Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, hívők! Miért...

Keresztények, hívők! Miért szükséges a létfolytonosság megszakítása Isten részéről, miért szükséges a "halál"? Jézus legyőzte a halált, a megsemmisűlést helyetünk is, nemde?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom,hogy ha egyszer Isten meg ígéri,hogy megszünteti ezt az átkot és meghozza a megváltást akkor azt be is tartja.

Mivel tudjuk,hogy a megváltás már megtörtént, akkor van egyáltalán értelme attol rettegni még mindig,hogy a halálunk pillanatában csak úgy megszününk és talán majd egyszer kitudja mikor ujra élni fogunk,HA úgy látja jónak majd a Teremtő?

Hiszünk Istennek a kiadott szavában,vagy nem hiszünk benne?

Egyik kiírt kérdésnél olvastam egyébként egy hasonló elméletet,hogy a létfolytonosság megszakad! De minek,ha egyszer a megváltás már megtörtént!? :))

2016. okt. 4. 06:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

A magam részéről félelmetesnek tartom, hogy olyan emberek akarják megmondani, hogy mit mondd/mit tanít a Biblia, akik szakadár/eretnek mozgalmak képviselői.

Még az valahogy érthető lenne, ha azt mondanák, hogy >szerintük< úgy vannak a dolgok, de az, hogy egzakt igazságként állítják be a tanításukat, és ráadásul azt a tudatlan emberek még el is hiszik, az aztán igazán félelmetes dolog.

A magam részéről ezért is nem tartom magam már kereszténynek, mert ez egy gyűjtőfogalom lesz. Keresztény akarsz lenni? Nosza, olvass ki valami újat a Bibliából, szerezz egy pár hívet, és harcolj a történelmi egyházak ellen. És innentől fogva keresztény vagy. Szerintem ez a viselkedés nem kereszténység, hanem bohóckodás, bár a vallásoknak nem ez számít, hiszen az a cél, hogy minél több hívük legyen...

Dante

2016. okt. 4. 13:26
 12/21 A kérdező kommentje:

Kedves Péter! :)

Tudod, a néhai Luther Mártim doktor mást is mondott,például ezt;

"Az értelmet át kell verni, meg kell vakítani, és el kell pusztítani. A hitnek lábbal kell taposnia minden értelmet, érzéket és megértést, és bármit is lát, figyelmen kívül kell hagyni és... semmit sem ismerni, csak az Úr szavát."

És,hogy ne legyen túl hosszú a válaszom, az Úr szava ez volt;

"És monda néki Jézus: Bizony mondom neked: Ma velem leszel a paradicsomban."

(Luk.23:43)

És sok másmindent is mondott még az Úr, de ha valakit az Úr fenti szavai nem gondolkodtatnak el, :) akkor akár az egész Szentírás sem fogja megtenni!

2016. okt. 4. 23:51
 13/21 A kérdező kommentje:

Kedves Kérdező!

A Biblia azt irja, hogy: 'a bün zsoldja a halál'. Isten a halált 'büntetésként' adta az emberre.

Jézus váltságáldozata révén pedig feloldozást nyerhetünk a bün és a halál alól.

De mig ez a Sátáni világ létezik, addig mindenki meghal. És a halál után nem megy 'a tüzes pokolba', mint ahogyan a mennybe sem. János 3:13 ezt irja: "És a mennybe sem ment fel senki, hanem ha az, aki a mennyből szállott alá, az embernek fia a Krisztus".

Kedves Molnár Sándorné! :)

Ön azt írja nekem,hogy;

"Jézus váltságáldozata révén pedig feloldozást nyerhetünk a bün és a halál alól."

Ha megkérhetem, olvassa csak vissza az Ön saját szavait mindenféle demagóg vallási beavatkozás nélkül!

Nos látja kedves Sándorné, hogy hol téved Ön!?

A váltság áldozat már meg volt, a bárány a vérét adta ami már akár ebben a pillanatban is a miénk lehet.

Ön kedves Sándorné ha elmegy a vásárba és vesz egy báránykát és azt Ön kifizeti, akkor az már az Öné abban a pillanatban, és nem kell várnia addig amíg a gazda majd jónak látja Önnek átadni. :)

Ennyire egyszerű!

És elnézést,hogy megkérdem de az Ön Bibliája szerint az a "lehelet" amit Isten fújt az ember órába, az pórból van?

A test igen, az már aztán pórból van kedves Sándorné és oda is fog vissza kerülni!-de az az értékes és szent lehelet ami Isten szájából jött ki, az Ön szerint pórrá válik kedves hölgyem!? :)

Hát őszintén megvallva én azt nagyon kétlem!

És ne haragudjon, hogy újra megkérdem de a Biblia szerint hány állatnak lehelt Isten az órába "leheletet"?

Érdekes, hogy annyi állatfajt megteremtett de egyiknél sem írja a Biblia, hogy na most az majom kapta volna az élet leheletét, pedig a teremtés szempontjából bárhogy is fájjon nekünk, de az állatok megelőztek minket! :) nemde?

És utólag most már csak meg kell kérdezzem ha nem veszi rossz néven,hogy Ön milyen Bibliát olvas? Már csak azért is mert az én Bibliámban sehol nem írja azt, hogy ez a világ a Sátáné lenne, vagy,hogy a Sátán lenne az ura ennek a világnak.

Persze azt írja,hogy kirakták a szűrét a mennyből és most itt ólálkodik körülöttünk, de sehol nem írja, hogy ő lenne az isten.

Érdekes, hogy itt újra a tisztelt Luther Márton doktor urat fogom idézni;

"Még az ördög is...az Isten ördöge!" :)

Hát nem igaza van!?

Dehogy a sátán a világ ura kedves Sándorné ,dehogy az!- csak azt hazudják maguknak! :)

A világ mindig is az Istené volt és mindig is az Istené marad!

Aki nem ezt mondja az istenkáromló.

Ne legyen istentkáromló tisztelt hölgyem mert nagy árat, nagyon nagy árat fog fizetni egy napon.

És köszönöm az ajánlatát de nem fogadhatom el, és abszolút semmi kérdésem nincs. :)

De bármikor állok rendelkezésére de nem privátban.

Örültem! :)

2016. okt. 5. 00:56
 14/21 A kérdező kommentje:

Kedves Molnár Sándorné! :)

Ön azt írja nekem,hogy;

"Jézus váltságáldozata révén pedig feloldozást nyerhetünk a bün és a halál alól."

Ha megkérhetem, olvassa csak vissza az Ön saját szavait mindenféle demagóg vallási beavatkozás nélkül!

Nos látja kedves Sándorné, hogy hol téved Ön!?

A váltság áldozat már meg volt, a bárány a vérét adta ami már akár ebben a pillanatban is a miénk lehet.

Ön kedves Sándorné ha elmegy a vásárba és vesz egy báránykát és azt Ön kifizeti, akkor az már az Öné abban a pillanatban, és nem kell várnia addig amíg a gazda majd jónak látja Önnek átadni. :)

Ennyire egyszerű!

És elnézést,hogy megkérdem de az Ön Bibliája szerint az a "lehelet" amit Isten fújt az ember órába, az pórból van?

A test igen, az már aztán pórból van kedves Sándorné és oda is fog vissza kerülni!-de az az értékes és szent lehelet ami Isten szájából jött ki, az Ön szerint pórrá válik kedves hölgyem!? :)

Hát őszintén megvallva én azt nagyon kétlem!

És ne haragudjon, hogy újra megkérdem de a Biblia szerint hány állatnak lehelt Isten az órába "leheletet"?

Érdekes, hogy annyi állatfajt megteremtett de egyiknél sem írja a Biblia, hogy na most az majom kapta volna az élet leheletét, pedig a teremtés szempontjából bárhogy is fájjon nekünk, de az állatok megelőztek minket! :) nemde?

És utólag most már csak meg kell kérdezzem ha nem veszi rossz néven,hogy Ön milyen Bibliát olvas? Már csak azért is mert az én Bibliámban sehol nem írja azt, hogy ez a világ a Sátáné lenne, vagy,hogy a Sátán lenne az ura ennek a világnak.

Persze azt írja,hogy kirakták a szűrét a mennyből és most itt ólálkodik körülöttünk, de sehol nem írja, hogy ő lenne az isten.

Érdekes, hogy itt újra a tisztelt Luther Márton doktor urat fogom idézni;

"Még az ördög is...az Isten ördöge!" :)

Hát nem igaza van!?

Dehogy a sátán a világ ura kedves Sándorné ,dehogy az!- csak azt hazudják maguknak! :)

A világ mindig is az Istené volt és mindig is az Istené marad!

Aki nem ezt mondja az istenkáromló.

Ne legyen istentkáromló tisztelt hölgyem mert nagy árat, nagyon nagy árat fog fizetni egy napon.

És köszönöm az ajánlatát de nem fogadhatom el, és abszolút semmi kérdésem nincs. :)

De bármikor állok rendelkezésére de nem privátban.

Örültem! :)

2016. okt. 5. 00:57
 15/21 A kérdező kommentje:

Igazad van kedves Alias,igazad van! :)

Mert én sem tudom..sajnos! :(

2016. okt. 5. 01:43
 16/21 A kérdező kommentje:

Ne aggódj kedves Dante, nem az emberkék fogják megmondani, hogy keresztény vagy, vagy sem hanem az Úr fogja azt mondani, hogy Te az enyém vagy,ismerem minden hajszáladat! :)

És sajnos lesznek olyanok is akiknek azt fogja mondani, hogy nem ismerlek benneteket! :(

Hát igen!-ez is ennyire egyszerű...

2016. okt. 5. 01:59
 17/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

És vajon ott is volt vele aznap a paradicsomban? Mert ha igen, akkor ezt hogyan kell érteni:

Jn 20,17

"Mondta neki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nekik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez."

Illetve, ha jól tudom, akkor az Úr Jézus Krisztus éppen az ellenkező irányba vette az utat, legalábbis az apostoli hitvallás szerint:

"...megfeszítették, meghalt és eltemették. Alászállt a poklokra, harmadnapon feltámadt a halottak közül;

fölment a mennybe, ott ül a mindenható Atyaisten jobbján"

Üdv. Péter

2016. okt. 5. 09:08
 18/21 anonim ***** válasza:
Szia, de, ez a világ a sátán uralma alá tartozik teljes egészében. Mi a Sátán? A Sátán: maga az anyag. Ez az, ami megrémiti az embert, mert létezik. Tudod, hogy néz ki? Olyan mint egy nagy hely, ahol van nagyság, sötétség, és folyton, gyorsan változó anyag, mindenki elvárásának megfelelően, szellemvilág, nagyon veszélyes. Olyan, mint egy másodrangú létező, ami viszont mindig jelen van a birodalom felett, egy részét pedig mindenki látja. ? hirtelen megjelenése után viszont Isten teremtő szava már alapjaiban is magasabbról származik, teljesen másmilyen, elsőrangú valahogy minden felett, minden vágyat kielégit, mindenkit vonz és támogatják is. Ezért anyagot teremt, hat a Sátán birodalmára, ahogy mindenre, amire csak akar. Bármit észrevehet és megszólithatja, bármit meggyógyithat, és elsőrangúként ennek van hatása a jelenben és a jövőben is, de még a múltban is. Feltárja az apró titkos jeleket amik nem uralkodnak, csak Isten hatalmas hivó parancsára. Odaát ez úgy néz ki, hogy Isten közelről megváltoztatja magát az anyagot, távolabbról meg hatalmas seregével elüz mindent, és fénnyel tölti be a már meglévő helyeket... am jó voltál, grat, na csumpa
2016. okt. 5. 12:36
 19/21 anonim ***** válasza:

"Az Isten Lélek..." (Jn 4:24)

"Isten nem a holtak Istene, hanem az élőké, mert az ő számára mindenki él." (Mk 12:27)

Isten nem abban a dimenzióban él, amiben a fizikai testünk. Ő Lélek. A lelkünk, az, akik vagyunk belül, nem hal meg, mert Isten azt a saját képére teremtette, és Isten örök.

De magát az időt is Isten teremtette, és afölött áll, úgy képzelem, hogy ő az időt (múltat, jelent, jövőt) is egészében tekinti át, mint mi a teret. Őt nem korlátozza az idő. Tehát az, hogy valamikor a jövőben lesz egy időpont számunkra, az ítélet napja, amikor testi feltámadás lesz, az nem zárja ki, hogy (lelki szemszögből nézve, ugyanis testi halálunk után csak a lelkünk marad) egyáltalán semmi időt nem vesz igénybe az a több ezer év, ami a testi halálunk és a feltámadásunk között van. Meghalunk, és rögtön feltámadunk. Ugyanezt a látszólagos ellentmondást bizonyítja Júdás levele is, amelyben azt írja, hogy Sodoma és Gomorra lakói MÁR az örök tűz büntetését szenvedik, holott a feltámadás és az ítélet még emberi idő szerint nem történt meg, az ugyanis az utolsó harsonaszóra fog végbemenni.

Az, hogy Isten számára halál nem létezik, mi sem bizonyítja jobban, hogy mind a Törvényben, mind a Prófétákban tiltott volt a halottidézés. A halottidézéskor nem a halottakkal lép kapcsolatba a médium, hanem olyan démonokkal, akik ismerték a halottat, ezért tudnak róla információkat.

Mindent egybevetve Istennek nem csak a halálról van merőben más nézőpontja, hanem az életről is. Jézus nem volt materialista, ő megmutatta, milyen a valódi élet. Nem érdekelte a pénz. Nem érdekelte, hány ellenséget szerez neki a tanítása. Nem érdekelte, hogy mennyi fájdalmon kell keresztülmennie, hogy véghezvigye a megváltás tervét. (Bizonyára nem azt tanította, hogy menj el vasárnap templomba, gyónj egyszer évente, és akkor oké vagy Istennel. Ezért nem feszítették volna keresztre. Jézus tanítása forradalmi és radikális volt. Röviden így összegezhető: "Kövess engem!") Az ő követése elhozza mindenki számára az örök életet, akik megismerik őt, és engedelmeskednek neki.

2016. okt. 6. 02:38
 20/21 Molnár Sándorné ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Amit irtam, azt a Károli Bibliából irtam. Ha elolvasod a Prédikátor 3:19-21 verseket, ott olvashatod az alábbiakat: 'Az emberek fiainak vége hasonló az oktalan állatnak végéhez, és egyenlő végük van azoknak. Amint meghal az egyik, ugy meghal a másik is, és ugyanazon egy lélek van mindenikben, és az embernek nagyobb méltósága nincs az oktalan állatoknál, mert minden hiábavalóság.

Mindenik ugyanazon egy helyre megy, mindenik a porból való, és mindenik porrá lesz.

Vajon kicsoda vette eszébe az ember lelkét, hogy felmegy-e, és az oktalan állat lelkét, hogy a föld alá megy-e?"

Itt világosan olvasható, hogy az állatban és az emberben 'ugyan az a lélek' van, vagy is ugyan az az életető erő. És a haláluk után mindegyik visszatér a porba ahonnan vétetett.

Ezt nyilván nem én találtam ki, a Biblia irja.

Ezen kivül a Mózes III. 17:11, és 14-es versek ezt irják: "Mert a testnek élete a vérben van, én pedig az oltárra adtam azt néktek, hogy engesztelésül legyen a ti életetekért, mert a vér a benne levő élet által szerez engesztelést.

Mert minden testnek élete az ő vére a benne levő élettel. Azért mondom Izrael fiainak: semmiféle testnek a vérét meg ne egyétek, mert minden testnek élete az ő vére, valaki megeszi azt, irtassék ki."

A Bibliában sehol nem olvasol arról, hogy az embernek lenne egy 'különálló lelke', ami menne valahová is. Még olvasd el kérlek a Prédikátor 9:7,8,és 12-es verseket. Itt választ kapsz arra, hogy mi van a halál után.

A másik általad kétségbe vont kérdés, hogy Sátán uralkodik-e a világ felett? A következő két idézet támasztja alá. A Lukács 4:5-8-ig terjedő versek ezt irják:

"Majd felvivén őt az ördög egy nagy magas hegyre, megmutatá néki a föld minden országait egy szempillantásban.

És monda néki az ördög:Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét, mert nékem adatott, és annak adom, akinek akarom.

Azért ha te engem imádsz, mindez a tied lesz."

JÉzus nem vonta kétségbe Sátán szavait, hiszen tudta, hogy valójában ő uralkodik. Mert hogyan ajánhatott volna fel valamit Jézusnak, amivel nem rendelkezik?

A János 14:30 ezt irja: "Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme: és én bennem nincsen semmije."

A János I. 5:19 ezt irja: 'Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonoszságban vesztegel."

A Korintus II. 4:4 - "Akikben e világ Istene megvakitotta a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát, aki az Isten képe."

Tehát ezt sem én találtam ki, hogy most a világ felett Sátán uralkodik. Az ő tulajdonságait tükrözi vissza ez a világ. Háboruk, öldöklések, bünözés, igazságtalanságok...stb. mind tőle származnak. Ha Isten uralkodna, akkor szeretet és béke lenne.

Üdvözlettel:Judit!

2016. okt. 6. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!