Mit gondoltok a vallásokról általában, más is vélekedik hasonlóan?
Szervusz.
Mivel nem értek egyet veled, és nem is szeretnék vitatkozni ezért csak ennyit szeretnék:
Nem mindegy.
Ha mindegy volna, Isten nem íratott volna konkrétumokat,nem lenne Jézus váltsága, nem lenne lényeg az imádat minősége és milyensége
Ám a Teremtő bemutatkozik, elmondja a gondolatait, az elvárásait, és azt hogy az embernek milyen szerepe van a Szándékában.
Abban egyetértek, hogy jobb lenne, ha nem fordítaná ennyire egymás ellen az embereket a vallás. De abban viszont nem, hogy egy és ugyanaz. Ha ismered a Bibliát, tudod, hogy Istennek nem mindegy az, hogy Őt hogyan tisztelik, félik, arról nem is beszélve, hogyan tekint más istenekre.
Vagy például gondolj arra, hogy Jézus hogyan állt a farizeusokhoz, szadduceusokhoz és úgy általában a papsághoz, pedig ugyanazt az Istent tisztelték.
Szerintem tök jó elkörcsi útmotatásokat nyújtanak a külömböző szentírások csak aza baj hogy ezekből pénzt és hatalmat kovácsolnak bizonyos csoportok!
Én szerintem a legjobbak a filozófiai vallások ahol nem erőzakolnak bele mindeféle felsőbbrendű istent!
Én annak tudom be hogy sokan hisznek istenben és a túlvilágban mert a bennük lévő ego örökké akar élni nem tudják vagy nem akarják felfogni az elmúlást még akkro se ha idővel a tudomány szépen lassan bontja le azt amit bizonyos vallások álítanak!
Én ezzel nem értek egyet ilyen formában, azzal viszont igen, hogy minden vallás ugyanazt keresi: szeretetet, békét, harmóniát, és igyekeznek helyes útmutatást adni. Azt is vallom, hogy Isten csak egy van, akárhogy is hívjuk.
Amúgy volt idő, amikor én is úgy gondoltam, ahogy te, de igazából vannak a vallások közt nagyon is lényeges különbségek, amik nem csak részletkérdések. Például a buddhisták célja az, hogy ne kelljen többé újjászületni, hanem elérjék a teljes megsemmisülést, amit nirvánának neveznek. Egy keresztény éppen ezt igyekszik elkerülni! Ő az örök életre vágyik az Atya jobbján. Ez például egy lényeges különbség.
Engem egyébként nem zavar az, hogy ki milyen vallásban hisz, én kereszténynek vallom magamat (bár nem vagyok a legjobb fajta), más ember felőlem lehet muszlim, zsidó, hindu vagy krisnás, addig, amíg van egy normális értékrendje.
Szia
Egy hozzám nagyon közel álló személy, aki nem vallásos azt vallja, hogy Ábel és Káin óta a legtöbb háborúnak vallási oka van. Ha megnézzük a történelmet, van oka a megállapításának.
És a háborúk, amelyek ma zajlanak a világban?
"Ha a "lényeg"re koncentrálnának az emberek, sokkal jobb hely lehetne a világ." - igen ám, csakhogy minden embernek más a "lényeg"! Hiszen ezért van annyi keresztény vallás, mert mindenki más "lényeget" lát benne, pedig Krisztus csak egy volt, és a tanítása is csak egyféle lehet. Ő nem vallást, tanítást hagyott itt a földön, amelyet a Cselekedetek könyvében nevezték először "kereszténynek"..., de hol vagyunk mi már attól....
és abban is igazad van, hogy a többi csak "sallang...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!