Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit akar Jézus mondani az...

Mit akar Jézus mondani az alábbiakban?

Figyelt kérdés

Ján 8:51

Bizony, bizony mondom nektek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké.

"Nem lát halált soha örökké.."

És az alábbiakban ki is egészíti;

Ján 11:25

Monda neki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz énbennem, ha meghal is, él;

Tehát Jézus bíztató szavai nem azt jelentik véletlenül,hogy van élet a halál után, és a halál pillanatában azok akik megtartják az Ő beszédét tulajdonképpen meg sem halnak csak egyszrűen túl lépnek az örök életbe?

Pontosan úgy mint a mellette való lator a kereszten,akinek meg igérte,hogy még aznap vele lesz a paradicsomba.

2016. okt. 2. 10:23
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

opendoor :)

Jézus nem hazudott, a lator ott volt vele még aznap a paradicsomban. Csakhogy ezt elfogadd, el kell fogadnod a Szentháromságot! :)

Csakhogy neked ez nem fog menni, igaz?

Jézus nem hazudott!

És én ebben hiszek... :)

2016. okt. 2. 18:51
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia!

"Ne csodálkozzatok ezen: mert eljő az óra, a melyben mindazok, akik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát, és kijönnek; akik a jót cselekedték, az élet feltámadására; akik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására." (Jn. 5:28-29)

"És láttam királyi székeket, és leültek azokra, és adatott nékik ítélettétel; és láttam azoknak lelkeit, akiknek fejüket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. A többi halottak pedig meg nem elevenednek, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás."

(Jel. 20:4-5)

Üdv. Péter

2016. okt. 3. 09:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Jézus nem hazudott. A Jehova tanúi hazudnak, amikor azt állítják, hogy a lélek is meghal a test halálakor és az illető személy csak Isten emlékezetében él tovább.

Jézus a halottaknak is hirdette és prédikálta az Evangéliumot. Aztán akik a seol foglyai voltak, azokat magával vitte a Paradicsomba.

Az emberben az Istenből való Élet Lehelete van, azaz örökké való.

Az utolsó időkben a meghalt szent mártírok Isten oltáránál várják az ítéletet és a feltámadást, tehát élnek és léteznek, noha testben meghaltak.

Ezekre mind van ige.

2016. okt. 15. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!