Ti vallásosok vagytok? Miben hisztek?
Szia
Hiszem azt, hogy Isten nem ilyen életre teremtette az embert, mint amilyent most élünk. Megtudtam, hogy az első ember rossz döntése miatt került az ember(iség) ilyen borzalmas helyzetbe. Azóta Sátán uralja a világot, és ffélrevezeti az egész lakott földet.
Azt is megtudtam a Bibliából, hogy Jézus azért jött a foldre, hogy bebizonyítsa: Sátánnak(ellenálló) nincsen igaza, és hamarosan véglegesen megsemmisíti az Ördög(rágalmazó) által felépített világot. Hiszem Krisztus és Atyja ígéretét, hogy akik hajlandóak alávetni magukat a Teremtőjük uralkodásának, azok túlélhetik az előttünk álló Armageddont, vagyis Isten háburúját. Minderről a Bibliából értesültem, és győződtem meg, sőt ma is naponta kutatom, hogy minél részletesebben megismerjem azt, aki az ígéreteket tette a jobb, tökéletes életre.
Miért? Mi az, ami az általad ismert vallásban nem reális? Mi az, ami úgy általában szerinted egy vallásban nem reális?
---
Anonymus
"szerintem a biblia sokszor ellentmond önmagának, pl: sokszor említi hogy Isten mindenkit szeret úgy ahogy van , de közben tiltják a melegek közti házasságot."
Nincs ellentmondásban. Itt is csak arról van szó, hogy te teljesen más értelemben használod a "szeret" szót, mint ahogy Jézus használta a Bibliában:
"az, hogy szerintem a biblia sokszor ellentmond önmagának,"
Persze, mert a biblia két egymással szemben álló vallási nézetet hirdet. Az ószövetség jelentős részében a Káin - Ábel emberi minőséget olvashatod és tapasztalhatod. Azért jó, hogy elolvashatod az evangéliumok előtt, mert így megérted később Jézus miért a Zsidók közzé született, és miért őket kellett megváltania, miért őket kellett megtérítenie.
Az evangéliumokban egy teljesen más vallásról kaphatsz tudósítást. Ez a szeretet vallása, amely nem Káin - Ábel típusú emberi kapcsolatra épül, hanem Hunor - Magyar típusúra. Amikor az egyik ember nem azért küzd, hogy beletapossa a másikat a földbe, hanem azért, hogy felemelje azt. Az a győztes, aki felemeli a másikat. De akit felemelnek, az is győztes, hiszen ő meg magasabbra jutott. Jézus ezt hirdette.
Így aztán érdekes módon, van is ellentmondás, meg nincs is.
---
"sokszor említi hogy Isten mindenkit szeret úgy ahogy van , de közben tiltják a melegek közti házasságot."
Első fele igaz, a második fele meg egy emberi vélemény, ami ugyan következhet a biblia ismeretéből, vagy hivatkozhat arra, de konkrétan ilyen nincs benne a bibliában. Maximum rejtett formában, mint például Sodoma és Gomorra ahol az ilyesmi előfordulhatott. És ennek ugyebár nem örült az Úr.
---
"Szerintem a vallások egymást másolják a történeteikben rengeteg majdnem ugyanolyan dolog van."
Nem egymást másolják, hanem egymásból fejlődnek. A legősibb vallások, a természeti vallások, melyek világnézete három alappillérre épül:
- 3 rétegű világ (felső és alsó világ, kettő között pedig a miénk. Menny, pokol, mi világunk.)
- 4 elem tisztelete (föld, víz, tűz, levegő... a ma élő összes vallásban megtalálható, még a keresztény vallásban is. Gondolj csak a vízzel keresztelésre, vagy a földben való temetésre, vagy amikor gyertyát gyújtanak szertartásoknál, esetleg füstölőket használnak).
- Monoteizmus (Bármily meglepő, minden természeti vallás EGY teremtőben hisz. Amely maximum több kisebb teremtőt vagy hatalommal bíró lényt teremtett, de mindig van egy végső, mely önmagában végtelen és mind felett áll).
Aztán az, hogy a történelem során a népek hogyan alakították ki a saját világlátásukat a valláson keresztül, miként fejlődtek a vallások a történelmi események révén annak eredményét ma már láthatod. Például a zsidó messiás várás akkor kezdődött el, amikor a zsidókra igen rájárt a rossz történelmi időjárás, és többször is fogságba és rabságba estek. Ez a bibliában már úgy jelenik meg, hogy "Isten büntetése", de majd jön a "szabadító", a harcos "messiás", aki naggyá teszi őket minden nép felett.
---
"Amúgy meg egy más erőben hiszek ami irányítja a dolgokat"
Nah, ha már erőben hiszel, akkor az egy jó pont. Még mindig jobb mint a new age agyament energia mániája.
---
Anonymus
Nem és nem is akarok. A felekezetek legtöbbje nem mondom, hogy mind, mert talán nem , de legtöbbje csak forgatja a Bibliát és közben a papok, lelkészek kigondolnak valami szépet az igéről és azt bebeszélik maguknak, hogy az milyen szép, milyen jó. Aztán összedugják a fejüket és beadják a rendszereiket a ,, nyájnak,, akiket sajnos jól becsapnak. Általában.
Bár szerintem a legmegbizhatóbbak a felekezetmentes gyülik. Ott még talán talán hiszik, hogy szükség van Isten természetfölötti beavatkozásaira az életünkben, elvégre az Isten természetfölötti. A tobbiek tagadják Isten erejét. Lefokozzák a természetes síkra. Mintha Isten csak egy távoli kép lenne. mintha nem lehetne megtapasztalni jelenlétét. Szóval én hiszek Isten erejében és abban, hogy igazi megelégedést, boldogságot csak a jelenlétében találok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!