Azok a keresztenyek akik szep csendben elvaltak majd uj parjuk lett miert ragaszkodnak ahhoz, hogy ismet legyen egyhazi eskuvo mint ha az lenne az elso?
Én biztos nem mernék mást megszólni, mert ez a kérdés is jó nagy képmutatás. Te tökéletes vagy talán, hogy mást meg mersz szólni?
Nekem 25 év és egy társ van a hátam mögött, mégsem tenném.
"Kik azok akik szerint ez nagy kepmutatas?"
Még egy strigulát húzhatsz az #1-es hozzászóló után.
Ha valami, akkor az az orbitális képmutatás (és aljasság) - ítélkezni más felett - tetézve azzal, hogy bármit tudnál róla, csupán csak azt, hogy keresztény.
"Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess!"
Tisztázzunk valamit: kereszténynek NINCSEN újraházasodás!
Csak, ha meghal a párja.
Ha rosszul házasodott, akkor így járt. Külön lehet élni, de válni - és főleg: újra házasodni - TILOS!!!
Ugyanígy keresztény ember házas emberrel (ugye nincs válás) - NEM házasodhat.
Ezek után miféle templomi esküvőről beszélünk?
Aki vallásos, az lesz szíves követni a vallása ÖSSZES előírását!
7: Azért mert valaki vallásos még nem hülye, önsanyargató zombi.
Jogilag el lehet válni, és attól még nem lesz valaki rossz ember, hogy nem marad egy rossz kapcsolatban élete végéig.
Nyilván templomi esküvője nem lehet már több.
# 7
"Tisztázzunk valamit: kereszténynek NINCSEN újraházasodás!"
Ezt rosszul tudod. A kereszténységben kezetektől fogva volt lehetőség elválni és újraházasodni. Egyedül pappá szentelni nem lehetett elvált férfiakat, ahogy azt az egyetemes zsinatok kánonai kimondták.
Az ortodox egyházban ez továbbra is így van, csak a katolikus egyház vezette be a válás tilalmát, már az egyházszakadás után.
"önsanyargató zombi"
Hogyne, természetesen.
Csak innen kezdve ő már nem keresztény, mivel megtagadott egy keresztény előírást. Ill. ha mégis kereszténynek mondja magát, akkor vagy bűnös (amit meg kell szüntetni), vagy hazug.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!