Elszúrtam az életem. Nem az vagyok aki?

soha nem késő megkeresni az élet célját.
A legnagyobb Művész, aki az életet létre hozta, nem kötötte korhoz, hogy az igazságot, és az élet célját megtalálja valaki.
Lélek vándorlás pedig nincs, mert akkor már eleve ne halt volna meg Jézus az emberekért.
Isten a szavában leíratta a lélek fogalmát.
(1Mózes 2:7) . . .Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.
Az ember a Föld alkotó elemiből, és különböző anyagokból, vízből, stb alkottatott, és ezt keltette életre Isten azzal az energiával, aminek Ő a kifogyhatatlan forrása.
Az ember orrába lehelte az élet leheletét, vagy is elindította a légzést, ami által élet funkciók, beindultak a szervek mozgása által.
Igy az lélek az maga az élő, akár állat vagy ember, ha meghal, akkor az élet erő kiszáll belőle ami éltette, és vissza tér ahonnan vétetett, s nem vándorol sehova máshova,

Sátán eljátssza a mocskos kis trükkjét veled. Persze a tetteidért te vagy a felelős, de Sátán félrevezetett a hazugságaival, aztán most azt próbálja sugalmazni, hogy értéktelen vagy, és már nem igazán lehet az életednek értelme. A helyzeted fájdalmas, de Istennek még mindig egy jó és békességes terve van veled. Mi kell ennek a megvalósulásához?
- Bocsáss meg magadnak, ne a múlton rágódj. Isten megbocsát neked még ha hetvenszer hétszer vétkezel is, feltéve, ha te is megbocsátasz az ellened vétkezőknek.
- Keresd Istent teljes szívvel! Pl. olvasd a Bibliát, ha nem érted, kérj segítséget (akár nekem is írhatsz privit, szívesen segítek, ha tudok). Ez egy izgalmas dolog, gondolj bele, kapcsolatba kerülhetsz a világmindenség teremtőjével, aki az egész világ ura!
- Ismerd meg Jézus életét, és kövesd őt a saját életedben. Ő boldog volt, és volt értelmes célja az életének. Ha követjük, a miénknek is lesz. Sátán láncokat rakott rád, Jézus leveszi azokat. Próbáld ki, hogy két hétig megtartod a parancsolatait! Nem válogatsz közülük, nem bírálod felül őket, hanem "vakon" engedelmeskedsz. Ha két héten belül nem leszel szabadabb és boldogabb, akkor Jézus nem mondott igazat.
- Lesznek nehézségek, de ne add fel! Inkább keress egy élő keresztény közösséget, amelynek a tagja lehetsz! Az elején neked lesz sok szeretetre szükséged, de ahogy fejlődsz, te is képes leszel egyre inkább másokat szeretni.

#3 Szia, először is, amikor véleményt mondasz valamiről, oda kellene írni, hogy a saját avagy az általad képviselt vallásnak a véleményét közlöd, mert az, hogy te kijelented, hogy nincs lélek vándorlás, az pusztán a te véleményed, vagy a vallási rendszeréé ami követsz, viszont ez még attól még nem lesz igazabb az, amit te írsz, mint az aki azt írja, hogy létezik.
Nem szúrtad el az életed, rengeteg fiatal, és idősebb ember is sokszor keresi az élete célját, én személy szerint későn érő típus vagyok lelkileg, és ezért, nekem is sok esetben nehézséget okozott, most is még néha nehézséget okoz, hogy teljes bizonyossággal legyek az életem célja felől. De ez nem is baj, hiszen az élet tapasztalás útján nyújt lehetőséget az embernek arra, hogy rá jöjjön, mi az ami neki való. Egy önismerettel foglalkozó könyv sorait idézem, amikor azt mondom, hogy "sokszor ahhoz, hogy meg tudjuk kik vagyunk, meg kell tapasztalnunk azt akik nem vagyunk" Szóval, néhány embernek "elkerülhetetlen", hogy szenvedés nélkül jöjjön rá az élete értelmére, céljára. Egy beszélgetés jut eszembe, ahol egy bölcs mester, és a tanítvány beszélgetett. A tanítvány kérdezte. "Hogy van az mester, hogy nem akarok szenvedni, de még is szenvedek" A mester válasza az volt, nem azért szenvedsz mert azt választod, hanem azért, mert nem érted a döntésed következményét" Képzeld el, ahogy az anya óvja a gyermekét, és elérnek a zebrához. A gyermek még nem érti a döntései következményét, de nyilván való, hogy nem akar szenvedni, hiszen a szeretet, és friss levegő, és minden pozitív hatás egyértelműen azt érezteti vele, hogy jó érzéseket akar magának. Mégis amikor kirántja az anyja kezéből a kezét, és kirohan az útra, majd meghal, mert elüti a kocsi, nem azért hal meg mert, a szenvedést, a halált választotta, hanem nem ismerte a döntésének következményét. Remélem érted a példázatok mondani valóját, de ha esetleg nem röviden leírom. A fentebbi példázathoz kapcsolódik, miszerint te sem akarsz szenvedni, viszont ahhoz, hogy rátalálj arra ami majd boldogságot hoz az életedben, sokszor meg kell tapasztalnod a döntéseid miatt, az amit nem számodra rendeltetett, és ezért szenvedsz.
Azt tanácsolom, nyugodjál meg, és tisztázd magadban, hogy a legrosszabb ami történhet, hogy meghalsz, ne félj az élet "negatív" hatásitól, hiszen bármit is éljél át egyre közelebb és közelebb visz ahhoz, akivé majd válnod kell.
Ha gondolod privátban írd meg mi az a hazugság amit te annak tartasz, és akár ott további tanácsokat tudok adni neked. Természetesen a fentebb leírtak, csakis az én, és az általam nagyra tartott emberek tanácsait tartalmazza, ezért nem szeretnék a primátus igazság jogával élni, hiszen emberként erre senkinek sincsen joga, legfeljebb vannak akik úgy érzik igen. :)

(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.
A Biblia Isten szava, és ami abban van az az igazság.
Ezért nem a vallás rendszerem sem az egyéni nézetemet írtam, hanem Isten szavából tanultak alapján merem állítani.

Vajon ki más lehetnél mint aki vagy? Jól hiszed, életednek véget vethetsz, de a problémádnak nem, mert a tudat halhatatlan, ez a lélekvándorlás lényege. Az vagy aki vagy, de ezek szerint nem tudod ki vagy. Véget vethetsz a hazugságon tengődésnek ha őszintén érdeklődsz, kutatsz kiléted iránt. Ez nem csak véget vet tengődésednek, hanem értelmet ad életednek.
A halál lelki oka a tudat hiányossága. Názáreti Jézus, nagyjaink legnagyobbja az emberek, a népek (ön-)tudatának felemelését látta feladatának, mert belátta, hogy a tudaton múlik minden. Vállalkozása sikerének érdekében hajlandó volt a legnagyobb áldozatot hozni amire egy ember képes lehet. Ő legyőzte a halált már mielőtt megölték. Színeváltozása alkalmával megkapta a biztonságot, hogy bármi is történik vele, ő tovább fog élni, akkor képes lett vállalni a szenvedést, a gyötrelmes halált. Úgy gondolom sokat segíthetne, ha előidéznéd és átélhetnéd Jézus tanítványainak lelkiállapotát azon pillanatokban mikor az első alkalommal találkoztak vele halála után és meggyőződtek arról, hogy valóban a Mesterrel van dolguk. Tudatuk akkor a 'magasba szökkent' egy ember lehetőségeinek láttára aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre.

Néha a lemondás segít. Ha lemondassz arról, hogy sikereket érj el mint művész és mások becsüljenek érte. Lehet az életnek más értelme is, mint művészetben való kibontakozás. Például ha segítessz olyanokon, akik még nálad is nehezebb helyzetben vannak, jóindulattal állsz az emberekhez akikkel összehoz az élet.
Nem mindegy Isten nélkül próbálsz e boldogulni, vagy úgy hogy Ő is része az életednek, a döntéseidnek, gondolkodásodnak.
Keresztényként 3 fontos pozitívum kerül be az életedbe, erről egy rövid írás:
Néha a lemondás segít. Ha lemondassz arról, hogy sikereket érj el mint művész és mások becsüljenek érte. Lehet az életnek más értelme is, mint művészetben való kibontakozás. Például ha segítessz olyanokon, akik még nálad is nehezebb helyzetben vannak, jóindulattal állsz az emberekhez akikkel összehoz az élet.
Nem mindegy Isten nélkül próbálsz e boldogulni, vagy úgy hogy Ő is része az életednek, a döntéseidnek, gondolkodásodnak.
Keresztényként 3 fontos pozitívum kerül be az életedbe, erről egy rövid írás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!