Mit gondoltok a házasság utáni szexről?
B.....k mint a nyulak :-P !!!
Bocsi ,de nem igazén értelek ....de hogy válaszoljak ,ugyanolyan aktív házas életet élünk (természetesen együtt)...mint az esküvő előtt. Sőt mi úgy házasodtunk ,hogy már volt közös gyermekünk ...
Egyébként nem tartozunk egyik valláshoz sem ... de ez nem jelenti azt ,hogy ateisták lennénk.
Szervusz
Ezt nem a katolikus, vagy más vallás találta ki, hanem a Teremtő tiltja.
(Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.
Ha valaki nem ért egyet Istennel, akkor nem tartja be,
De aki Isten erkölcsi mértéke szerint szeretne élni, Az betartja.
Személy szerint Én is egyetértek vele, és így is mentem férjhez.
14.54.
Szeretem az őszinte embereket.
"Szervusz
Ezt nem a katolikus, vagy más vallás találta ki, hanem a Teremtő tiltja.
(Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket."
És ebben hol van benne az, hogy házasság előtt ne szexelj?
Ha a beszennyezetlen házaságyra gondolsz, akkor megsúgom, a házasságban a nő nem = az ággyal, ez azért elég nárcisztikus szemléletmód lenne. Nekem ebből az idézetből egyébként is sokkal értelemszerűbb az, hogy a házasság után maradjon beszennyezetlen a házastársi ágy, vagyis ne történjen házasságtörés, nem pedig az, hogy házasság előtt nem szexelhetsz. Ezt pontosítja is a következő mondatrészben: "mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket. "
Tehát a paráznákat és a házasságtörőket. Ez a kettő van említve, a házasság előtti szex pedig egyikbe sem tartozik bele, tehát azzal nem foglalkozik a Szentírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!