Jehova Tanúi az Őrtorony elfogadja Szent Polikárp vallomását?
@ Ha mi Jehova Tanúi nagyobb tekintélyt adunk az Őrtoronynak, ami igaz is egybként – ti is nagyobb tekintélyt adtok, minden filozófiának és hamis vallásos tekintélyeknek (ez nem sértésnek szántam, csak igazságnak)
S miből gondold, hogy a II.században élő Polikárposz keresztény vértanú püspök hamisabb tekintély, mint az Őrtorony? Most nem azért, de mi szól egyáltalán az Őrtorony mellett?
Mivel nem sokat tudni Polikárpról, csak az írásokból, amit írt, vagy írtak róla, vagy fordítottak róla, egyszer így beszél egyszer úgy:
Elfogadható ima:
Nem elfogadható:
Aztán itt van ez: Amikor a filippieknek írt levelet azt próbálta igazolni, hogy ha valaki alamizsnát ad, az megmentheti őt a haláltól "az adakozás megment a haláltól".
X. – A SZENT ÉLETRE VALÓ FELHÍVÁS
Zsolt 49:7,8 Senki nem válthatja meg még testvérét sem, nem adhat érte váltságot Istennek (Lelkük megváltási ára oly magas, hogy időtlen időkig kifizetetlen marad). (UV fordítás)
Károli: Zsolt 49: 8 Senki sem válthatja meg atyjafiát, nem adhat érte váltságdíjat Istennek.
9 Minthogy lelköknek váltsága drága, abba kell hagynia örökre;
Így helyes: Róma 6:23 Mert a bűn zsoldja a halál, az ajándék pedig, amelyet az Isten ad, örök élet Krisztus Jézus, a mi Urunk által. (UV fordítás)
Károli: Róma 6: 23 Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.
Hát pl. ebből is gondolom.
Az Őrtorony mellett az szól, hogy összefüggően ír, ha nem így tenne elismerné azt, és Az Őrtorony sem tud mindent.
(egy Tanú)
@ Nem elfogadható:
Aztán itt van ez: Amikor a filippieknek írt levelet azt próbálta igazolni, hogy ha valaki alamizsnát ad, az megmentheti őt a haláltól "az adakozás megment a haláltól".
Polikárp itt a Szentírást idézi, pontosabban a deuterokanonikus Tóbiás könyvét a Septuagintából:
"Adj alamizsnát a vagyonodból. Ne fordítsd el arcodat a szegénytől soha, s akkor Isten sem fordítja el arcát tőled. Amennyi vagyonod lesz, aszerint segíts másokon: ha sok lesz, adj többet, ha kevés lesz, adj kevesebbet, de ne feledkezzél meg a jótékonykodásról. Így szép kincset gyűjtesz magadnak az ínséges napokra. Az alamizsna ugyanis megment a haláltól és attól, hogy a sötétségre kerülj. A Magasságbeli ugyanis úgy tekinti az alamizsnát, mintha neki adnánk értékes áldozati adományt." (Tób 4,7-11)
Tóbiás könyve összhangban van Jézus tanításával:
"Én is azt mondom nektek: szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy amikor meghaltok, befogadjanak titeket az örök hajlékba." (Lk 16,9)
"Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Éhes voltam, és adtatok ennem." (Mt 25,34-35)
@ Az Őrtorony mellett az szól, hogy összefüggően ír,
Hát ezt nem nagyon értem, a legnagyobb hülyeségről is lehet összefüggően írni.
"Ha mi Jehova Tanúi nagyobb tekintélyt adunk az Őrtoronynak, ami igaz is egybként – ti is nagyobb tekintélyt adtok, minden filozófiának és hamis vallásos tekintélyeknek (ez nem sértésnek szántam, csak igazságnak)"
Kinek van nagyobb tekintélye? Az apostolok utódainak, akikről jól tudjuk, hogy minden lényeges tanítást megvallottak, amit ti tagadtok (pl. Krisztus Istenségét vagy a lélek halhatatlanságát), s vértanú halált haltak Krisztusért vagy a nem vértanú halált halt vezetőiteknek, akik annyi baromságot összehordtak már csupán száz év alatt, hogy nem győzik módosítgatni az értelmezéseiket? Nekem egyértelműen az előbbi.
14-esre:
"Én is azt mondom nektek: szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy amikor meghaltok, befogadjanak titeket az örök hajlékba." (Lk 16,9)
A halál után nincs élet, hogy befogadják őket - Zsolt 115:17 „Nem a halottak dicsérik Jahot, nem is a csendességbe alászállók,” és nem tudnak semmit – Préd 9:5,6 (Károli 9:7,8) Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket. 6 Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt.
"Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Éhes voltam, és adtatok ennem." (Mt 25,34-35)
Ezek az „áldottak” nem azért ’veszik birtokba’ „a világ kezdetétől nektek készített országot”, mert enni adtak Jézusnak, hanem ahogy a 32,33. vers írja „juhok” voltak, vagyis szelíd természetű emberek és ezek öröklik a földön az „országot” (Zsolt 37:11 – A szelídek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek majd a béke bőségében. A másik meg ellentétben lenne a Károli: Zsolt 49:8,9-el, amit újra idézek: Senki sem válthatja meg atyjafiát, nem adhat érte váltságdíjat Istennek.
9 Minthogy lelköknek váltsága drága, abba kell hagynia örökre;
A másik a Luk 7:36-50-ben egy farizeus is meghívta Jézust, ám Jézus mégis elítélte, amiért nem tett meg más dolgokat, úgyhogy hiába erősködsz az apokrif Tóbiás könyve nem mind van összhangban Jézus tanításával.
(egy Tanú)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!