Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti vallásosok vagytok? Miben...

Ti vallásosok vagytok? Miben hisztek?

Figyelt kérdés
sosem értettem a vallásokat, én inkább a reális dolgokban hiszek.Ti hogy gondoljátok?
2015. dec. 7. 19:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
18%

papíron az, amúgy nem.

Semmiben. Miben higgyek?

2015. dec. 7. 19:31
 2/19 anonim ***** válasza:
20%

Nem vagyok vallásos, a szó tudományos értelmében. Miben hiszek? Univerzális igazságokban, amelyek minden emberre egyaránt érvényesek. Beletartozik ebbe a természettudomány ugyanúgy, mint a vallások alapvető, közös mondanivalója.

Egy kérdés a végére: mi a reális? :) Kinek mi...

2015. dec. 7. 19:35
 3/19 anonim válasza:
Szerintem semmi gond nincs a vallással. Egyik vallás sem olyan, mint amilyennek gondoljuk, csak ugye a drágalátos egyház úgy alakította át, hogy jó legyen nekik. Nem vagyok vallásos egyébként,de nem értem miért kell támadni őket. Mert sokan azt csinálják.
2015. dec. 7. 19:48
 4/19 anonim válasza:
29%
En nem vagyok vallasos. Nem hiszek semmiben, sokszor magamban sem.
2015. dec. 7. 19:51
 5/19 anonim ***** válasza:
37%
Én hiszek Jézusban: [link]
2015. dec. 7. 20:01
 6/19 anonim ***** válasza:

A reális dolgokban nem hinni kell, hanem egész egyszerűen tudomásul kell venni őket. :)

A hit az valami teljesen más, legalábbis keresztény értelmezésben:

"A hit magában foglalja a hitigazságokban való szilárd meggyőződést, az Istenbe vetett feltétel nélküli bizalmat, a nyitottságot az Ő kegyelmének befogadására, és a jócselekvő tevékeny szeretetet."

[link]

2015. dec. 7. 20:30
 7/19 anonim ***** válasza:
20%

Tudom, trollkodás, de én a Repülő Spagettiszörny Egyházának a követője vagyok, tehát egy egyszerű pasztafáriánus.

:-)

2015. dec. 7. 20:51
 8/19 anonim ***** válasza:

szerintem a kérdésed abból adódik ,hogy nem érted miben áll a vallásos hit

én is ateista vagyok, de ezzel együtt azt tudom mondani, nem tartom valószínűnek hogy a te ateizmusod azért áll fent, mert "a reális dolgokban hiszel"

2015. dec. 7. 21:38
 9/19 anonim ***** válasza:

Római Katolikus vagyok, és Istenben hiszek. :) Imádkozok hozzá, és mindig segít.

Áttérve a reális dolgokra, azok se mindig a fizika törvényei szerint vannak. Pl egyszer leesett a táskám, de semmilyen erő nem hatott rá, ami azt eredményezte volna, hogy leesett.

A világok Isten teremtette. Tudom, sok nem vallásos nem hiszi el, de: Az Ősrobbanás előtt csak Isten volt. És ha nem is hisznek benne sokat, az Ősrobbanás magától nem igazán történhetett volna meg. Csak úgy, egyszer...

2015. dec. 8. 09:36
 10/19 anonim ***** válasza:

Előző! Fogalmazzunk pontosabban: semmiféle erőt nem ismertem fel... - az merész é megalapozatlan kijelentés, hogy nem volt erő.

Aki vallásos, bizonytalan. Hogy miben, az ezerféle lehet, kinek kinek más és más. A bizonytalanságot az emberi természet nem viseli, ez az életösztön miatt van. A bizonytalanságot két módon lehet kiküszöbölni. Egyik, hogy fokozzuk kíváncsiságunkat, és megtanuljuk megismerni a bizonytalanságok okát. A másik, és sok ember van így ugyancsak rengeteg ok miatt, hogy a bizonytalanság felelősségét átadja egy nála erősebb lénynek. Nevezzük ezt istennek. Ekkor a félelem megszűnik, hiszen van oltalmazónk. Itt nem az számít, az oltalmazó valódi-e, hanem az, amit mi gondolunk róla.

Hinni nagyon sok dologban lehet, és ez időben is erősen változhat. Az ember törékeny lény a világmindenségben. Ma magabiztos, semmi sem rengetheti meg (legalábbis így véli), holnap elbizonytalanodik. Ma önmagában hisz, holnap a barátjában, holnapután a képességeiben. azután meg lehet, hogy istenben. És akár minden kezdődhet újra. Nagyon sok mindentől függ ez.

2015. dec. 8. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!