A ti plébánosotok jól prédikál?
Abba a közösségbe ahova 40 évig jártam,csak minden 3.héten járt lelkész.A közösség vezetői jelölték ki a többi akalmakra a prédikálót.
Néha,amikor tudtam,hogy egy olyan személy fog beszélni,aki-90 és a halál közt-elméje már nem képes összefogni gondolatait,nem volt kedvem templomba menni,de a kórusom várt.(Minden istentiszteleten énekeltünk.)Imádkoztam:"Isten!Tégy csodát,és szólj hozzám ezen a vénemberen keresztül!"Mindíg kaptam ilyenkor különleges üzenetet akkor is,ha az öreg gondolatai csapongtak,és nem volt egyetlen befejezett mondata egész prédikációja alatt.
Isten üzenete megszólalása nem elsősorban az előadótól függ,hanem Istentől,és a hallgatótól.
Nálunk (ortodox liturgián) általában nincs prédikáció. A pap a liturgia után szokott néhány kedves üdvözlő szót mondani a megjelenteknek, ez azonban tényleg köszöntés, nem prédikáció.
És figyelünk a szertartáson, hiszen azért vagyunk ott. :)
Aki nem a szertartás miatt jön, hanem mondjuk csak a társaság kedvéért (ilyen is előfordul) az kint az udvaron tölti az idejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!