó élete lesz. DE! Ha a gyereknek azt mondják (jelen esetben), hogy nem kaphatsz vért mert még gyerek vagy akkor akárhogyan is fáj ez a gyereknek (a kivétel természetesen, hogy ha NINCS életveszélyben, ha abban van, akkor igen is kell a vérátömlesztés!) elkell fogadnia. Ebben nem értem, mi olyan nehéz? GYEREK MÉG, a szülei döntenek EGYENLŐRE a jövőjéről majd ha felnőtt korba lép (ÚGY ÉRZEM AZ NEM A 18. életkor, hanem a 20.!), akkor már dönthet maga felől egymaga!

2016. nov. 12. 09:37
 29/40 anonim ***** válasza:
47%

#Balihun - Mért is baj az, hogy gyerekként, ne szegüljön ellen, azoknak akik nevelik, etetik, és gondoskodnak róla? Mért is baj ez erkölcsileg?

Sot meg jobb: "MÍG GYEREKE IGENIS SZÓT KELL FOGADNIA A SZÜLEINEK.

Es ha a jehovas szulok ellenzik a veratomlesztest akkor a gyerek nyugodt szivvel meghalhat hogy ezzel a szulei kepzeletbeli istenenek a kedveben jart...

2016. nov. 12. 10:18
 30/40 anonim ***** válasza:
Akkor kedves utolsó Válaszoló, neked külön leírom, amit NYÍLVÁNOSAN közzétettem az előző megjegyzésemben: "...DE! Ha a gyereknek azt mondják (jelen esetben), hogy nem kaphatsz vért, mert még gyerek vagy akkor akárhogyan is fáj ez a gyereknek (a kivétel természetesen, hogy ha NINCS életveszélyben, ha abban van, akkor igen is kell a vérátömlesztés!) elkell fogadnia..."
2016. nov. 12. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!