Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit akar Jézus mondani az...

Mit akar Jézus mondani az alábbiakban?

Figyelt kérdés

Ján 8:51

Bizony, bizony mondom nektek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké.

"Nem lát halált soha örökké.."

És az alábbiakban ki is egészíti;

Ján 11:25

Monda neki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz énbennem, ha meghal is, él;

Tehát Jézus bíztató szavai nem azt jelentik véletlenül,hogy van élet a halál után, és a halál pillanatában azok akik megtartják az Ő beszédét tulajdonképpen meg sem halnak csak egyszrűen túl lépnek az örök életbe?

Pontosan úgy mint a mellette való lator a kereszten,akinek meg igérte,hogy még aznap vele lesz a paradicsomba.

2016. okt. 2. 10:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is így értelmezem és szerintem kb mindenki. Viszont mi a kérdés?
2016. okt. 2. 10:46
 2/13 anonim ***** válasza:
Egész jól leírtad hogy mit jelent. Mi a kérdés? :D
2016. okt. 2. 10:54
 3/13 A kérdező kommentje:

Hát tulajdonképpen nem tudtam,ha jó értem. :)

De ezekszerínt jól..

Köszönöm! :)

2016. okt. 2. 11:12
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Bár ezt tanítják, de nem ezt jelenti.

Aki meg hal, és méltó rá, feltámadásban részesül,

De nem az égbe, hanem a földre,

Istennek kétféle teremtése van, Fizikai és szellemi, az embereknek az örök életet a Földre ígérte,az angyaloknak, pedig az égben van az életük.

Mivel az embereknek hiba csúszott Ádám miatt ebbe a tervbe,ezért kellett Jézus,hogy a halálával vissza állítsa az eredeti tervet.

A feltámadás pedig a földön lesz, Jézus ezer éves uralma alatt. Addig a halottak, "alszanak."

Az angyaloknak nincs feltámadás, őket senki nem váltotta meg. Így akik ott hibáznak elfognak pusztulni.

2016. okt. 2. 12:26
 5/13 anonim ***** válasza:
Opendoor, akkor mivel magyarázod, hogy a lator aznap Jézussal volt a Paradicsomban?
2016. okt. 2. 12:30
 6/13 A kérdező kommentje:

Gabriel Tailor jó kérdés! :)

És még van egy másik is.

Jézus miért igérne olyasmit amit aztán nem tart be?

ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké.

Jézus hazudna,vagy hazudott a latornak is?

Nem hinném!

2016. okt. 2. 12:39
 7/13 anonim ***** válasza:
A test halandó, az örök élet a lélekre (egész pontosan a pneumára, a szellemre) vonatkozik. A majdani feltámadáskor pedig nem az evilági, biológiai testünkben (görögül szarx) hanem egy másfajta, "átszellemült" testben (görögül szóma) fogunk feltámadni, amely testnek nem lesznek biológiai szükségletei és biológiai funkciói.
2016. okt. 2. 14:03
 8/13 anonim ***** válasza:
13%

Hogyan lehetett volna Jézussal az nap a paradicsomban, amikor a Paradicsom még most 2016-ban sem jött el-?

Azon kívül Jézus 3. napig halott volt,(így ha ezt vesszük alapul akkor) a "harmadik napon lehettek volna a paradicsomban" együtt.

A "paradicsom"pedig a földön lesz.

2016. okt. 2. 14:58
 9/13 anonim ***** válasza:
Jól értem, Opendoor, hogy Jézus szavait is képes vagy meghazudtolni, ha az nem egyezik az Őrtorony tanításával? O.o
2016. okt. 2. 15:25
 10/13 anonim ***** válasza:
Igen, ezt máshogy nehéz értelmezni, ezek szerint azt állítod, hogy Jézus hazudott...:D
2016. okt. 2. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!