Ha egy kis szimpla arany keresztet viselek a nyakamban, bálvány imádó vagyok, ha meg egy jw orgos medált akkor meg nem?
Most mi alapján lehet eldönteni,hogy az egyik miért bálvány és a másik meg miért nem az?
A tegnap láttam egy idős hölgy nyakában (teljesen véletlenűl) egy medált aminek a közepében egészen jól látható volt a "jw.org" és alatta 4 héber betű.
Ez egy ovális alakú arany medál volt.
Nekem egy kereszt van a nyakamban,csak azt nem értem,hogy rám miért "mutogatnak újjal" mert bálványimádó vagyok (szeríntük), de nekik miért meg engedett és teljesen elfogadott ez az ékszer viselete?
Kedves Kérdező.
Semmilyen bálványt nem hordunk, nincs medál a nyakunkban, a táskánkon, vagy más hol.
Aki ilyet visel, az megszegte azt az alapelvet amit a Biblia ír, és egyénileg nem hordhatja ezeket semmilyen módon, mivel jogilag nem is engedélyezik,
a jw.org, honlap egy tájékoztató jellegű internetes oldal, ha látnák ilyet azonnal felhívná a figyelmet arra, hogy ilyet nem engedélyez a jogi osztály.
Ha pedig nem hajlandó ezt megérteni, vagy változtatni, akkor a többi testvéreit teszi ki ennek a rágalomnak, és a jogi osztályt is felülbírálta.
Ez pedig büntetést von maga után.
Oopenddor : A Bibliában semmilyen jogi tiltás vagy engedély nincs. Legfeljebb a ti Jehova Bibliájában.
A kérdésre: Nem bálványimádás a kereszt vagy más vallási jelkép a nyakban hordva, mert nem imádod a jelképet.
Bálványimádás: amikor egy tárgyat ( nem amit ábrázol) szentként tisztelsz és imádsz!
Opendor kedves te most engem hazugsággal vádolsz?
Mondtam,hogy mit láttam és ezt én a két szememmel láttam attól függetlenűl,hogy te hiszed vagy sem.
De egyébként is a net teli van ilyen ékszerekkel meg mindenféle mütyükkel,kulcstartókkal,mandzsettákkal,medálokkal stb amelyeken ott van rajta a jw.org.
Akkor miért tagadsz valamit ami igen is jelen van?
A kereszt az egy pogány szimbólum, ezért nem is halhatott meg Jézus egy kereszten, hanem csak egy oszlopon. Bolondok is lettek volna a rómaiak ha pont a kereszténység alapítóját feszítik ilyenre.
Ellenben a jw.org őskeresztény szimbólum, Jézus és tanítványai egyaránt nyakkendőtűt, töltőtollat és kitűzőt hordtak jw.org felirattal. Ezért ez nem bálványimádás.
A bálványimádás helyes definíciója:
Minden, amit az őrtorony társulat éppen annak tart.
És mond kedves Barátom.
Hol lehet ilyet kapni, és menyibe kerülnek?
Sajnálom, de ezek egyike sem a hivatalos honlapunk,
Így nem hiszem, hogy ezt bárki jóváhagyta volna.
Mindent a jw.org honlapon közölnek, ami azon kívül van annak semmi köze a Tanúkhoz.
BIZONY!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!