Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak követői, vagy utánzói...

Jézusnak követői, vagy utánzói vannak?

Figyelt kérdés
2016. szept. 12. 20:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Aki utánozni szeretné Jézust, az gyógyítson betegeket, űzzön démonokat, támasszon halottakat. Ha nem megy, akkor nézzen a tükörbe, lássa meg a korlátait, és keresse Isten akaratát. Jézus követői azt teszik, amit mond, nem pedig azt, amit tudni vélnek Róla és az akaratáról, Jézus ugyanis egy személy, Aki intelligens lévén ki tudja fejezni magát, ha valakinek halló fülei vannak. Nem mondott mást Ő sem: "Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem" (Jn 10,27)

Láttatok már olyan juhot, amelyik utánozta a pásztorát?

2016. szept. 13. 15:29
 12/15 anonim ***** válasza:

Ja, a János 10,27-ben a 'követ'-nek fordított 'akolútheó'

jelentése: kísér, követ, csatlakozik, vezetteti magát, alkalmazkodik, hasonló, megegyezik vmivel. Az Újszövetség nyelve nem a latin, hanem a görög, így nem perdöntő, hogy milyen latin szót használnak, szemben a Biblia szövegével.

2016. szept. 13. 15:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"Láttatok már olyan juhot, amelyik utánozta a pásztorát?"

Ez nagyon tetszett, nagyon frappáns volt. :)

2016. szept. 13. 15:52
 14/15 anonim ***** válasza:
Követjük az életmódját és utánozzuk a tulajdonságait.
2016. szept. 15. 10:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Tehát akkor vesztek Úrvacsorát is? 😛

Ugye hogy nem utánozzátok... Pedig ez utasítás volt és nem csak annak a pár embernek. Mindenkinek, aki őt követni akarja.

2016. szept. 15. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!