Miért kellett Jézusnak meghalnia értünk?
Jézus kereszthalálát összekapcsolták az ördögi Mózesi állatáldozati rítusokkal, a mai keresztény vallások.
Jézus elég sokszor elmondta, hogy az ő Istene, nem jahve(jehova) a "gyilkológép".
Persze a zsidók ezért megölették őt, nyilván mert igazat beszélt. De ez nem azt jelenti, hogy azért halt meg hogy elvegye a bűneinket.
A Mózesi szertartásoknál volt ez szokás, mikor a zsidók állatokat áldoztak jahvénak, az állat vérét felöntötték az oltárra, feldarabolták az állatot majd elégették(engesztelésül a bűneikért pl. ha valami tisztátalannak minősített állatot ettek).
Jézus elmondja hogy miért jött.
"Arra születtem, s azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazságról"
"aki engem követ nem jár sötétségben"
Olyat egyetlen szóval se mondott, hogy azért jött, hogy a vérével elvegye a bűneinket. Főleg ne hasonlítsuk Őt valamiféle állatáldozathoz.
Nem csípom az agymosott ördögimádó Hallelujázó keresztényeket.(aminek a jelentése HalleluJahve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!