Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az öngyilkosság pontosan mi...

Az öngyilkosság pontosan mi miatt bűn?

Figyelt kérdés
Mert ha tényleg csak Isten látja a lelkemet, és legbelül mindig is jó szándékú voltam, de úgy érzem, nem bírom tovább és megölöm magam, akkor mi ellen vétek?

2016. szept. 28. 22:38
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
81%
Az én szememben semmi ellen, ha VALÓBAN megvan rá az okod. Ami extrém ritka, az öngyilkosságot elkövetők nagy része irreálisan rosszul ítéli meg a helyzetét, túlságosan gyenge meg ilyenek. Ezzel együtt sem tartom bűnnek, csak átkozottul nagy hibának, amiért meg is fizet. Ha az van, amit írsz, hogy nem bírja tovább, azt még akár meg is értem. Itt is bizonyára rossz döntésnek tartom, de az adott ember szemszögéből már más a leányzó fekvése. Amelyik élethelyzetet az egyik ember megoldja, a másiknak lehet kibírhatatlan és megoldhatatlan, mert ő más, akár gyengébb típus... Hiába sima ügy másnak, ha neki nem. S ha az ő morális kódexébe s lehetőségeibe nem fér bele a halálon kívül más... Meg tudom érteni, ez van. Lehet, hogy túl empatikus vagyok.
2016. szept. 28. 22:50
 2/32 anonim ***** válasza:
60%
Keresztényeknél alapvetően mindenért pokolra jutsz. De ebből a szempontból talán pozitívum hogy ettől a félelmed visszatart hogy ne csinálj hülyeséget.
2016. szept. 28. 22:55
 3/32 anonim válasza:
33%
Azért mert a testedet és a lelkedet tőle kaptad.És bűn abban kárt tenni.Arról nem beszélve hogy a gyilkosság halálos bűnnek számít, amit ha meghalsz nem tudsz meggyónni.Verd ki a fejedből ezeket a gondolatokat!Mindig van kiút, ne add fel!
2016. szept. 28. 22:56
 4/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat:)

Az az igazság, hogy gyakran elfog ez az érzés, de valami (talán a tudat, hogy bűn, amit meg akarok tenni) mindig visszahúz...

2016. szept. 28. 23:03
 5/32 anonim ***** válasza:
31%

Már nem bűn, mert betegségnek nyilvánították. Ennek ellenére ne tedd.

Egyébként lehet abba kéne hagynod a vallásosdit. Nekem sokszor adott erőt h tudom h csak magamra számíthatok, így elértem a céljaimat.

2016. szept. 28. 23:08
 6/32 anonim ***** válasza:
39%
Érdekes, hogy nem vallás specifikusan tetted fel a kérdést, de mindenki keresztyén szempontból értékelt, holott az öngyilkosság több vallásnál is bűn. A keresztyén tanítás szerint azért, mert Istentől van az élet és nincs jogod eldobni, de olyan vallásoknál ahol hisznek az újjászületésben ott azért, mert nem jártad végig a számodra kijelölt életet, ami a lélek tanítását szolgálná a nehézségeivel. Akárhogy is nézzük az öngyilkosság lényegében megfutamodás a vélt vagy valós problémák elől és valóban az egyik leghülyébb döntés, adott esetben.
2016. szept. 29. 00:00
 7/32 pelgrim ***** válasza:

«Mert ha tényleg csak Isten látja a lelkemet, és legbelül mindig is jó szándékú voltam, de úgy érzem, nem bírom tovább és megölöm magam, akkor mi ellen vétek?»

A saját isteni kiléted ellen, Isten nem egy valaki rajtad kívül, Isten az élet tebenned.

2016. szept. 29. 08:03
 8/32 anonim ***** válasza:
6%

Két oka van ennek.

Egyrészt, mert az életet igazából, csak Istennek van joga elvenni.

Ha valaki nem tart ki a próbáiban, akkor nem hiszi el, hogy a Teremtő a kellő időben és módon képes segítséget adni, s Sátán örül ennek, hogy nem tudsz Isten mellett kitartani. A hited máris zátonyra futott. S Istenbe vetett bizalmad sincs,hogy neki van hatalma segíteni.

Ha valaki megöli magát, az élethez való jogáról szabad akaratából önként mondott le. Vagy is nem akar élni egyáltalán.

Tehát nem jogosult a feltámadásra.

S itt jön be, hogy mennyire volt tiszta az elméje.

Egy egészséges gondolkodású tiszta tudatú ember,képes túl látni a nehézségeken.

Azt mondjuk,hogy a remény hal meg utoljára. Ha valaki feladja a "harcot" akkor elvesztette a hitét, bizalmát, reményét Istenben, nem tudott kiállni szilárdan.

Lehet, hogy nem táplálta a reménységét, a hitét, Istenbe vetett bizalmát, hagyta, hogy az események irányítsák,az érzelmeit.

Nekem sokat segített, és segítenek ezek a versek:

(Róma 12:12) 12 Örvendezzetek a reménységben. Tartsatok ki a nyomorúságban. Legyetek állhatatosak az imában.

(Mikeás 7:7–10) 7 Én viszont Jehovára figyelek szüntelen. Megmentésem Istenére várakozom. Meghall engem az én Istenem. 8 Ne örvendezz fölöttem, ellenséges asszony. Bár elestem, fel fogok kelni; bár sötétségben lakom, Jehova a világosságom lesz. 9 Jehova haragját hordozom, mert vétkeztem ellene, mígnem eljár peres ügyemben, és igazságot szolgáltat nekem. Kivezet engem a világosságra, meglátom az ő igazságosságát. 10 Ellenségem pedig látni fogja, és szégyen borítja majd azt, aki ezt mondta nekem: „Hol van ő, Jehova, a te Istened?” Saját szememmel fogom nézni azt; összetiporják, mint az utca sarát.

2016. szept. 29. 08:39
 9/32 anonim ***** válasza:
0%

Amikor döntéseket hozunk az élet bármely területén, ne hagyjuk ki Istent belőle.

(Példabeszédek 3:5, 6) 5 Bízzál Jehovában teljes szívedből, és a magad értelmére ne támaszkodj. 6 Minden utadban vedd figyelembe őt, és akkor ő fogja egyengetni ösvényeidet.

2016. szept. 29. 08:45
 10/32 anonim ***** válasza:
35%
Istentől kaptuk az életünket, nincs jogunk véget vetni.
2016. szept. 29. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!