Tudjuk értékelni Isten szeretetét? Hogyan? Mivel?
Egy itt közölt kép miatt vetődött fel ez a kérdés. Mert Isten annyira szeretett minket, hogy a Fiát feláldozta értünk, hogy nekünk lehetőségünk legyen megszabadúlni az ádámi bűntől, és ezzel együtt a haláltól.
Tehát Isten bizonyítottan szeret minket, de...és mi??
A szeretetre a megfelelő válasz a szeretet.
Ha komolyan vesszük Istent és őszintén szeretjük Őt és egymást, akkor azzal már értékeljük az Ő szeretetét.
Zitus... szerintem te már megtehetnéd, hogy legalább normális kérdéseket teszel fel.
Mármint a kérdesd még elmegy - de amit hozzá írtál... ennél neked több eszed van.
3-as bár a kérdésre nem választ írtál....,
köszönöm a le/fel értékelésedet, de az írásodtól föggetlenül, valóban érdekel az, ki mit gondol arról, hogy mi emberek, hogyan tudnánk(tudjuk) kimutatni azt, hogy NAGYRA értékeljük Isten irántunk mutatott szeretetét....
köszönöm, mindenkinek, aki leírta a véleményét :-)
Most így újraolvasva gyanús, hogy a kérdés az kötelező, amit meg hozzáírtál, az a saját gondolatod.
Lehet, hogy ezért üt el ennyire egymástól a kettő...
A kérdés elég jól ki van találva, a gondolataid pedig... hát... kicsit még kellene csiszolgatni.
Sok köze nincs a valósághoz, de még a szeretethez sem.
Kedves 5-s
a kérdés ez: Tudjuk értékelni Isten szeretetét? Hogyan?, Mivel mutatjuk ki?
Te személyesen hogyan mutatod ki az életedben ezt az értékelést? - ha van válaszod, légy szi írd le. Ha nincsen, kérlek ne gondolkodjál hangosan(a kérdéstől függetlenül) :-) köszi
Szerintem tudjuk... legalábbis a magunk szintjén.
Az értékeléshez nem árt elolvasni az egész Bibliát, valamint megnézni a világot is magunk körül.
Ebből nekem úgy tűnik, hogy ez az isten úgy szeret minket, mint egy gyerek a mozgó, beszélő babáját.
Sok mindent megtesz érte - de ha a baba valami olyat csinál, ami nem tetszik neki, akkor odacsapja a sziklához.
Ez a kettősség kíséri végig az egész Bibliát és a világunkat is.
# 7
Á, már értem a válaszodat: te sajnos nem hiszel abban, hogy Isten szereti az embereket, mint gyermekeit!
Mi nem a "babája" vagyunk, a gyermekei - azért nagy a különbség!
Szerintem csak akkor tudjuk értékelni Isten szeretetét, ha tudatában vagyunk annak, mennyire, milyen mértékben szeret minket, embereket.
Eggyet értesz ebben velem?
"te sajnos nem hiszel abban, hogy Isten szereti az embereket, mint gyermekeit!"
Valójában nem tudom megmondani, hogy melyik lehet igaz a kettőből. Például nem tudjuk, hogy mekkora áldozat neki fenntartani az egész világot - de szerintem nagyon kicsi. Ő ennél sokkal-sokkal többre lenne képes. Ez neki kisebb feladat, mintha neked egész életeben csak az lenne a dolgod, hogy egyszer főzöl egyetlen személyre mákos tésztát.
Valószínűbb az, hogy tényleg úgy szeret minket, mint a kis gyerek a játék babáját. Végül is ez is szeretet...
Hasonló a helyzet: keveset kellett neki érte tenni, könnyen pótolhatók vagyunk, és határozott FELADATUNK van. Pont, mint a játék babának.
Le is van írva, hogy ha nem felelünk meg ennek a feladatnak, megyünk a hulladék közé. Pont úgy, mint a játék baba. Tehát a feladatunk SOKKAL fontosabb, mint az isten szeretete irántunk. Az egy feltételes szeretet: csak annak szól, aki hibátlanul teljesíti a feladatát.
HA úgy szeretne minket, mint a gyermekeit, akkor az lenne a MINIMUM, hogy:
- megvédene mindentől. Mondom: MINDENTŐL!
- a létező legjobb dolgokat biztosítaná nekünk. Mármint a MAXIMUMOT abból, amire képes. Ugye végtelen mindenre képes.
- MINDEN helyzetben a létező legjobb megoldást hozná ki a számunkra... akár még azon az áron is, hogy neki valami baja lesz ebből. Na, ilyet soha nem csinált. Jézus áldozata itt semmit nem számít, mert ez csak arra kellett, hogy őt magát megbékítse. Nem valami külső erőről van itt szó, és nem is arról, hogy nekünk ettől valami jobb lett volna, mint előtte. Egyszerűen a saját haragja csillapítására történt.
Amúgy neked is feladatod van, és fel sem merülhet, hogy nem teljesíted. Igaz, Zitus?
Előttem író!
Súlyos ismeretbeli tévedés!
Ha Isten mindenkit,különösen az Őt imádókat megvédne minden rossztól,az ember nem szabadakaratból,hanem-teljesen értéktelen-érdekből,a hiánytól való félelemből engedelmeskedne Istennek,és dicsőítné Őt.
Isten szeretetét azzal értékeljük,ha szeretettörvénye szerint éljük életünket,és sugározzuk környezetünkre annak örömét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!