Vallásosok! Mi a véleményetek az ateistákról?
amig nem csak ok vannak a foldon addig hasznosak is foleg mivel sokfele valtozatuk van
meg van az arnyalat abban hogy valaki:
tagadja
nem hisz benne
nem erdekli
masik hogy miben is
a kozvetlen kapcsolatba levo istenben
a mindenseg teremtojeben
angyalokban
stb stb...
Isten szabad akaratot adott az embereknek, akár piros a hajuk akár kék.
Személy szerint Én sem ítélkezem nem az Én dolgom.
Sőt, inkább jó példamutatással tisztelem meg, hát ha változik a gondolkodása.
Jézus első prédikációja Názáretben arról szólt, hogy a próféták korában Isten két emberen könyörült meg (Naamán és a sareptai özvegy), akik nem voltak izraeliták, nem a választott néphez tartoznak. A felbőszült hallgatóság, aki különbnek tartotta magát a pogányoknál, le akarta őt taszítani ezért a szakadékba.
Én is úgy gondolom, hogy nincs okom különbnek tartani magam bárkinél, legyen az akár ateista. Ugyanis a keresztény mivoltom nem az én érdemem, hanem Isten választott ki, ő könyörült rajtam, ha valami jót elértem az életben, az Isten munkája rajtam keresztül, tehát nem én vagyok a lényeg.
Személyesen pedig általában jobban szeretek egy ateistával beszélgetni, mint egy vallásossal. Sok ateista azért nem hisz Istenben, mert olyan képet látott Istenről (éppen a vallásos emberek által), amely nem vonzó. Ha megmutatnák nekik, hogy milyen valójában Isten, akkor sokan közülük hajlandóak lennének hinni szerintem.
Szia!
Az én hitem szerint az Isten többek közt miattuk éltet ezen a világon, hogy életünkkel és cselekedeteinkkel és személyes bizonyságunkkal valódi képet nyújtsunk Róla. Reménységgel és hittel tekintek rájuk, hogy Isten nekik is tud hasonló világosságot adni, mint nekem. Igyekszem ebben az eszközévé válni.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!