Egy inkvizítor mi alapján döntött, hogy valaki esetleg lehet boszorkány, vagy megszállott?
Csakis a Biblia volt az ami alapján dönteni tudtak, vagy voltak más előírások is aminek a segítségével majd vád alá tudtak helyezni embereket?
Tényleg érdekel a kêrdés mert találtam egy tanulmányt ami az inkvizícióval foglakozik,és sokminden van amit rosszul tudunk ezzel kapcsolatban.
Azért az inkvizícióval kapcsolatban nem árt megjegyezni, hogy az ateista vallásgyűlölő mainstream média előszeretettel szeret erősen túlozni.
Egy neo-marxista oldalon (direkt nem akarom belinkelni, hogy ne népszerűsítsem), az van leírva, hogy a kereszténység 800 millió embert gyilkolt meg. És az a legdurvább, hogy a politika kategóriában a liberálisok-marxista felhasználók ezt tök komolyan is vették és én lettem 0%-ra pontozva, amikor elmondta, hogy ez hülyeség.
Néhány tévhit eloszlatására ajánlom ezt:
A vallásgyűlölő-liberális jakobinusok néhány hónap alatt több embert öltek meg mint amennyit az inkvizíció valaha is a történelem folyamán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!