Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus Isten képe, tükörképe...

Ha Jézus Isten képe, tükörképe, akkor ugyanaz, nem?

Figyelt kérdés
Sokan mondják,hogy Jézus nem Isten,csak a tükörképe. De ha én a tükörbe nézek,akkor nem egy hozzám hasonló embert fogok látni,hanem magamat,az ott én vagyok. Tehát valaminek a tükörképe önmaga kell,hogy legyen,nem egy hasonló dolog,pl ahogy egy kutyának nem egy farkas lesz a tükörképe. Akkor Isten "tükörképe" hogy lehet más?

2016. aug. 28. 20:43
1 2 3 4
 11/40 szp72 ***** válasza:

A tükörképed nem te magad vagy hanem egy rád nagyon hasonlító képmás. Amikor azt mondjuk, hogy a Fiú Isten képmása és visszatükröződése, akkor egyrészt különbséget akarunk tenni a kettő között, másrészt nagyfokú hasonlóságot, sőt lényegi azonosságot akarunk állítani. A Fiú annyira, de annyira hasonlít az Atyára, annyira de annyira olyan, mint az Atya, mint egy tükörkép.

Természetesen a tükörkép mindössze egy külső hasonlóság. Az Atya és az emberré lett Fiú pedig egyáltalán nem a fizikai külsőségben, hanem jóságában és lelkületében olyan, mint az Atya. Az isteni megdicsőült Fiú pedig mindenben hűségesen visszatükrözi az Atyát: hatalomban, erőben, tudásban, dicsőségben, szépségben, jóságban, stb, mert az Atya mindenét odaadta a Fiúnak. A Fiú, úgymond az Atya klónja, de nem maga az Atya.

Igazából a szentháromságtana még többet állít, a Fiú egy az egyben ugyanaz a lény, mint az Atya, csak egy másik személy. Tehát ez olyan, mintha a testedet egy másik személy is birtokolná. Totál olyan vagy mint ő, sőt lényegében totál ugyanaz vagy, de mégis egy másik személy.

2016. aug. 28. 22:09
 12/40 A kérdező kommentje:
Félreértettetek,nem azt mondtam,hogy kettő lesz belőlem a tükörképem miatt,hanem,hogy a kettő egy darab ember. Ha én Nagy Dóraként mondjuk,belenézek a tükörbe,akkor nem Horváth Nikit látok benne,hanem Nagy Dórát. Ha az ember belenéz a tükörbe,nem egy kutyát lát,mert ő a kutyának a gazdája,nem a kutya maga. Isten,ha tükörbe nézne,nem egy angyalt látna,mert az angyal a szolgája,nem Ő maga. Saját magát látná ott,nem egy teljesen külön személyt,én erre céloztam. :)
2016. aug. 28. 22:19
 13/40 anonim ***** válasza:
Kedves első Válaszoló, Isten a saját hasonlatosságára teremtette meg az EMBERT. De Jézust több helyen is a Biblia Istennek írja le (NAGY betűs Istennek) nem Istenhez hasolónak. :)
2016. aug. 28. 22:22
 14/40 anonim ***** válasza:
Jézus ember és Isten is. Ő a közbenjáró az Atyánál.
2016. aug. 28. 22:26
 15/40 anonim ***** válasza:
A Szent Szellem az Isten lelkiismerete is.
2016. aug. 28. 22:28
 16/40 anonim ***** válasza:
0%

Nem.

A vers azt írja, hogy visszatükröződése, vagy más fordítások szerint, utánozta az Atyját, azt Tette amit az Atya tett volna ha Ő jött volna le.

Ő küldött, és nem saját magát küldte el, és az Atya a tanítottak nyelvét adta neki, vagy megtanította neki mit kell tennie.

2016. aug. 28. 22:33
 17/40 A kérdező kommentje:
De valaki,aki nem én vagyok,nem tud tökéletesen utánozni engem,pedig én csak egy egyszerű ember vagyok,akkor a véges a végtelent hogy tükrözi vissza? A teremtmény a teremtőt? Egyszerűen lehetetlen,hacsak nem Ő maga.
2016. aug. 28. 22:38
 18/40 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

vedd figyelembe azt is, hogy Opendoor Jehova tanúja, akik azt állítják hogy Jézus csak egy angyal (Mihály arkangyal). Ergo nyilván kell neki valami magyarázkodás, hogy ami egyértelműen az Atya és a Fiú egyenlőségét jelentené, az mégsem jelentheti azt :D

2016. aug. 28. 22:41
 19/40 anonim ***** válasza:
Kedves Opendoor, kérlek magyarázd meg nekem és a kérdezőnek, hogy-hogy nem képes a Mindenható Isten emberré lenni, majd mint tökéletes áldozat (Isten szemében, és ez a lényeg) meghalni helyettem és harmad napra feltámadni értem? Hangsúlyozom MINDENHATÓ Isten. :) Várjuk a magyarázatot. :)
2016. aug. 28. 22:43
 20/40 A kérdező kommentje:
Kedves Gabriel, igen,épp emiatt hoztam fel,hogy ha csak angyal,azaz teremtmény,akkor nem tudná tökéletesen visszatükrözni az Atyát,hiszen Ő meg a Teremtő. Ez olyan lenne,mintha a születésétől fogva vak akarna tökéletes színskálát csinálni. Ami véges,az nem fogja fel a végtelent,nemhogy még tökéletesen vissza is adja. :)
2016. aug. 28. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!