Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudom elkerűlni a bűnt?...

Hogy tudom elkerűlni a bűnt? Hogy lehetek jó ember?

Figyelt kérdés
2016. okt. 8. 18:59
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
46%

Erre vannak a vallások: utat mutatnak.

Melyik vallás követője vagy?

2016. okt. 8. 19:04
 2/22 anonim ***** válasza:
59%

"Erre vannak a vallások: utat mutatnak. "

Lófütty... Figyelj oda másokra, ne okozz kárt ha lehet segíts, ehhez nem kell vallás.

2016. okt. 8. 19:11
 3/22 anonim ***** válasza:
58%

Nincs olyan, hogy jó vagy rossz ember. Ez abszolút relatív. Ki mit vesz bűnnek. Ha például valaki kijelenti, hogy ezen az oldalon válaszolni bűn, és annyi év börtönt kap, ahány kérdésre válaszolt, akkor nekem már egy sokszoros életfogytiglan kijött volna.

Ugyanígy a kereszténység pl. kitalálta, hogy házasságon kívül szexelni, önkielégíteni, Istent szidni, vagy csak nem eleget imádkozni hatalmas bűn. Kitalálta, hogy minden ember bűnös, mert örökölte a bűnre való hajlamot.

Ne is foglalkozz ezzel! Nem vagy bűnös! Legfeljebb akkor, ha a BTK ellen vétesz, de ha esetleg nem kapnak el, akkor nem lesz semmi bajod, nem jutsz pokolra, nem dől össze a világ! Ne érezd bűnösnek magad csak azért, mert a vallások azt mondják, az vagy! Felejtsd el. A bűn relatív. Ki mit lát annak.

2016. okt. 8. 19:27
 4/22 anonim ***** válasza:
42%

"Figyelj oda másokra, ne okozz kárt ha lehet segíts, ehhez nem kell vallás."

Nem ilyen egyszerű, mert ezt mindenki máshogyan értelmezheti konkrét helyzetekben. Még vallásos háttérrel sem egyszerű. Hát még anélkül. Ha olyan egyszerű lenne, nem tette volna fel a kérdést. Mert jó, figyelj oda másokra, de melyik másokra? A családomra, vagy a szomszédaimra, vagy az országomra, vagy a migránsokra? Például...

2016. okt. 8. 19:34
 5/22 anonim ***** válasza:
85%

"Mert jó, figyelj oda másokra, de melyik másokra? A családomra, vagy a szomszédaimra, vagy az országomra, vagy a migránsokra? Például..."

Nekem úgy tűnik h a vallásosság ellenére is igencsak megosztott a társaság a kérdésben, nem látom h a vallás segített volna nekik ezt eldönteni.

2016. okt. 8. 19:40
 6/22 anonim ***** válasza:
33%
Mondom, még vallásos háttérrel se könnyű az ilyesmit eldönteni. De szerintem azért mégiscsak könnyebb.
2016. okt. 8. 19:44
 7/22 anonim ***** válasza:
23%
De, bűnös vagy. Ahogy Ákos is, mert elég csak ítélkezni, már kárt okozol másnak. Elég csak durván szólni máshoz és elég csak átlépni egy nyomorultat, hogy tragédia legyen. Nem tudod kikerülni a bűnt, mert temérdek fajtája van és mind káros vagy rád nézve vagy egy másik emberre. Ezért kell átadni magunkat Istennek, hogy ő legyen az, aki irányít minket, hogy ha bűnt is követünk el, akkor tudjon tanítani általa, meggátolni a még nagyobb bajt, és megbocsátani, ha már megláttuk, hogy ismét beleestünk. Nekünk ő kellene, de amint látod sokan elutasítják és néhány ember akkora baromságokat tud írni, hogy a hajam égnek áll. De az első mindig a szex, megfigyelted már? Őket ez irányítja, ők a testiség miatt nem kíváncsiak a teremtőjükre, rettegnek attól, hogy akkor annyi a szabados életnek.
2016. okt. 8. 19:46
 8/22 anonim ***** válasza:
45%

"Mondom, még vallásos háttérrel se könnyű az ilyesmit eldönteni. De szerintem azért mégiscsak könnyebb."

Persze könnyebb ha megmondják mit csinálj, egyébként statisztikailag nincs több jó ember a vallásosak között mint a nem vallásosak között. Az h jó-e valaki nem függ ettől.

2016. okt. 8. 19:52
 9/22 anonim ***** válasza:
Nem is arról beszéltem, hogy ki a jó ember, hanem arról, hogy ki tud könnyebben dönteni.
2016. okt. 8. 20:07
 10/22 anonim ***** válasza:
Jah jó, csak mert a kérdés a jó emberségre vonatkozott.
2016. okt. 8. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!