Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a baja a barátnőmnek?

Mi a baja a barátnőmnek?

Figyelt kérdés
A barátnőm hívő keresztény, én viszont világi vagyok. 10 hónapja vagyunk együtt és több nézeteltérésünk is volt már a hívőség és nem hívőség miatt. Legfőképp a nemi élet. Nagyon-nagyon, rettentően nehezen ment bele hogy lefeküdjön velem, ez kb. fél évvel ezelőtt volt. Szűz volt ő is, én is. Ez így is ment jó néhány hónapon keresztül, rendszeresen együtt voltunk és én úgy láttam hogy élvezte, legalábbis Ő is ezt mondta. Aztán kb. másfél hónapja úgy döntött hogy van egy elhatározása és befejezte a szexuális életet egészen a házasságig. Én valahogy nem tudom felfogni hogy most ennek mi az értelme... egyébként sem volt annyira oda a szexért, amit szintén nem értek, de szerintetek valóban az Istennek való megfelelés miatt nem fekszik le velem, vagy csak azért mert utálj a szexet?
2016. szept. 13. 21:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

"szerintetek valóban az Istennek való megfelelés miatt nem fekszik le velem, vagy csak azért mert utálj a szexet?"

Előfordulhat ez is, az is, meg a kettő együtt is. Mindenesetre az már biztos, hogy nem vagytok közös nevezőn. Hogy lehettek-e még ezek után valaha is egy pár, az sok mindentől függ. (Például az sem mindegy, hogy hány évesek vagytok.)

2016. szept. 13. 22:05
 2/15 anonim ***** válasza:
Ha van baja, azt lehet, hogy tőle kellene megkérdezni, pontosan mi. A legnagyobb gond, hogy a ti szemlélet módotok ég és föld, a Biblia több helyen is utalást tesz arra, hogy hívő ember, ne nagyon kezdjen olyannal, aki világi életet él, nem azért, mert a világi ember rosszabb volna bármivel is egy hívőnél, egyszerűen csak, általában annyira mások a nézetei a két félnek, hogy előbb, utóbb ezek felszínre kerülnek, és vitákba fog folyni, erre bizonyíték az is, amit leírtál. Azt tanácsolom, üljetek le és beszéljétek meg egyenesen, hogy pontosan mi is az elképzelésetek az életről, ebben is igaz az az általános mondás, hogy ami nem megy azt nem szabad erőltetni.
2016. szept. 13. 22:57
 3/15 szp72 ***** válasza:
91%
Az a baja, hogy a bűntudattal nem igazán lehet élvezni.
2016. szept. 13. 23:17
 4/15 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon LOL vagy Kérdező.

A kereszténység tanítása szerint a házasság előtti szex bűn. Lehet vitatni, filozofálni rajta, hogy ez miért van így, nekem is megvan erről a véleményem, de tény, ami tény, az Egyház hivatalos tanítása szerint bűn!

Nem értem az értetlenkedésedet, most tényleg ennyire hülye vagy, esetleg csak megjátszod magad? A csajnak bűntudata van, az Egyház szerint bűnben él. Ezt jelzi az is, hogy ő nem akart veled eredetileg kefélni, ezért ment bele "nagyon-nagyon" nehezen.

Ha előtted ez az egész nem nyilvánvaló, akkor elgondolkodhatsz azon, hogy vajon az IQ-d megüti-e egyáltalán a 80-at...

Dante

2016. szept. 14. 00:36
 5/15 Bok Globule ***** válasza:
14%
Szörnyű. Keress más barátnőt és vissza se nézz, mert ez még súlyosbodni fogsz, ha nem akarsz egy életre a pszichiátere lenni. Jonnek majd a hóbortok aztán a paranoia, egy hivő bigott keresztény mellett ne számíts nyugodt és kiegyensúlyozott életre.
2016. szept. 14. 02:48
 6/15 Bok Globule ***** válasza:
*sulyosbodni fog
2016. szept. 14. 02:49
 7/15 anonim ***** válasza:
37%
Arra nem gondoltál még, hogy esetleg rossz szerető vagy és kellemetlen neki amit csinálsz és csak azért nem mondta meg nyíltan, mert nem akart megbántani?
2016. szept. 14. 03:19
 8/15 anonim ***** válasza:
89%

Az a baja, hogy odaajándékozta az egyetlen testi kincsét olyannak, aki ezt nem érdemelte meg. Neked a test a fontos, neki nem, ő nem erre alapozná a házasságot.

Már az taszító, hogy az akarata ellenére te hosszú időn keresztül szekáltad a szexel. Holott ő meg akarta őrizni a tisztaságát a házasságig.

Neki nem a szexualitással van baja, hanem veled és mindenki másnak írom, hogy házasságon belül kötelező a szex a kereszténység tanítása szerint, nem frigid feleségeket akar Isten.

2016. szept. 14. 04:48
 9/15 anonim ***** válasza:
8%
Lefeküdt egyszer önnel, innentől rizsa az egész, nem hiteles a csaj..
2016. szept. 14. 06:05
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem jobb ha hagyod a csajt. Egy bigott hívő, aki küszködik a saját szexuális vágyai és az egyház tanításainak ellentétével, sosem lesz kiegyensúlyozott. Szinte ugyanez volt az egyik exem esetében, azzal a különbséggel, hogy ő 30 éves volt, mikor összejöttünk és már egyikünk sem volt szűz. Egy darabig mentek a dolgok, de mindig küszködött a vallásos neveltetésével és sosem tudta elengedni magát és igazán élvezni. Aztán volt egy pont, mikor kijelentette, hogy többet nem akar szexelni a házasságig. Mondjuk az a csaj más szempontból is életképtelen volt, és ezen kijelentése ellenére később megcsalt, de legalább megvolt a végső szó, hogy ott hagyjam.

Szóval, ha ennyire különböznek a nézeteitek és nem bírod, jobb ha otthagyod a csajt, de ezt neked kell eldöntened.

Hány évesek vagytok amúgy, mert az is lényeges lehet?

2016. szept. 14. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!