Hogy tudom elkerűlni a bűnt? Hogy lehetek jó ember?
Teljes mértékben nem tudod, mert sajnos örököltük a hajlamot.
Viszont a Bibliában csodálatos tanácsot írtak Isten emberei, hogyan tudsz változtatni a gondolkodás módodban, mert hát minden fejben dől el.
S ha alkalmazod a leírtakat, akkor közelebb kerülsz ahhoz az egyéniséghez, ami Isten szemében elfogadható.
Jézus azt a tanácsot adta, hogy akik már így élnek segítsenek azoknak, akik hasonlóan szeretnének élni.
(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Jézus tanítványai segítenek megtanulni azt amit Jézus elvár.
Néhány Biblia vers kezdetnek
(Efézus 4:22–25) 22 hogy le kell vetnetek a régi egyéniséget, amely korábbi viselkedésmódotokhoz igazodik, és amely megromlik megtévesztő kívánságai szerint; 23 meg kell pedig újulnotok az elméteket mozgató erőben, 24 és fel kell öltenetek az új egyéniséget, amely Isten akarata szerint teremtetett igazi igazságosságban és lojalitásban. 25 Ennélfogva most, hogy levetettétek a hazugságot, igazat mondjon mindegyikőtök a felebarátjának, mivel egymáshoz tartozó tagok vagyunk.
’Megújulás az elmét mozgató erőben’: A tökéletlen ember elméje természetszerűleg hajlik a rossz gondolkodás felé. A Biblia ezt nevezi ’testi gondolkodásnak’
A „szellemi” emberrel ellentétben a „testi” (szó szerint: ’lelki’) ember elméje a fizikai dolgok felé irányul. Az elméjét mozgató erőt egyrészt az öröklött dolgok, másrészt a megszerzett ismeretek és a tapasztalatok alakítják. Egy adott helyzetben ez az erő fogja a testi, fizikai dolgok felé terelni a gondolkodását. Ezért kapják a keresztények azt a parancsot, hogy ’újuljanak meg az elméjüket mozgató erőben [szellemben]’ (Ef 4:23). Isten igaz Szavának a tanulmányozása, valamint Isten szellemének a működése által a személy elméjét mozgató erő megváltozhat, így a korábban rá jellemző gondolkodásmód helyes irányt vehet. Egy adott helyzetben pedig ez az erő fogja a megfelelő, szellemi irányba terelni a gondolkodását (1Ko 2:13–15). Az ilyen személy elsajátítja ’Krisztus gondolkodását’, akinek mindig a megfelelő erő mozgatta az elméjét, és mindig szellemi gondolkodásmódja volt
Állandóan tanulmányoznunk kell a gondolkodásmódjukat, hogy így ’felöltsük az új egyéniséget
Díjmentes Biblia beszélgetést kérhetsz a jw.org honlapon, vagy egy Jehova Tanújától.
"Teljes mértékben nem tudod, mert sajnos örököltük a hajlamot. "
"Díjmentes Biblia beszélgetést kérhetsz a jw.org honlapon, vagy egy Jehova Tanújától."
mért kéne tanácsot olyanoktól akik ilyen hajlamot örököltek?
-Alias-
#7:
"De az első mindig a szex, megfigyelted már? Őket ez irányítja, ők a testiség miatt nem kíváncsiak a teremtőjükre"
Igen, valóban a szexszel kezdtem a felsorolást. De csak azért, mert ez a legröhejesebb: az egyszerű szaporodási aktust így felfújni, és ekkora ügyet, bűnkérdést csinálni belőle. Régen, a Biblia korában érthető volt: nem volt fogamzásgátlás, nem volt védekezés a nemi betegségek ellen, praktikusabb volt, ha vártál a házasságig a szüzesség elvesztésével, és monogám párkapcsolatban, házasságban éltél. De a 21. században mi szükség lenne ilyen megkötésre?
Mondom ezt úgy, nem érdekel a szexualitás egy cseppet sem. Nekem nem jelent gondot akár egy életen át "szűznek" maradni. De ha valakinek nagy a libidója, miért ne élhetné ki a vágyait? Ha ezt teszi, attól miért lenne bűnös?
Ez a baj a vallásokkal. Indokolatlanul bűnösnek neveznek mindenkit, aki nem a több ezer éves könyveik alapján éli az életét.
Szegény kérdezőben is bűntudatot keltettek a vallási vezetők, meg a magadfajta keresztények.
Ha te bűnösnek hiszed magad, hát hidd, de mást ne nevezz annak, kérlek!
Szia!
Mi a Te bűnöd? Mutasd meg, hogy miben vagy bűnös, amitől úgy érzed, hogy nem vagy jó!
"a Biblia korában érthető volt: nem volt fogamzásgátlás, nem volt védekezés a nemi betegségek ellen, praktikusabb volt, ha vártál a házasságig a szüzesség elvesztésével, és monogám párkapcsolatban, házasságban éltél. De a 21. században mi szükség lenne ilyen megkötésre?"
Hogy ne kapj el mindenféle nemi betegséget, hogy ne legyenek lelki, anyagi és egyéb problémáid abból adódóan, hogy mindig mással vagy, hogy ne okozz másoknak ilyen gondokat (gyerekeidnek, exeknek, stb.), stb., stb.
"Mi a Te bűnöd? Mutasd meg, hogy miben vagy bűnös, amitől úgy érzed, hogy nem vagy jó!"
Szerintem nem feltétlen van benne a kérdésben, hogy máris bűnösnek érzi magát. Lehet, hogy csak egyre nehezebbnek érzi, hogy jó maradjon, ezért kér tanácsot.
"Jézus tanítványai segítenek megtanulni azt amit Jézus elvár."
Az én egyházam nem ezt tanítja Jézusról, hanem az, hogy szeret, mindenki másnál jobban, márpedig aki szeret, az nem elvár.
Ezért kérdeztem már az elején, hogy melyik egyházhoz tartozik a kérdező. Azért az nem mindegy. Csak hogy jobban értsük egymást.
"Hogy ne kapj el mindenféle nemi betegséget, hogy ne legyenek lelki, anyagi és egyéb problémáid abból adódóan, hogy mindig mással vagy"
Védekezés+ vannak fokozatok a házasság utáni és lefekszik mindenkivel kategória között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!