Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus Isten képe, tükörképe...

Ha Jézus Isten képe, tükörképe, akkor ugyanaz, nem?

Figyelt kérdés
Sokan mondják,hogy Jézus nem Isten,csak a tükörképe. De ha én a tükörbe nézek,akkor nem egy hozzám hasonló embert fogok látni,hanem magamat,az ott én vagyok. Tehát valaminek a tükörképe önmaga kell,hogy legyen,nem egy hasonló dolog,pl ahogy egy kutyának nem egy farkas lesz a tükörképe. Akkor Isten "tükörképe" hogy lehet más?

2016. aug. 28. 20:43
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
0%

Mert a mindenhatósága nem erre terjed ki, és mint halhatatlan személy nem halhat meg mert máris nem lenne halhatatlan, vagy elpusztíthatatlan.

sokszor hallunk ilyet, hogy Isten ha mindenható, miért nem teremt olyan követ amit nem bír el, stb.

Sajnos a Teremtő mindenhatóságának a megkérdőjelezése miatt találnak ki ilyeneket, mert nem értik mit jelent.

Az Atya ad életet és mindent Jézusnak is, nem fordítva.

2016. aug. 28. 22:52
 22/40 anonim ***** válasza:
Kedves Opendoor, te valamit félre érthettél. Én nem kérdőjeleztem meg Isten mindenhatóságát. :) Épp ez az, hogy aki ezt megkérdőjelezi az te vagy. :) A MINDENhatóság az MINDENRE érvényes. Isten nem hülye, vagy nem olyan valaki akit bárki felelősségre vonhatná (gondolj bele, minek? Meghalt érted!). Ha én MINDENható vagyok, nem nekem kell ugrálnom olyannak aki bántásból hülyét akar csinálni belőlem. Nem értem mért ilyen nehéz felfogni Isten Végtelenségét, Ő szeret téged, megalázta magát érted, mért olyan nehéz ezt elfogadni számotokra? Mellesleg, ez nem volt mégcsak magyarázt sem. :)
2016. aug. 28. 23:01
 23/40 anonim ***** válasza:
Plusz! NEM NAGYOBB Jézus az Atyánál kedves Opendoor! Ugyan az! Nem hatalmasabb, ilyet rajtad kívűl senki nem mondott. :)
2016. aug. 28. 23:04
 24/40 anonim ***** válasza:

Talán még annyit, hogy maga Jézus ahogy fentebb említettem, kijelentette:

(János 12:49, 50) 49 mert én nem önmagamtól indíttatva szóltam, hanem maga az Atya, aki küldött engem, ő adott nekem parancsolatot, hogy mit mondjak, és mit beszéljek. 50 Azt is tudom, hogy az ő parancsolata örök életet jelent. Amiket tehát beszélek, úgy beszélem, ahogy az Atya mondta nekem azokat.”

(János 8:38) 38 Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam; . . .

Ez a prófécia Jézusról szól:

(Ézsaiás 50:4–6) 4 A legfőbb Úr, Jehova a tanítottak nyelvét adta nekem, hogy tudjam, milyen beszéddel válaszoljak a megfáradtnak. Reggelről reggelre fölserkent; fölserkenti fülemet, hogy úgy halljak, mint a tanítottak. 5 A legfőbb Úr, Jehova megnyitotta fülemet, én pedig nem lázongtam. Nem fordultam az ellenkező irányba. 6 Hátamat odafordítottam az ütlegelőknek, és orcámat a szakállamat megtépőknek. Nem rejtettem el arcomat a megaláztatások és a köpdösés elől.

Jézust az Atyja képezte ki hosszú időn keresztül, s nem saját magát, mert a kijelentései is ezt bizonyítják,

Hogy az Atya nagyobb Jézusnál. Jézus parancsot teljesített:

(János 14:31) . . .úgy cselekszem, ahogy az Atya parancsolatot adott rá nekem.. . .

(János 5:37) 37 Maga az Atya is, aki küldött engem, tanúskodott rólam. . . .

Többször halható volt Isten elismerése a fiával szemben,

2016. aug. 28. 23:04
 25/40 A kérdező kommentje:
Értem én kedves opendoor,hogy kiképezte,de az embereket is egy örökkévalóságon keresztül tanítani fogja,mégsem értik meg teljesen soha. Mert a teremtmény nem fogja megérteni a Teremtőt,és ez nem a Teremtő miatt van,nem azt mondom,hogy Isten nem képes elmagyarázni,hanem a véges felfogású teremtmény nem tudja felfogni. Erre nem lehet csak úgy kitanítani valakit.
2016. aug. 28. 23:10
 26/40 anonim ***** válasza:

(János 14:28) . . .Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam.

Jézust az Atya támasztotta fel, mert Jézus halott volt a szó legteljesebb értelmében.

Jézus nem istenkét született a földre hanem Ádámmal egyenértékű emberként, ezért nevezte magát az ember fiának, jelezve, hogy semmi ember feletti nincs benne.

Neki egyenértékűnek kellett lennie Ádámmal, aki totálisan ember volt. Ádám nem az égi életet vesztette el, hanem a Földi örök életet és ezt az utódai számára is eljátszotta.

Ezt váltotta meg, s ehhez olyan lénynek kellett lennie mint Ádám, és ok nélkül haljon meg, mert a halál bűnért jár, Jézus pedig bűntelen maradt, így Ádám helyébe lépett az utódok érdekében.

Ha Jézus mindenható Isten volna, akkor hogy váltotta volna meg az emberiséget, mivel van benne isteni hatalom, könnyebben áttudja vészelni az emberi fájdalmakat, s akkor máris nem egyenrangú Ádám természetével, életével származásával.

2016. aug. 28. 23:14
 27/40 anonim ***** válasza:
39%

A mindenható Isten pedig egy kifogyhatatlan energia forrás, aki fizikai testben nem tudna emberré válni, és meghalni, ezért is halhatatlan.

Ezért kellett egy olyan valaki, akinek az életét Fizikálisan is megoldhatja.S az illető ép ezért nem lehet sem hatalomban sem rangban egyenlő. Jézus a hatalmát képességét Istentől kapja, saját maga nem rendelkezik vele. Így szintén nem egyenrangú, vagy egy vele, az atya bármikor elveheti tőle ezt a hatalmat képességet, a Fiú az atyától nem tehetné meg.

2016. aug. 28. 23:20
 28/40 anonim ***** válasza:
Kedves Opendoor, ez nem katonaság. :D tanította esetleg, de nem kiképezte, mint szarumán az urukhai orkot. :D Tehát, elkezdem akkor a nulláról. Ádám vétkezett Isten ellen, azt hiszem ez tiszta eddig. Ahhoz, hogy Isten megbocsásson kell egy áldozat (a Bárány) igaz? A biblia több helyen utal Jézusra, mint áldozati bárány! Aztán nézzük mit mond Rómaiakhoz írt levél 9:5 Jézusról. Azt írja, hogy mindenek felett álló Isten. Vagy mit mond 1János 5:20 azt hogy ez az Igaz Isten és az örökélet. Zsidókhoz írt levél 2:1-4; 5-8; 3:1-6. Mindegyik versben Jézus Istenségét fejtegeti. Az hogy Ádám vétkezett azt csak egy TÖKÉLETES áldozat tudta kiegyenlíteni! Az pedig csak Isten, aki tökéletes ahogyan írja Máté vagy Lukács. :) Tehát Opendoor még mindig nem arról volt szó hogy Jézus nagyobb az Atyánál. NEM! Ugyan az a kettő. :)
2016. aug. 28. 23:33
 29/40 anonim ***** válasza:

Opendoor, amikor emberként született közénk, persze hogy emberi teste halandó volt és kisebb Istennél.

De mindeközben sem szűnt meg Istennek lenni. Olvasd el Filippi 2:6-7et.

"...nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén"

Annak meg semmi értelme hogy az Atya ne tudna emberi testben megjelenni, ha úgy tartaná kedve (és mint emberi test, az a test is nyilván halandó lenne). Mégis hol ír ilyesmiről a Biblia?

2016. aug. 28. 23:34
 30/40 anonim ***** válasza:
39%

Minden életnek forrását, hogyan préselnéd bele egy emberi testbe, ami vérrel izületekkel, működik?

S ha otthagyná a világegyetemet, mi lenne.

Ő tartja hatalma alatt az élet minden forgását. A bolygók irányítását, a nap az Ő hatalmából létezik.

Gondolj bele, hogyan akarsz a mindenható kifejezés alatt ilyent végre hajtatni?

Az Ő irányítása alatt működnek az események, az angyalok rendszeres szolgálatot végeznek neki, meghatározott szándékában.

ezért küldi ki angyalait, és a fiát, ellenben akkor Ő jönne az biztos.

2016. aug. 28. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!